Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Belgrade daiktai skriejo į aikštę! „Žalgiris“ laimėjo neįtikėtino grožio trilerį

Kauno „Žalgiris“ nutraukė Roko Giedraičio prakeiksmą – už tėvynės ribų prieš Lietuvos čempionus tauragiškis dar nė karto nebuvo pralaimėjęs. Iki penktadienio vakaro. „Žalgiris“ nesudegė serbų karštoje atmosferoje, atlaikė sirgalių mėtomų daiktų lietų ir įveikė Belgrado „Crvena zvezda“ ekipą 93:91 (23:22, 22:23, 23:20, 25:26).

Prieš šias rungtynes abi komandos savo kraityje turėjo po 10 pergalių ir 15 pralaimėjimų, tad kovoje dėl vietos bent įkrintamosiose „Žalgiris“ žengė dar vieną žingsnį pirmyn.

Nuo 10-oje vietoje esančio Tel Avivo „Maccabi“ žalgiriečiai, esantys 13-oje pozicijoje, atsilieka dviem pergalėmis.

Po dviejų kėlinių „Štark“ arenos kubas rodė lygų rezultatą 45:45. Iki pertraukos didžiausią persvarą turėjo „Žalgiris“, pirmavęs septyniais taškais dar pirmajame kėlinyje. Daugiausiai problemų kauniečiams darė Yago Dos Santosas – gynėjas dar iki pertraukos išdalino 9 rezultatyvius perdavimus ir pelnė 10 taškų.

nuotr. zalgiris.lt/Andrea Trinchieri
nuotr. zalgiris.lt/Andrea Trinchieri

„Na, pavyzdžiui, galėtume padaryti pražangą, kuomet jų turime. Ir, pavyzdžiui, galėtume neleisti lengvų metimų iš po krepšio“, – ironiškai prieš trečiojo kėlinio pradžią sakė A.Trinchieri.

Ir turėjo būti gana patenkintas savo auklėtinių žaidimu trečiajame kėlinyje. Nors vienu metu „Crvena zvezda“ bėgo į priekį spurtu 8:0, jį greitai nutraukė Rolando Šmito tritaškis. Prieš lemiamą ketvirtį žalgiriečiai buvo priekyje 68:65.

Pirmas dvi minutes ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ nesugebėjo pelnyti taškų, praleido septynis, tačiau po A.Trinchieri minutės pertraukėlės reikalai ėmė tvarkytis – tuomet jau kauniečiai rengė spurtą 7:0.

nuotr. zalgiris.lt/Tomas Dimša
nuotr. zalgiris.lt/Tomas Dimša

Tuomet krepšinis vėl vyko taškas į tašką. „Žalgiris“ paskutinėmis minutėmis provokavo varžovų pražangas, bet Dovydas Giedraitis prametė vieną, o Arnas Butkevičius – dvi iš dviejų.

Finišas tapo aukščiausio lygio trileriu.

Likus žaisti 47 sek., komandas teskyrė taškas. Kamuolį į rankas pasiėmė K.Evansas ir, nukeliavęs iki krepšio, vertė labai svarbius taškus (90:87).

R.Giedraitis nepataikė dvitaškio, tačiau Joelis Bolomboy'us ėmė kamuolį puolime ir provokavo pražangą. Skirtumas vėl traukėsi iki minimalaus.

nuotr. zalgiris.lt/Edgaras Ulanovas
nuotr. zalgiris.lt/Edgaras Ulanovas

Teisėjas fiksavo nesportinę pražangą prieš Edgarą Ulanovą brazilui Y.Dos Santosui, trinktelėjusiam „Žalgirio“ kapitonui per veidą. Ulia pataikė vieną iš dviejų – 91:89.

Aistruoliai ėmė mėtyti daiktus į aikštę, kai teisėjai galimai neužfiksavo vidurio linijos taisyklės pažeidimo K.Evansui. Vietoje to „Žalgiris“ gavo du taiklius Tomo Dimšos baudų metimus – 93:89.

Y.Dos Santosas sumetė baudas, „Žalgiris“ buvo per plauką nuo klaidos išsimetant kamuolį, tačiau T.Dimša nurūko į priekį. Jis nepataikė iš po krepšio, bet „Crvena zvezda“ nebeturėjo laiko atakai.

nuotr. zalgiris.lt/Keenanas Evansas
nuotr. zalgiris.lt/Keenanas Evansas

K.Evansas vėl buvo nuostabus – jis pelnė 25 taškus (2/4 dvit., 5/10 trit., 6/6 baud. met.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, prarado 2 kamuolius, 4 kartus prasižengė, provokavo 8 varžovų pražangas ir rinko net 28 naudingumo balus.

Iki šių rungtynių „Žalgiris“ dar niekad nebuvo įveikęs R.Giedraičio atstovaujamos komandos išvykos mače.

Lietuvis „Crvena zvezda“ komandai pelnė 11 taškų (4/6 dvit., 1/3 trit.), atkovojo 8 ir perėmė 1 kamuolį bei 2 kartus prasižengė. Jo sąskaitoje – 14 naudingumo balų.

„Crvena zvezda“ klubo nuotr./Rokas Giedraitis
„Crvena zvezda“ klubo nuotr./Rokas Giedraitis

Y.Dos Santosas pralaimėjusiems rinko 21 tašką, išskirstė 14 perdavimų ir su 32 efektyvumo balais buvo geriausias rungtynių žaidėjas.

Kitas rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ žais po trijų savaičių – kovo 1-ąją namuose prieš Pirėjo „Olympiakos“. Eurolyga iš tvarkaraščio ilgam pasitrauks dėl visoje Europoje numatytų taurių turnyrų ir rinktinių „lango“.

„Crvena zvezda“: Y.Dos Santosas 21 (14 rez. perd., 32 naud. bal.), L.Mitrovičius ir N.Nedovičius po 15, R.Giedraitis 11 (8 atk. kam.), J.Smartas 9.

„Žalgiris“: K.Evansas 25 (6 rez. perd., 8 išpr. praž., 28 naud. bal.), R.Šmitas 13, L.Birutis 12, E.Ulanovas 9, T.Dimša 8, E.Sumneris 7, D.Giedraitis ir B.Manekas po 6, L.Lekavičius 3, K.Hayesas ir A.Butkevičius po 2.

Rungtynių eiga. „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ 93:91 (23:22, 22:23, 23:20, 25:26)

Ketvirtas kėlinys. PABAIGA. Viskas! „Žalgiris“ vos nesuklydo, T.Dimša greitoje atakoje nepelnė taškų, bet varžovams atsakymui neliko laiko.

Likus 10 sek. Y.Dos Santosas sumetė baudas.

Likus 14 sek. T.Dimša provokuoja pražangą, bet gali būti, kad teisėjai neužfiksavo vidurio linijos pažeidimo K.Evansui. Vaizdo pakartojimas parodė, kad teisėjai nesuklydo.

SKRIEJA DAIKTAI Į AIKŠTĘ!

Pauzė buvo rungtynėse, nes į teisėjus sirgaliai mėtė viską, ką turėjo po ranka.

Tomas sumetė baudas – 93:89.

Likus 20 sek. Y.Dos Santosas gauna nesportinę pražangą!!! Jis trinktelėjo per veidą E.Ulanovui. Teisėjai vėl tris valandas žiūrėjo į ekraną, bet galiausiai sprendimas lieka galioti. Ulia pataiko vieną iš dviejų – 91:89.

Likus 24 sek. R.Giedraitis nepataikė dvitaškio, bet J.Bolomboy'us griebė kamuolį ir provokavo pražangą.

Likus 30 sek. K.Evanso reidas ir taškai. Jis yra neįtikėtinas – 90:87.

Likus 47 sek. N.Nedovičius pelnė taškus. Kontaktas buvo. Pražangos – ne. Pirmaujame tašku.

Likus 1:04 min. Pražanga prieš A.Butkevičių. Jis nuo linijos prametė abukart – 88:85.

Likus 1:20 min. Labai gera D.Giedraičio gynyba.

39 min. Ulia! Tolimas dvitaškis yra taiklus, bet taiklus ir varžovas, greitai radęs atsakymą. Netrukus pražanga stabdomas D.Giedraitis. Gynėjas prametė vieną iš dviejų – 88:85.

38 min. Persvara buvo padidėjusi iki keturių taškų, bet Y.Dos Santosas tiesiog apibėgo K.Evansą. Kokia rungtynių pabaiga – 85:83.

Įtampą kiek numušė dar viena labai ilga peržiūra.

37 min. Rezultatas lygus 80:80. Iki momento, kuomet kamuolį paglostė Tomas Dimša aikštės krašte – 83:80.

36 min. Brazilų krepšinio Neymaras toliau drasko žaliai baltą gynybą – du jo taškai su pražanga. Na, bent bauda pro šalį.

Turite Yago? Mes turime Keenaną! Trys taškai! Per rankas! Nuostabu! Persvara paaugo – 80:76.

35 min. „Žalgirio“ sėkmingą atkarpą sustabdė Y.Dos Santoso prasiveržimas ir lengvi du taškai.

34 min. F.Gillespie prametė abi baudas, K.Evansas pataikė dar dvi. O L.Mitrovičius gavo techninę pražangą. Ir „Žalgiris“ atsako atkarpa 7:0.

33 min. Pagaliau. Kas kitas, jei ne L.Birutis nutrauks „Žalgirio“ taškų badą. Netrukus K.Evansas provokavo varžovo pražangą metimo metu – 72:72.

32 min. K.Evanso pražanga puolime prieš A.Hangą. F.Gillespie krauna iš viršaus su pražanga. Kėlinio pradžia 0:7.

31 min. Kėlinio pradžia sėkminga varžovams – jie kietai ginasi ir pelno keturis taškus be atsako. Atsiliekame – 68:69.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ 68:65

30 min. Koookia gera gynyba! Ištiksi 24 sekundės, skirtos varžovų atakai.

K.Evansas išgelbėjo strigusią „Žalgirio“ ataką, provokuodamas pražangą ir sumesdamas baudas.

29 min. Po minutės pertraukėlės – labai sėkmingas derinys B.Manekui bei jo tritaškis. O štai ką pasakyti apie E.Sumnerio bandymą nukeliauti iki lanko šiose rungtynėse... Sunku tinkamą žodį surasti.

Tiesa, E.Sumneris palieka aikštę šlubčiodamas. Tikėkimės, nieko rimto. Jo komandos draugai pirmauja – 66:65.

28 min. R.Giedraitis ima liepsnoti. Dar trys jo taškai. Smeigia iš toli ir Y.Dos Santosas. „Žalgiris“ atsilieka – 63:65.

27 min. Na, ar kas nors sugebės išgliaudyti L.Biručio metimus? Nes kol kas sunku visiems – 63:59.

Per tiek laiko ir užmigti galima. Galiausiai teisėjai palieka pirminį epizodą ir palieka kamuolį varžovams. Su tokiomis pauzėmis krepšinis labai smarkiai ilgėja...

25 min. R.Giedraitis įsibėgėja? Vėl renka taškus serbų komandos lietuvis. Atsakymą surado K.Evansas, pataikęs dvitaškį – 61:57.

24 min. L.Mitrovičius dėjo iš viršaus greitoje atakoje, bet „Žalgiris“ nepridėjo į kelnes sėkmingesnės varžovų atkarpos akivaizdoje. R.Šmitas įkrėtė tritaškį.

23 min. R.Giedraitis pataikė dvitaškį, bet kol kas tik ketvirtas jo taškas. Pridėjo taškus ir L.Mitrovičius. Vėl lygu – 51:51.

22 min. Ketvirtas K.Evanso tritaškis. Dar nė karto iš arčiau neatakavo šiandien gynėjas. Ir nereikia, viskas ir taip neblogai – 51:47.

21 min. Na štai, Y.Dos Santosas jau turi dvigubą dublį – įspūdinga. 10 taškų, 10 rezultatyvių perdavimų. D.Giedraitis, tuo tarpu, veda „Žalgirį“ pirmyn – 48:47.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ 45:45

nuotr. zalgiris.lt/Kevarriusas Hayesas ir Tomas Dimša
nuotr. zalgiris.lt/Kevarriusas Hayesas ir Tomas Dimša

20 min. Dar ką tik atrodė, kad „Žalgiris“ ima krautis pranašumą, tačiau kelios sėkmingos varžovų atakos ir po N.Nedovičiaus tritaškio kauniečiai atsilieka – 41:42.

19 min. T.Dimšos tritaškis iš krašto! Puikiai vaikšto kamuolys kauniečių atakoje – 41:37.

18 min. Apmaudžiai žingsniuoja E.Ulanovas, bet kitoje atakoje puikus K.Evanso perdavimas padeda taškus pelnyti R.Šmitui – 38:37.

17 min. Keenanas! Tryyys! Toliau nuostabus „Žalgirio“ lyderis – 34:33.

16 min. Ech, J.Smartas pataikė iš toli, o buvo ten likęs visiškai laisvas. Beje, Y.Dos Santosas jau išdalino septynis rezultatyvius perdavimus.

15 min. Dar vienas E.Sumnerio geras momentas. Labai jau sunkų metimą iš vidutinio nuotolio smeigtelėjo amerikietis – 31:28.

14 min. Keletą kartų labai jau nesėkmingai iki krepšio veržęsis E.Sumneris švystelėjo tritaškį. Ir paprasčiau, ir pagaliau sėkmingiau – 29:28.

13 min. B.Maneko prasiveržimas ir dėjimas su pražanga! Štai taip! Puikus epizodas – 26:24.

nuotr. zalgiris.lt/Brady Manekas
nuotr. zalgiris.lt/Brady Manekas

12 min. E.Sumnerio prasiveržimas prieš M.Tobey labai jau nesėkmingas. Rezultatas sveriasi į šeimininkų pusę – 24:23.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ 23:22

10 min. A.Butkevičiaus taškai greitoje atakoje. Apmaudu, kad po „Žalgirio“ taškų greitą ataką sugeba surengti ir varžovai.

Ooooo!!! Kokiu dėjimu metimą taiso K.Hayesas! Mamma Mia!

8 min. L.Mitrovičius nusprendė švystelėti tritaškį. Deja, sprendimas pasiteisino. Aplodismentai D.Giedraičiui – jis toliau aukščiausiu lygiu vagia kamuolius iš varžovų vieną po kito. O dar ir pataiko iš vidutinio nuotolio gynėjas – 19:16.

7 min. L.Lekavičiaus tritaškis, varžovai nespėjo išlįsti iš užtvaros – 17:13.

6 min. Oho koks piktas R.Giedraitis ant teisėjų dėl užfiksuotos pražangos prieš E.Ulanovą... Po minutės pertraukėlės Rokas įniršį išlieja galingu dėjimu greitoje atakoje. Žalgiriečiai vis dar priekyje – 14:11.

5 min. K.Evansas toliau siautėja. Dar vienas amerikiečio tritaškis – 14:9.

4 min. L.Biručio mįslė kol kas neįmenama niekam – 11:7.

3 min. K.Evanso tritaškis greitoje atakoje! Po N.Nedovičiaus dviejų taškų greitoje atakoje rezultatas lygus – 7:7.

2 min. Neklydo Laurynas ir prie baudų linijos, sumetęs abu metimus. N.Nedovičiaus tritaškis palieka „Žalgirį“ už nugaros – 4:5.

1 min. Pirmuosius rungtynių taškus pelnė L.Birutis, bet varžovai randa atsakymą – 2:2.

„Žalgirio“ starto penketas: Keenanas Evansas, Dovydas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas ir Laurynas Birutis.

Likus 1 val. Pranešama, kad rungtynėse dėl traumos nedalyvaus Milošas Teodosičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius