Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 13 /22:08

„Žalgiris“ skęsta toliau: neatlaikė ir „Valencia“ tritaškių krušos

Krizė užsitęsė. Nors Kauno „Žalgiris“ (3-10) turėjo puikią galimybę ištrūkti iš šešių iš eilės pralaimėjimų liūno, penktadienio vakarą sudegė dar sykį. Eurolygos rungtynėse namuose Šarūno Jasikevičiaus vyrai skausmingai kluptelėjo ir vėl – 82:86 (21:19, 27:28, 9:17, 25:22) kapituliuota prieš puikiai iš toli atakavusią „Valencia“ (5-8). Ispanijos klubas svečiuose laimėjo pirmą kartą šį sezoną.

Dvikovą abi ekipos pradėjo uraganiniu puolimu. Kauniečius pirmosiomis minutėmis tempė labai veržliai žaidęs Edgaras Ulanovas, bet „Valencia“ taip pat turėjo kuo atsakyti. Ir šiose rungtynėse žalgiriečius stipriai žeidė prastas pataikymas iš toli, bet pagirtina kova po abiems krepšiais leido šeimininkams išlikti priekyje.

Nors pirmajame kėlinyje gana dažnas „Žalgirio“ klaidas varžovai skausmingai vertė taškais, po pertraukėlės kauniečiai sugebėjo truktelėti į priekį. Antrojo kėlinio viduryje „Žalgiris“ po Luko Lekavičiaus inicijuoto spurto įgijo 7 taškų persvarą (32:25), bet svečiai iš Pirėnų pradėjo sėkmingai gelbėtis tritaškiais. Quino Colomo tolimos strėlės „Valencia“ ekipai tapo gaiviu oro gurkšniu, kurį įkvėpę svečiai pasivijo varžovus ir vėl pradėjo alsuoti į nugaras.

Nors „Žalgiris“ sužaidė rezultatyviausią rungtynių pirmą pusę šį sezoną, įpusėjus dvikovai tebepirmavo trapia vieno taško persvara – 48:47.

Paulius Jankūnas puikiai tvarkėsi su „Valencia“ lyderiu Bojanu Dubljevičiumi, tačiau „Valencia“ ekipos X faktoriumi netikėtai tapo prancūzas Louisas Labeyrie. Per visą trečią kėlinį kauniečiai pelnė vos devynis taškus, o ispanai savo puolimo apsukas išlaikė ir „Žalgirio“ laivas dramatiškai pradėjo grimzti į dugną.

Prieš ketvirtą kėlinį šeimininkai turėjo septynių taškų deficitą, bet lemiamą atkarpą svečiai pradėjo dar dviem taikliais metais ir įgijo dviženklę persvarą. KC Riversas tryliktuoju bandymu galiausiai pataikė pirmą tritaškį šį sezoną, tačiau tai tebuvo menka paguoda – kauniečių spurtas buvo vėlyvas ir iš juodo ruožo ištrūkti nepavyko.

Šiose rungtynėse „Valencia“ įmetė net trylika tritaškių iš 28 (46 proc.). „Žalgirio“ pataikymas iš toli ir vėl buvo prastas – 6/21 (29 proc.).

„Žalgiris“ – „Valencia“ 82:86 (21:19, 27:28, 9:17, 25:22).

„Žalgiris“: E.Ulanovas 16, T.Walkupas 15 (7 rez. perd.), J.Landale‘as 12, Z.LeDay 10 (5/6 dvit.), A.Milaknis 9 (2 per. kam.), KC Riversas 8 (2/8 trit., 2 per. kam.), L.Lekavičius 8, N.Hayesas 2, P.Jankūnas 2, M.Gebenas 0.

„Valencia“: L.Labeyrie 22 (5/6 dvit., 4/5 trit., 5 atk. kam.), Q.Colomas 12 (3/5 trit., 9 rez. perd.), M.Ndouras 9.

VIDEO: Slogios nuotaikos Šaro konferencija po pralaimėjimo: „Nėra jokių stebuklingų lazdelių“
VIDEO: J.Landale’as užstojo Šarą: kalti ne jis, o mes
VIDEO: E.Ulanovas: apie tikėjimą Žalgirio sistema
VIDEO: N.Hayesas apie Žalgirio problemas

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Valencia“ 82:86 (21:19, 27:28, 9:17, 25:22).

40 min. Alberto Abalde įmetė sunkų metimą atsilošdamas, bet KC Riversas pataikė iš toli. Tolimą metimą pridėjo ir Edgaras Ulanovas, bet Valensijos krepšininkai mesdami baudas neklydo ir šventė pirmąją pergalę svečiuose.

39 min. Louisas Labeyrie pataiko labai svarbų tritaškį. Trečias jo taiklus tolimas metimas iš keturių ir vėl aštuoni taškai. Bet Zachas LeDay ir Artūras Milaknis labai greitai renka taškus – 74:78. Samas Van Rossomas sumetė baudas, bet Artūras Milaknis išprovokavo varžovo pražangą mesdamas iš toli. Deja, įmetė tik dvi (76:80).

38 min. Zachas LeDay greitos atakos metu krauna iš viršaus. Dar niekas neprarasta – 70:75.

37 min. Zachas LeDay su Edgaru Ulanovu dar bando gelbėti situaciją. Maurice'as Ndouras gauna techninę pražangą. Atmosfera kaista – 68:75.

36 min. Žalgiriečiai bando spausti varžovus, tačiau tai daryti sekasi sunkiai. Skirtumas netirpsta, nors „Valencia“ puolimas irgi pradeda strigti.

35 min. Galų gale. KC Riversas pataiko pirmą tritaškį Eurolygoje. Sunkus metimas, bet tryliktasis bandymas tikslus – 64:72.

34 min. Pats blogiausias įmanomas scenarijus. Vanja Marinkovičius paskutinę atakos sekundę pataiko tritaškį su Zacho LeDay pražanga – 59:71.

32 min. Maurice'as Ndouras ir vėl veržlus. Valensijos komanda pirmą sykį įgyja dviženklę persvarą. Bus sunku – 57:68.

31 min. KC Riversas prameta savo 12 tritaškį šio sezono Eurolygoje.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Valencia“ 57:64 (21:19, 27:28, 9:17).

30 min. Nesėkminga kėlinio pabaiga. „Valencia“ įmeta dar vieną tritaškį, prideda metimą iš po krepšio ir kauniečių laivas pradeda skęsti.

29 min. Paulius Jankūnas pagaliau pataiko iš savo taško. Pirmi kapitono taškai – 57:59.

28 min. Samas Van Rossomas pataiko dešimtą savo komandos tritaškį. Pavojaus signalas – 55:59.

27 min. Kauniečiai puolime kiek stabteli ir svečiai įgyja trapią persvarą, tačiau toliau pabėgti nepavyksta ir ispanams – 55:56.

23 min. Ispanai toliau terorizuoja tritaškiais – 53:53.

22 min. Dar vienas puikus Thomaso Walkupo epizodas – rezultatyvus perdavimas Jockui Landale'ui ir 53:50.

21 min. Puiki antros rungtynių pusės pradžia. Thomasas Walkupas pataiko nepatogų tritaškį baigiantis atakai skirtam laikui – 51:47.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„Žalgiris“ sužaidė rezultatyviausią pirmąją rungtynių dalį šio sezono Eurolygoje (48 tšk.). 40 taškų žalgiriečiai buvo įmetę tik kartą – su „Barcelona“.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Valencia“ 48:47 (21:19, 27:28).

20 min. Bojanas Dubljevičius įmeta iš po krepšio ir „Valencia“ po pertraukos išsiveržia į priekį. Laimei, kitoje aikštės pusėje Jockas Landale'as išprovokuoja pražangą ir sumeta abi baudas – 48:47.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Piktesnė minutės pertraukėlė. Šaras ilgai nesisėdo į kėdę, aprėkdamas gynyboje klystančius žalgiriečius. Jockas Landale'as, matėsi, sukando dantis suprasdamas savo klaidą, kai Colomas atsidengęs po užtvaros atsidūrė metimo stadijoje. Treneris nieko nelaukęs sušaukė minutės pertraukėlę. „Žalgirio“ gynyba niekaip neišgliaudo Colomo tritaškių ir perdavimų.

19 min. Valensijos ekipa kur kas geriau meta iš toli – 6 iš 13. „Žalgiris“ įmetė tik du tolimus metimus iš devynių. Quino Colomas įmetė jau tris tolimus metimus iš keturių, nors šį sezoną per vienerias rungtynes buvo įmetęs daugiausiai du tritaškius.

17 min. Staigus Edgaro Ulanovo metimas taip pat yra taiklus, bet atitrūkti sekasi sunkiai, nes Valencia irgi atakuoja puikiai – 40:38.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Artūras Milaknis sėsdamas ant suolo gauna Šaro „penkis“. Užduotį stabdyti pavojingiausią „Valencia“ puolimo ginklą Jordaną Loydą gavęs snaiperis gerai tvarkėsi su savo užduotimis – amerikietis sukrapštė tik 1 tašką. Tuo tarpu tas pats J.Loydas turėjo daug problemų gaudydamas Milą po užtvarų aplink tritaškio liniją. Lietuvis laimi mikrodvikovą su NBA čempionu.

16 min. Edgaras Ulanovas atlieka puikų perdavimą ir Jockas Landale'as krauna iš viršaus – 36:31.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„FOUL! FOUL!“ – šaukia Šaras ant Zacho LeDay, keldamas aukštaūgį nuo suolo. Jo partneris Martinas Gebenas vėl ir vėl nepasinaudojo protinga pražanga pavojingam priešininkų reidui stabdyti. Pirmajame kėlinyje žalgiriečiai pirmą kartą prasižengė tik devintąją minutę. Laiku nepadarytos pražangos leidžia Valensijos krepšininkams rinkti lengvus taškus. Įtrūkusi žalgiriečių gynyba tiesiogiai susijusi ir su Q.Colomo buvimu aikštėje.

14 min. Aikštėje vėl pasirodęs Martinas Gebenas nesustabdo Maurice'o Ndouro. Senegalietis įmeta dar ir baudą. Bojanas Dubljevičius irgi sumeta baudas. Lieka tik du taškai, bet kitoje aikštės pusėje ir toliau šėlsta Lukas Lekavičius – 34:30.

13 min. Lukas Lekavičius perima kamuolį ir rezultatyviai užbaigia ataką. Po akimirkos „Žalgirio“ vijurkas dar kartą pataiko. Kaunas ant emocinės bangos – 32:25.

12 min. Jockas Landale'as suleidžia abi baudas. „Žalgiris“ įgyja rekordinę persvarą – 28:23.

11 min. Ispanai taškus renka artimais metimais, o Artūras Milaknis paleidžia tolimą bombą. Antrasis taiklus kauniečių tritaškis iš septynių bandymų – 24:21.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Valencia“ 21:19.

10 min. Kėlinį taikliu metimu iš vidutinio nuotolio užbaigia Jockas Landale'as.

9 min. Edgaras Ulanovas šiandien karštas. Puolėjas krauna iš viršaus – 19:16.

8 min. Tris atakas iš eilės taikliais metimais iš vidutinio nuotolio užbaigia Zachas LeDay ir „Žalgiris“ po ilgos pertraukos jau priekyje – 17:16.

6 min. „Atsidaro“ veržliai po krepšiu sužaidęs KC Riversas – 11:12.

5 min. Gerą perdavimą gauna į baudos aikštelę įkirtęs Thomasas Walkupas – 9:12.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Šaras baisiai nepatenkintas, kaip „Valencia“ plikis Quino Colomas savo aštriais perdavimais drasko „Žalgirio“ gynybą. Net ima pavydas, matant tokį kūrybingą atakų organizatorių, kuris jau per pirmą kėlinį atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

4 min. Sprendimas mačą pradėti su Martinu Gebenu vargu ar pasiteisino. Apsiginti nuo „Valencia“ atakų sekasi sunkiai. Bojanas Dubljevičius rezultatyviai užbaigia dvi atakas iš po krepšio. M.Gebenas galiausiai keičiamas, o varžovai jau pabėgo. „Žalgiris“ jau padarė keturias klaidas – 7:12.

3 min. Edgaras Ulanovas paleidžia pirmą tritaškį. Bingo – 5:3!

2 min. Ispanai atsako prancūzo Louiso Labeyrie tolimu metimu – 2:3.

1 min. Pirmuosius taškus iš po krepšio pelno Edgaras Ulanovas.

1 min. „Žalgirio“ penketas: Thomasas Walkupas, KC Riversas, Edgaras Ulanovas, Zachas LeDay ir Martinas Gebenas.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Linkėjimai iš „Žalgirio“ arenos! Nepaisant didžiulės avarijos kelyje Vilnius – Kaunas, „Žalgirio“ arena prieš pat mačą sklidinai užsipildė palaikyti saviškių kovai su „Valencia“. Beje, ispanai versis be pagrindinio savo atakų organizatoriaus Guillemo Viveso.

Pagal vienus svarbius statistikos rodiklius pranašesni yra Lietuvos čempionai, pagal kitus – Ispanijos komanda. „Valencia“ žaidžia kur kas rezultatyviau – pelno 79,2 taško, o „Žalgiris“ – 74,3.

Valensijos krepšininkai daug rečiau klysta, jie pameta 11,6 kamuolio. Tai antras geriausias rezultatas turnyre. Žalgiriečiai padaro 13,8 klaidos ir pagal šį komponentą žengia priešpaskutiniai.

VIDEO: „Ginčas“ dėl kapitono: ar P.Jankūnas dar gali tapti „Žalgirio“ lyderiu?

Kauno ekipos žaidėjai Eurolygoje prasčiausiai meta tritaškius – 31,5 proc. Svečiai iš toli atakuoja 33,9 proc. tikslumu. Jie efektyviau nei šeimininkai realizuoja ir dvitaškius – atitinkamai 52,4 ir 49,9 proc. Kauniečiai tik 17-ti pagal rezultatyvius perdavimus, jų atlieka 14,3 o „Valencia“ – 16,6.

Tiesa, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai solidžiau ginasi. Jie praleidžia 76,6 taško ir užima ketvirtąją poziciją. Ispanijos komanda leidžia oponentams pelnyti 83,9 taško. Tai trečias rezultatas nuo apačios.

„Žalgiris“ geriau kaunasi dėl atšokusių kamuolių. Ypač daug jų kauniečiai sugriebia puldami – 12,0. Pagal šį rodiklį jie yra antri lygoje. „Valencia“ žaidėjai po varžovų krepšiu nusiima 10,9 kamuolio.

Lietuvos klubas kartu su Madrido „Real“ dalijasi 1-2 vietas pagal išprovokuotas pražangas – vid. 22,0. Valensijos komanda šioje srityje atsilieka nedaug – 21,4. „Žalgirio“ krepšininkai taikliau meta baudas. Jie realizuoja 83,2 proc., o penktadienio priešininkai – 78,7.

Valensijos komandoje rezultatyviausiai rungtyniauja vidurio puolėjas Bojanas Dubljevičius. Juodkalnietis renka 13,8 taško, jis atkovoja 6,8 kamuolio, fiksuoja 18,3 naudingumo balų skaičių. Buvęs žalgirietis Brockas Motumas įmeta 7,3 taško.

Dėl kelio traumos svečiams nepadės įžaidėjas Samas Van Rossomas. Šeimininkų gretose nebus pėdą besigydančio Mariaus Grigonio ir Roko Jokubaičio.

„Valencia“ stringa ir Ispanijos čempionate, kuriame jau pralaimėjo šešis mačus iš dvylikos ir užima aštuntąją vietą.

„Žalgiris“ su „Valencia“ Eurolygoje kovos septintą kartą. 4:2 pirmauja Ispanijos klubas, tačiau abu pastaruosius mačus 2017-2018 m. sezoną laimėjo kauniečiai.

VIDEO: „Eurolygos diena“: pozityvūs ženklai „Žalgiriui“ ir lietuviai Valensijos radaruose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius