Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 10

„Žalgirio“ kapitonas apie tai, ar reikia komandai pastiprinimo: „Nejuokinkite žmonių“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pateko į sudėtingą ruožą Eurolygoje, penktadienį vakare pralaimėję trečią kartą per pastarąsias ketverias Eurolygos rungtynes.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ dalinasi 8-11 pozicijas su „Maccabi“, „Panathinaikos“ ir „Crvena zvezda“, nors dar prieš kelias savaites į šias komandas žvalgėsi iš aukšto.

Iš ten sezono pradžioje Kauno klubas stebėjo ir sunkią Eurolygos čempionų Stambulo „Anadolu Efes“ startą, bet Turkijos klubas aplenkė žalgiriečius penktadienį, suteikęs tritaškių pataikymo pamoką.

17 tritaškių iš 29 Kaune pataikęs „Anadolu Efes“ laimėjo 86:60, o toks skausmingas pralaimėjimas vėl privertė nuleisti galvą ir susimąstyti Edgarą Ulanovą.

„Žalgirio“ kapitonas su sau būdingu atvirumu persirengimo kambaryje kalbėjo apie gniuždančio pralaimėjimo Kaune priežastis.

„Iš pradžių pasirodė, kad kažkiek bijome varžovo. Pradžia vėl buvo tokia, kad treneriai reikalavo pabusti. Atrodė, kad čempionams leidžiame daryti, ką jie nori, – pasakojo E.Ulanovas, pelnęs 9 taškus, atkovojęs 6 kamuolius ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus. – Jau buvo tokia prasta pradžia rungtynėse su „Panathinaikos“, dabar vėl kartojome, kad negalime taip pradėti rungtynių, tačiau ir vėl praleidome 15 taškų per keturias ar penkias pirmąsias minutes.

Tada emociškai pabudome, pradėjome žaisti kaip komanda, ėmėme dalytis kamuoliu, nusimesti kamuolį, gynyboje padėti vienas kitam. Antrajame kėlinyje ne kartą sustabdėme juos vienas prieš vieną ir tai leido mums nubėgti į greitą puolimą. Susigrąžinome rungtynes į savo rankas, o antrojoje mačo dalyje … Tenka ir man prisiimti atsakomybę, kad laiku neprasižengiau, kiti irgi neprasižengė. Kėlinį baigėme su viena komandine pražanga. O „Efes“ pataikė labai gerai tritaškius – jie prisitaikė prie mūsų gynybos, kai mes ėjome nuo „viršaus“ kažkiek padvigubinti.

Jie atakavo tikrai aukštu procentu. Kitas dalykas, po pikenrolų jie lengvai išsivaduodavo ir nusimesdavo kamuolį į kampus. O dar keli tritaškiai greitame puolime. Tikrai sunku, kai taip gerai pataiko, bet nurašyti pralaimėjimą dėl jų tritaškių taiklumo nesiverčia liežuvis.

Blogiausia, kad nuleidome rankas ir pradėjome dairytis vieni į kitus bei nustojome žaisti. Blogai, kad pabūgome atsakomybės. Reikia žaisti iki pabaigos.

– Kaip dar galima išgvildenti prastas rungtynių pradžias?

– Reikia dažniau prasižengti ir labiau aukotis. Žinote, lengva pasakyti, bet negali sau pasakyti, kad kitas rungtynes pradėsime 10:0. Pasakyti gali, bet nepadarysi kaskart, kaip nori.

Tiesiog reikia daugiau pasiūlyti kontakto. Paprasti dalykai, šimtą kartų apie tai jau girdėjote.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Kiek jutote žaidėjų praradimus – negalėjo rungtyniauti ne tik Lukas Lekavičius (šonkaulio trauma), bet ir Tomas Dimša, Karolis Lukošiūnas (susirgo)?

– Nieko. Ką čia du-trys žmonės gali jaustis? Pasižiūrėkite, kiek turime žmonių. O dar apie papildymą kažkas nori kalbėti. Nejuokinkite žmonių.

– Ar labai jautėsi, kad „Anadolu Efes“ yra čempionų komanda?

– Aš labiau galvoju, kad tai nebuvo mūsų veidas. Man net sunku patikėti, kad tai mes. Tikrai ne.

Pirmojoje pusėje keliais epizodais parodėme, kokia galime būti komanda, pastovėti vienas už kitą ir pakovoti. Nuo to ir reikėtų atsispirti. O dėl kitų dalykų reikėtų kalti sau į galvą toliau, mokytis, gal kartais net per pykčius, per negatyvą. Kito kelio nėra.

– Eurolygoje komandų žaidimo kreivės labai keičiasi. „Crvena zvezda“, su kuria žaisite antradienį, laimėjo penktą mačą iš eilės, „Anadolu Efes“ irgi yra tokioje pergalių serijoje po prastos pradžios. „Žalgiris“ iš pastarųjų ketverių rungtynių pralaimėjo trejas. Ar komanda nėra pasėdusi?

– Ne, tikrai ne. Apie tai negalvojame. Puikiai suprantame, kokia yra Eurolyga. Žinome, kad pradžioje laimėtos rungtynės nedaug reiškia, Eurolyga tokia ir yra – ji negailestinga. Jei lauksi kito pralaimėjimo, tai jis ir ateis. Jei viską darysi dėl pergalės, bus ir jų. Reikia viską viduje išsigvildenti, nepulti per daug į paniką.

Laiko daug nėra, reikia greitai pataisyti kelias klaidas ir rengtis kitoms rungtynėms. Šįkart buvome nepanašūs į save.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius