Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 24

Vedlio situaciją paslaptyje palikęs „Valencia“ strategas išskyrė „Žalgirio“ lyderius

Pagarbą Kauno „Žalgiriui“ atidavęs ir lyderio Chriso Joneso situaciją paslaptyje palikęs „Valencia“ treneris Alexas Mumbru prašo auklėtinių didelio susikaupimo penktadienio akistatoje prieš Lietuvos komandą.

Du pralaimėjimus paeiliui Bolonijos „Virtus“ ir Madrido „Real“ ekipoms patyrusi „Valencia“ penktadienio vakarą namuose priims Kauno „Žalgirį“, kuris dvikovos pabaigoje kapituliavo prieš Vitorijos „Baskonia“.

Lietuvos komanda dvikovą pasitinka turėdama 5 pergales, tuo metu Ispanijos klubas per tiek pat žaistų rungtynių laimėjo 4 kartus.

„Nuo pirmos rungtynių minutės turime būti psichologiškai pasirengę, susikaupę ir daryti viską, ką galime, kad pasiektume pergalę, – rungtynių išvakarėse kalbėjo Valensijos klubo strategas Alexas Mumbru. – Praėjęs mačas mums kainavo daug jėgų, bet jei nebūtume turėję energijos, nebūtume grįžę į rungtynes. Štai kodėl svarbu nuo pirmos minutės pradėti susikaupti ir aktyviai veikti. Tai kažkas, ką reikia patobulinti, ir mes bandome tai padaryti. Turime turėti darbinį požiūrį, daryti tai, ką esame paruošę nuo pat rungtynių starto.“

Tris pralaimėjimus paeiliui per abu turnyrus sugėrusios „Valencia“ strategas situacijos nedramatizavo, teigęs, kad itin sudėtinga yra žaisti Eurolygoje ir ACB pirmenybėse.

„Per artimiausias 10 dienų sužaisime 5 mačus, – sakė A.Mumbru. – Turime suprasti, kur žaidžiame ir kas esame, bei tęsti darbą ir rodyti pastangas kiekvieną dieną.“

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Alexas Mumbru
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Alexas Mumbru

Ilgametis Ispanijos rinktinės žaidėjas A.Mumbru atidavė pagarbą Kauno „Žalgiriui“, kurį jis domino po Šarūno Jasikevičiaus persikėlimo į „Barceloną“ 2020-ųjų vasarą.

„Tai yra puikiai žaidžianti komanda. Jie skina pergales namuose, bet laimėjo ir Vilerbane, žaidė puikiai ir Vitorijoje, išskyrus 2-3 prastų minučių atkarpą“, – sakė „Valencia“ vairininkas.

„Komandos žaidimo gijos priklauso Keenanui Evansui ir Lukui Lekavičiui, bet visas „Žalgiris“ spinduliuoja vidine jėga, kuri gali tuo nustebinti, – sakė A.Mumbru. – Varžovai neatrodo išsiskiriantys fiziškai, bet žaidžia labai fizišką krepšinį, tad nuo mačo pradžios turėsime atsakyti tuo pačiu.“

„Scanpix“ / Stefanos Kyriazis / ipa-a/SIPA nuotr./Chrisas Jonesas
„Scanpix“ / Stefanos Kyriazis / ipa-a/SIPA nuotr./Chrisas Jonesas

Strategas paslaptyje išlaikė vedlio Chriso Joneso situaciją, kuris dėl „fizinio diskomforto“ praleido akistatą su „Real“. Tai paaiškėjo likus vos pusvalandžiui iki rungtynių.

„Pamatysime penktadienį“, – sakė A.Mumbru.

„Žalgirio“ vasarą kviestas amerikietis yra šeštas pagal efektyvumą Eurolygos žaidėjas, per rungtynes vidutiniškai renkantis po 15,4 taško, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 18,6 naudingumo balo.

VIDEO: „Eurolygos diena“: kur prapuolė „Žalgiris“ ir Valensijos milijardierius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius