Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Superkompiuterio skaičiavimai rodo išaugusias „Žalgirio“ galimybes

Kauno „Žalgiriui“ fiksuojant pergalių seriją Eurolygoje, kyla ir Lietuvos čempionų šansai iškopti į Eurolygos įkrintamąsias varžybas. 50 tūkst. tikimybių įvertinęs superkompiuteris paskaičiavo, kad kauniečių galimybės ūgtelėjo trigubai.
Keenan Evans
Keenan Evans / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę įtikinamai 87:73 Milano „Olimpia“ klubą įveikęs „Žalgiris“ su 14 pergalių ir 18 pralaimėjimų išlieka įkrintamųjų lenktynėse.

Kauniečiai su Belgrado „Partizan“, „Olimpia“ ir „Valencia“ dalinasi 11-14 vietas, o nuo išsvajotosios 10-osios pozicijos, kurioje dabar yra Stambulo „Anadolu Efes“, atsilieka vienu laimėjimu.

Pavejama dar yra ir Vitorijos „Baskonia“, kuri įsitaisiusi 9-oje pozicijoje su 16 pergalių ir tiek pat pralaimėjimų.

Standings provided by Sofascore

Krepšinio analitikos puslapis „lost gps“ atliko 50 tūkst. simuliacijų ir paskaičiavo visų komandų tikimybes įšokti į Eurolygos atkrintamąsias arba įkrintamąsias varžybas.

Dar praėjusią savaitę, prieš rungtynes su „Olimpia“, kauniečių šansai siekė 2,3 proc., o dabar jie išaugo trigubai – iki 7 proc.

„Žalgiris“ turi 3 proc. tikimybę finišuoti devintas ir 4 proc. – dešimtas.

Vis dėlto kauniečių šansai vis dar išlieka kuklūs kitų dėl įkrintamųjų vietų kovojančių komandų kontekste. Geriausias tikimybes turi „Baskonia“ (63 proc.), už jos seka „Anadolu Efes“ (61 proc.), „Partizan“ (42 proc.), „Valencia“ (19 proc.) ir „Olimpia“ (8 proc.).

Po praėjusią savaitę patirto pralaimėjimo praktiškai ištirpo Miuncheno „Bayern“ viltys – 13 pergalių turintiems bavarams palikta 0,3 proc. tikimybė įšokti į dešimtuką.

„Žalgiris“ per likusius du turus žais prieš „Monaco“ (išvykoje) ir Madrido „Real“ (namuose). Norint išsaugoti realius šansus patekti į įkrintamąsias, kauniečiams privalu laimėti abu susitikimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius