Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 16

Nervų karas Berlyne: Vokietiją palaužusi Ispanija – Europos čempionato finale

Penktadienio vakarą Europos krepšinio čempionatas padovanojo desertą šio sporto mylėtojams. Po įtemptos ir itin permainingos kovos Ispanija pusfinalyje šventė pergalę prieš Vokietiją 96:91 (27:24, 19:27, 19:20, 31:20).
Lorenzo Brownas
Lorenzo Brownas / nuotr. FIBA

Pirmoji rungtynių pusė buvo gana permaininga. Vienu metu atrodė, kad Ispanijos komanda gana užtikrintai kontroliuoja situaciją, tačiau tuomet Vokietijos rinktinė užsikūrė kaip reikiant.

Dennisas Schroderis tolimais metimais ir prasiveržimais ir Andreasas Obstas žudikiškais tritaškiais pabudino vienu metu jau devynių taškų deficitą turėjusią Vokietiją. Berlyne šeimininkai spurtavo net 14:0 ir po dviejų kėlinių buvo priekyje 51:46.

Po pertraukos ispanai atgijo, surengė atkarpą 15:2, bet Vokietijos komanda rodė ramybę. Kantriai Gordie Herberto auklėtiniai dirbo, D.Schroderis toliau darė ką panorėjęs puolime ir trečiojo kėlinio pabaigoje Vokietija turėjo jau dviženklę persvarą 71:61.

Bet ir šeimininkams nepavyko laikytis priekyje ilgai – Ispanijos rinktinė atgijo, o ketvirtajame kėlinyje gynyboje surakino užtikrintumo stokojusius Vokietijos krepšininkus.

Natūralizuotas amerikietis Lorenzo Brownas su 29 taškais buvo rezultatyviausias Ispanijos rinktinėje. Jis dar išdalino 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus.

Vokietijos komandoje išsiskyrė Dennisas Schroderis, pelnęs 30 taškų, išdalinęs 8 perdavimus ir sukaupęs net 33 naudingumo balus.

Ispanijos rinktinė realizavo net 70 proc. dvitaškių (26/37) ir 37 proc. tritaškių (10/27). Vokiečiai iš arti atakavo 59 proc. (20/34), iš toli - 38 proc. (13/34) taiklumu.

Kovą dėl kamuolių ispanai laimėjo 33:28, atliko vienu rezultatyviu perdavimu daugiau (20 prieš 19), tačiau vokiečiai sugebėjo perimti net 9 kamuolius ir po klaidų surinko 22 taškus.

Europos čempionato finale susitiks Prancūzija ir Ispanija, rungtynės vyks sekmadienį 21:30 val. Dėl trečios vietos vokiečiai ir lenkai žais tą pačią dieną 18:15 val.

Ispanija: L.Brownas 29, W.Hernangomezas 16, J.Hernangomezas 13, A.Diazas 10.

Vokietija: D.Schroderis 30 (8 rez. perd.), A.Obstas (5/8 trit.) ir F.Wagneris po 15, D.Theisas 10.

Rungtynių eigą tradiciškai aprašė 15min.

Rungtynių eiga. Vokietija – Ispanija

Ketvirtas kėlinys. Vokietija – Ispanija

40 min. Rungtynės baigėsi.

Likus 8 sek. W.Hernangomezas išprovokavo pražangą mesdamas iš toli. Sveikiname Ispaniją.

Likus 9 sek. Dėjimas į Ispanijos krepšį, bet jiems svarbiausia, kad ne tolimas metimas. Paskutinė pertraukėlė. Panašu, „kartų kaitą“ išgyvenanti Ispanija sekmadienį kovos dėl aukso.

Likus 15 sek. L.Brownas baudas metė be klaidų – 92:86.

Likus 18 sek. M.Lo pataikė tritaškį – 86:90.

Likus 32 sek. W.Hernangomezas nuo baudų metimo linijos nesuklydo – 90:83.

Likus 33 sek. A.Obstas pataikė dar vieną beprotišką tritaškį – 83:88.

Likus 36 sek. Vokiečiai jau imasi pražangų taktikos. L.Brownas pataikė abu metimus – 88:80.

39 min. D.Theisas nepataikė iš po krepšio.

38 min. Vokiečiai apsigynė itin svarbioje atakoje, bet niekaip neužpuola jau kurį laiką.

37 min. Skirtumas jau buvo padidėjęs iki šešių taškų, bet A.Obstas pataikė tritaškį. Tritaškį netrukus pataikė ir L.Brownas – 86:80.

36 min. U.Garubos baudos, o tuomet J.Hernangomezo dvitaškis veda ispanus į priekį. Vokietija tris minutes nepelnė taškų iš žaidimo.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Berlyne

Tikra atgaiva po pirmo nuobodaus pusfinalio. Lorenzo Brownas jau mažai kuo nusileidžia Dennisui Schroderiui, Juancho Hernangomezas smeigia tritaškį ir 10 taškų deficitą panaikinę ispanai vėl lygina rezultatą. Mūsų laukia neįtikėtinai įdomios šešios minutės.

34 min. J.Hernangomezo tritaškis ir Vokietijos minutės pertraukėlė – 77:77.

33 min. A.Diazas pelnė dvitaškį, bet D.Schroderio prasiveržimus Ispanijai reikia išsispręsti. Dar vienas ir L.Browno dvitaškis. Ispanai vis dar atsilieka trimis – 74:77.

32 min. Metimą atšokdamas su sirena pataikė F.Wagneris. Triumfuoja vokietis, triumfuoja ir žiūrovai Berlyne – 75:68.

31 min. Tritaškiu ispanai pradėjo lemiamą ketvirtį, F.Wagneris atsakė dvitaškiu – 73:68.

Trečias kėlinys. Vokietija – Ispanija 71:65

30 min. L.Browno tolimas taiklus šūvis, gera ispanų gynyba ir Vokietija pirmauja šešiais taškais po trijų kėlinių.

29 min. J.Thiemannas susikūrė antrą šansą ir Vokietija didina pranašumą iki dviženklės ribos! 71:61.

27 min. D.Schroderis ir F.Wagneris sužaidė gerą bendrą atkarpą ir Vokietija priekyje – 65:61.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Berlyne

Vokiečių treneris G.Herbertas netikėtai pradėjo trečią kėlinį be Franzo Wagnerio, bet tai jaunosios žvaigždės nesužlugdė. 5 jo taškai vėl prikelia Vokietiją, o Dennisas Schroderis ir toliau pasakiškas.

25 min. W.Hernangomezas pataikė iš toli, o Ispanija perėmė kamuolį. Pastaruoju metu būtent ispanai laiko žaidimą savo rankose. Jiems smūgį suduoda F.Wagneris, dabar ispanai priekyje vos tašku – 61:60.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Berlyne

O štai ir pirmas Willy Hernangomezo tritaškis turnyre. Rungtynės per pastarąsias kelias minutes krypsta į ispanų pusę – jie spurtavo jau 15:2 ir susigrąžino pranašumą.

23 min. A.Diazas neleidžia bėgti vokiečiams, kurie jau turėjo ir devynių taškų persvarą. L.Brownas įkrėtė iš toli, komandas teskiria du taškai – 53:55.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Berlyne

Vokietija pirmauja po dviejų kėlinių, bet tai neturėtų užliūliuoti Gordono Herberto komandos. Ispanai po pirmos rungtynių pusės atsiliko ir nuo lietuvių aštuntfinalyje (40:45), ir nuo suomių ketvirtfinalyje (43:52), bet abejas rungtynes galiausiai laimėjo. Sergio Scariolo komandos nurašyti negali niekada.

Antras kėlinys. Vokietija – Ispanija 51:46

20 min. A.Obstas... Iš kaip toli... Trys taškai... Ką jis išdarinėja!

19 min. A.Obstas! Tryyys taškai! Vokietija liepsnoja, spurtas jau 14:0, ponai ir ponios. Galiausiai pataikė ir ispanai. L.Brownas pataikė iš toli, bet Vokietija dar priekyje – 46:44.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Berlyne

„MVP, MVP“, – skamba Berlyno arenoje po dar vieno įspūdingo Denniso Schroderio epizodo. Vokietis pakvietė šokiui Xabi Lopezą-Arostegui ir dvitaškiu su pražanga pratęsia Vokietijos spurtą iki 11:0. Šeimininkai jau priekyje.

18 min. A.Obsto tritaškis ir komandas teskiria taškas! D.Schroderis! Du taškai su pražanga! Ką išdarinėja šiandien gynėjas, jis veda Vokietiją į priekį – 43:41.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Berlyne

Emocijų audra „Mercedes-Benz“ arenoje – užsidegęs Dennisas Schroderis pelno jau 16-ą savo tašką, o Nickas Weileris-Babbas apvogė Lorenzo Browną. Vokiečiams tokio protrūkio labai reikia, nes pusantro kėlinio situaciją ramiai kontroliavo Sergio Scariolo vyrai.

17 min. J.Hernangomezo dėjimas, į kurį D.Schroderis atsakė tritaškiu. Ispanai priekyje – 41:35.

14 min. Dėjimas iš viršaus greitoje atakoje budino vokiečius, bet J.Hernangomezas irgi rezultatyvus – 35:26.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Berlyne

Rudy Fernandezas žaidžia septintą „EuroBasket“ pusfinalį savo karjeroje, pakartodamas Pau Gasolio ir Juano Carloso Navarro rekordą. Bet amžius 37-erių veteranui netrukdo – du šaltakraujiški ispano dūriai sukuria pasaulio čempionams jau 9 taškų persvarą.

13 min. O Rudy! O Rudy! Dar vienas tritaškis ir vokiečiai šaukia minutės pertraukėlę, nes ispanai priekyje jau devyniais taškais – 33:24.

11 min. R.Fernandezo tritaškis. Parako Rodolfas dar turi – 30:24.

Pirmas kėlinys. Vokietija – Ispanija 24:27

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Berlyne

Berlyno arenos krepšiai turi kažkokią ypatingą trauką iš labai toli metamiems kamuoliams. Maodo Lo pirmą kėlinį užbaigė metimu beveik iš aikštės vidurio ir vien nuo ketvirtfinalio tai yra jau trečias labai tolimas tikslus šūvis – prieš tai šitaip pasižymėjo suomis Mikaelis Jantunenas ir graikas Kostas Sloukas.

10 min. Opa! Kokia kėlinio pabaiga! D.Brizuela įkrėtė akrobatinį tritaškį, o M.Lo atsakė tiksliu šūviu, atsispyrus nuo vienos kojos, su sirena.

9 min. D.Schroderis pataikė iš toli! Tai geras ženklas vokiečiams. Blogesnis – W.Hernangomezo dėjimas. Ispanija priekyje – 22:21.

8 min. Koooks D.Theiso dėjimas – 16:16.

6 min. W.Hernangomezo dvitaškis didino skirtumą iki trijų, bet iš toli smeigė Vokietija – 14:14.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Berlyne

Willy Hernangomezas yra rezultatyviausias Europos čempionato žaidėjas tarp tų, kurie dar nėra pataikę nė vieno tritaškio (vid. 17,9 taško). Šiandien jis taip pat pradeda rungtynes galingai – ispanų vedlio sąskaitoje jau 7 taškai.

5 min. Po L.Browno metimo iš vidutinio nuotolio priekyje jau buvo ispanai, bet D.Schroderio reidas grąžino vokiečius į priekį. Iš toli įkrėtė X.Lopezas-Arostegui – 12:9.

2 min. D.Schroderis atidarė Vokietijos taškų sąskaitą, bet netrukus taškais atsakė ir ispanai. Kol kas puolime abi komandos atrodo gerai, o vokiečiai priekyje – 6:4.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Berlyne

Vokietija prieš Ispaniją Europos čempionatuose žais keturioliktą kartą, tačiau iki šiol vokiečiai ispanus yra nugalėję viso labo du kartus. Tiesa, viena iš pergalių buvo pasiekta būtent pusfinalyje – 2005 metais Dirkas Nowitzki išplėšė vokiečiams bilietą į finalą pergalingu metimu. Dirkas yra arenoje ir šįvakar, gal tai atneš sėkmę turnyro šeimininkams?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius