-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 03

Tik faktai: Edgaro Ulanovo rekordai ir iššovęs Artūras Milaknis

Tai buvo fantastiškas vakaras ne tik Lukui Lekavičiui. „Žalgiriui“ pergalę prieš „Barcelona“ dar nukalė sezono mačą sužaidęs Edgaras Ulanovas ir namuose pagaliau iššovęs Artūras Milaknis. Po žalgiriečių pergalės 89:85 24sek pateikia įdomiausius dvikovos faktus.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Barcelona“ 89:85 | „Žalgirio“ arena

„Žalgiris“ pirmą kartą per 11 bandymų nuo 2000-ųjų nugalėjo „Barcelona“ ekipą namų arenoje. Tai buvo tik 3-ia žalgiriečių pergalė prieš katalonus per 22 tarpusavio akistatas.

„Žalgiris“ laimėjo trečią kartą iš eilės – tai ilgiausia pergalių serija šį sezoną ir ilgiausia pergalinga atkarpa nuo 2014-ųjų.

„Žalgiris“ į „Barcelona“ krepšį įmetė 89 taškus. Daugiau šį sezoną per 21 mačą katalonams buvo išrašę Madrido „Real“ (102), Vitorijos „Baskonia“ (93) ir Maskvos CSKA (92).

Žalgiriečiai pataikė 69,7 proc. dvitaškių – tai geriausias pataikymas šį sezoną. Palyginimui, „Barcelona“ vidutiniškai varžovams leidžia įmesti tik 50,67 proc. dvitaškių – ketvirtas geriausias rezultatas gynyboje Eurolygoje.

Pirmą kartą šį sezoną keturi žalgiriečiai pelnė bent po 14 taškų.

VIDEO: „Žalgiris“ pirmą kartą nuo 2000-ųjų namuose parklupdė „Barceloną“

Lukas Lekavičius sužaidė rezultatyviausias (17 tšk.) ir naudingiausias (25 naud. bal.) karjeros rungtynes Eurolygoje. Jis taip pat pataikė visus 8 dvitaškius. Jam būnant aikštėje, „Žalgiris“ pelnė 13 taškų daugiau nei „Barcelona“.

Didžiausią +/- rodiklį turėjo Artūras Milaknis (+14), kuris pirmą kartą šį sezoną „Žalgirio“ arenoje surinko dviženklį taškų skaičių (14). Prametęs du pirmuosius bandymus, vėliau snaiperis pataikė 4 tritaškius iš 5 ir gerokai viršijo savo pastarųjų 5 mačų rezultatyvumo vidurkį (5,6 tšk.).

Pauliui Jankūnui trūksta tik 3 taškų ir jis taps rezultatyviausiu visų laikų Eurolygoje žaidžiančiu lietuviu. Su 2341 tašku „Žalgirio“ kapitonas rezultatyviausiųjų sąraše rikiuojasi 12-as, o 2343 taškus turintis Š.Jasikevičius yra 11-as. Rekordui puolėjui reikėjo 18 taškų, į „Barcos“ krepšį krito 15-a.

Rezultatyviausias ir naudingiausias sezono rungtynes sužaidė Edgaras Ulanovas, pelnęs 17 taškų ir surinkęs 25 naudingumo balus. Jam „Barcelona“ yra paranki komanda – prieš ją anksčiau buvo pasiekęs karjeros rekordą (30 naud. bal.).

Ne sykį su „Barca“ labai pasiteisino „Žalgirio“ žaidimas žemu penketu. Antanas Kavaliauskas, Augusto Lima ir Robertas Javtokas kartu surinko tik 3 naudingumo balus ir nė su vienu iš šių aukštaūgių aikštėje „Žalgiris“ nepelnė daugiau taškų nei „Barcelona“.

„Žalgiris“ į katalonų krepšį pataikė 8 tritaškius iš 22 (36 proc.). Visus aštuonis tritaškius žalgiriečiai pataikė iš kairės pusės.

Juanas Carlosas Navarro „Žalgirio“ arenoje pelnė 17 taškų ir sužaidė rezultatyviausią sezono mačą. Dviženklį taškų skaičių 6,9 taško renkantis snaiperis surinko tik antrą kartą šį sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius