Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 12 01

Antrą sykį V.Spanoulį pamokęs G.Žibėnas: „Esminiai dalykai buvo du“

Pirmąją pergalę išvykoje šio sezono FIBA Čempionų lygoje iškovojęs Giedrius Žibėnas dėkojo auklėtiniams už gynybą ir kovą dėl atšokusių kamuolių.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / FIBA.com nuotr.

Jo treniruojamas Vilniaus „Rytas“ (2-2) trečiadienį Graikijoje dar sykį 82:71 pranoko trenerio karjerą pradedančią Graikijos krepšinio legendą Vassilį Spanoulį.

„Žinojome, kad „Peristeri“ šiose rungtynėse bus gerokai pavojingesnė komanda. Prisijungė Dimitrios Agravanis ir Leonidas Kaselakis, kurių nebuvo pirmajame mače“, – spaudos konferenciją po pergalingų rungtynių pradėjo G.Žibėnas.

VIDEO: Peristeri bwin v Rytas Vilnius - Press Conference | Basketball Champions League 2022/23

„Žinojome, kad „Peristeri“ žais kiečiau šiose rungtynėse. Tai mus privertė klysti. Sakyčiau, kad bangavome per daug, bet jeigu atvirai – kontroliavome rungtynes nuo pirmųjų minučių.

Nusipelnėme šios pergalės. Be jokios abejonės, laimėjome tik kaip komanda. Kontroliavome ir kovą dėl atšokusių kamuolių. Keletas jų buvo labai svarbių. Žaidėjai tikrai labai stengėsi, todėl noriu pasveikinti juos su šia pergale“, – tęsė „Ryto“ strategas.

„Antrojo kėlinio pabaigoje pridarėme kvailų klaidų, todėl pirmavome tik 6 taškais. Kaip paaiškinčiau, kad leidome „Peristeri“ pelnyti 19 taškų greitose atakose? Dėl to, kad kovėmės dėl kamuolių puolime ir taip suteikėme jiems daugiau erdvės aikštėje.

FIBA.com nuotr./Vassilis Spanoulis (kairėje)
FIBA.com nuotr./Vassilis Spanoulis (kairėje)

Jie mus už tai baudė. „Peristeri“ yra gerai subalansuota komanda puolime. Po krepšiu turi Miro Bilaną, Marcusas Denmonas puikiai juda be kamuolio, o Sylvainas Francisco labai agresyviai žaidžia du prieš du, todėl turėjome labai gerai gintis ir laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių. Tai buvo esminiai dalykai“, – pabrėžė G.Žibėnas.

Kovą dėl atšokusių kamuolių vilniečiai laimėjo net 45:31, o pergalę šventė net ir suklydę 19 kartų (varžovai – 12).

FIBA.com nuotr./Jarvis Williamsas buvo rezultatyviausias su 13 taškų
FIBA.com nuotr./Jarvis Williamsas buvo rezultatyviausias su 13 taškų

Po šios pergalės „Rytas“ atsispyrė nuo H grupės dugno – iš paskutinės, ketvirtosios, vietos pakilo į antrąją. Aukščiau – tik FIBA Čempionų lygos nugalėtoja Tenerifės „Lenovo“ (3-1).

Likusias dvejas H grupės rungtynes – su Herclijos „Bnei Herzliya“ ir „Lenovo“ – Lietuvos čempionai žais namuose, „Jeep“ arenoje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius