Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 03

Taškų lenktynes „Real“ pralaimėję žalgiriečiai: „Paleistas šansas“

Derrickui Waltonui nereikėjo ilgai laukti, kai atvykęs į Europą patyrė stipriausios senojo žemyno komandos galią. Kauno „Žalgirio“ naujokas daug padarė, kad jo naujoji komanda mestų iššūkį Madrido „Real“, bet galiausiai žalgiriečiai turėjo pripažinti 2018 metų Eurolygos čempionų pranašumą – 79:90.
Derrickas Waltonas
Derrickas Waltonas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečią kartą „Žalgirio“ aprangą užsivilkęs D.Waltonas įpūtė vėjo į „Žalgirio“ žaidimą.

Jis buvo palydėtas plojimais Kauno sirgalių, kai sėdo atsipūsti ant suolo trečiajame kėlinyje, per kurį „Žalgiris“ vėl buvo atsiplėšęs nuo Ispanijos čempionų.

Tačiau be 5 taškų ir 4 rezultatyvių perdavimų per 11 minučių D.Waltono žaidime penktadienį „Žalgirio“ arenoje buvo ir chaoso – ne viskas buvo paprasta trečiąsias rungtynes Europoje žaidžiančiam 23 amerikiečiui, tik prieš porą savaičių prisidėjusiam prie Kauno komandos.

„Jie žaidė amarikietišku stiliumi. Daug greičio, daug tritaškių, gerai jautė erdves. Bet kur pasaulyje tokius sunku sulaikyti. Žinoma, jie turi labai gerų žaidėjų“, – apie pažintį su Eurolygos čempionais sakė D.Waltonas, kurio didžioji krepšinio patirtis prabėgo NCAA ir G lygos varžybose, o NBA jis žaidė mažai.

VIDEO: Derrickas Waltonas apie pirmąsias savo rungtynes sausakimšoje arenoje

Amerikietis įžaidėjas savo pozicijoje penktadienį gavo antrą vaidmenį. Nate'as Woltersas pirmojoje rungtynių pusėje atakavo nuostabiai ir žaidė ilgiausiai, o Leo Westermannui mačas nesusiklostė – gal todėl po mačo, kai komandos draugai dalino interviu, prancūzas darė pratimus greta esančioje treniruoklių salėje.

Š.Jasikevičius labiau nei L.Westermannu šįsyk rėmėsi naujoku iš JAV.

„Galvoju, labai gerai, – paklaustas, kaip vertina D.Waltono pirmąsias trejas rungtynes, sakė Š.Jasikevičius. – Atminkime, jam 23 metai. Tik prieš metus jis baigė koledžą. Jam dar labai sunku. Jis pirmąkart žaidžia tokioje arenoje prie tiek žmonių.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičiaus nusivylęs: išėję į priekį įsimylėdavome save

Manau, trečio kėlinio spurtas buvo kaip tik pradėtas dėl jo. Paskui gal kažkur pavargo, gal pradėjo pernelyg gerai jaustis. O labai gerai jausdamasis prieš Madridą, greitai būsi nubaustas. Bet iki šiol, tikrai, manau, trejos rungtynės sužaistos ir visose duota naudos. O įžaidėjui atvykti į Europą ir pas trenerį, pas kurį yra daug detalių, tai tikrai nėra lengva.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Derrickas Waltonas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Derrickas Waltonas

Pačiam D.Waltonui kiekvienas mačas lyg diena ir naktis. Nenuostabu, nes po pergalingo debiuto Atėnuose prieš „Panathinaikos“ (5 taškai, 5 rez. perdavimai per 14 min.) sekė ramesnės rungtynės Kaune su Panevėžio „Lietkabeliu“ (6 taškai, 6 rez. perd. per 20 min.), o po to vėl Eurolyga ir mūšis 15 tūkst. žiūrovų akivaizdoje su „Real“.

„Kiekvienas mačas kitoks. Bet, kita vertus, visur tas pats krepšinis. Stengiuosi vykdyti derinius, kovoti dėl pergalės. Bet visos trejos rungtynės buvo tokios skirtingos“, – sakė D.Waltonas.

Jis irgi sėdėjo nudelbęs akis po rungtynių, kaip ir dauguma komandos draugų, sukdami mačo vaizdus savo mintyse.

„Daug įvairių dalykų nutiko – neatkovojome kamuolių, suteikėme gerai komandai papildomų progų“, – kalbėjo D.Waltonas.

Jį papildė ir Edgaras Ulanovas, net 35 minutes žaidęs puolėjas, šįkart pelnęs 10 taškų ir atkovojęs 4 kamuolius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Jeffery Tayloras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas ir Jeffery Tayloras

„Žinojome ir akcentavome, kad puolimu jų neaplošime. Suprantu, kad sirgaliams buvo smagu, iš pradžių mes gerai puolėme. Tačiau ir patys leidome jiems įmesti nemažai taškų. Jiems (Madrido „Real“) turbūt maloniau žaisti taškų lenktynes.

VIDEO: Edgaro Ulanovo mintys po rungtynių su Madrido „Realu“

Paleistas šansas. Galėjome laimėti šias rungtynes, juk pirmavome ilgai. Pabaigoje daug lėmė neatkovoti kamuoliai. Bendrai paėmus, gynyba netenkino“, – krimtosi E.Ulanovas.

Po penkerių rungtynių dvi pergales pasiekęs „Žalgiris“ rikiuojasi dešimtoje vietoje Eurolygoje. Ateitis gali būti šviesesnė, nes tvarkaraštis nebebus toks žiaurus – per pirmą penketą mačų teko žaisti su keturiomis praėjusio sezono ketvirtfinalio komandomis, tarp jų ir abiem finalo dalyviais.

Artimiausia dvikova ateinantį penktadienį Juodkalnijoje bus su Podgoricos „Budučnost“, kuri Eurolygoje vienintelė pralaimėjo visus mačus.

„Nežinau, nežinau, – paklaustas apie tvarkaraščio vingius susimąstė E.Ulanovas. – Dar mintys rungtynėse. Dar teks ir daugiau pagalvoti apie jas, nes tikrai galėjome laimėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius