Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 17

„Barcelona“ klubo pergalės prieš M.Sajaus ekipą fone – produktyvus P.Gasolio pasirodymas

Ispanijos krepšinio legenda Pau Gasolis per labai trumpą aikštėje praleistą laiką sužaidė kol kas geriausias rungtynes su katalonų ekipos marškinėliais, o „Barcelona“ (27-4) namuose 97:89 (24:24, 29:27, 28:17, 16:21) susitvarkė su Martyno Sajaus atstovaujama Manresos BAXI (14-17).

Tiesiog pašėlusiu tempu taškus per pirmus tris ketvirčiu rinkusi Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama ekipa kėsinosi į rezultatyviausią sezono mačą – po 30 žaidimo minučių turėjo surinkusi net 81 tašką.

Visgi ketvirtajame kėlinyje katalonai kiek atleido žaidimo vadeles ir tuo puikiausiai pasinaudojo svečiai iš Manresos, netikėtai grįžę į kovą.

Po spurto 10:0 iš 17 taškų šeimininkų persvaros liko tik 7, o Šarui teko iš naujo įkvėpti savo vyrus kovai iki paskutinio švilpuko.

Į aikštę buvo sugrąžinti ir keturi iš penkių starto penketo narių, iš kurių ant suolo liko tik savo solidžią atkarpą jau sužaidęs Pau Gasolis. Vidurio puolėjas rungtyniavo tik 10 minučių, tačiau skirtą laiką išnaudojo itin produktyviai – pelnė 13 taškų (5/6 dvit., 0/1 trit., 3/3 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 16 naudingumo balų.

Rungtynių pabaigoje „Barca“ išlaikė apčiuopiamą pranašumą ir įsirašė jau 27-ąją pergalę ACB pirmenybėse. Katalonai užtikrintai žengia antroje pozicijoje, o Manresos ekipa įnirtingai kaunasi dėl vietos atkrintamosiose – šiuo metu žengia aštunta, bet į šią poziciją kėsinasi dar mažiausiai keturi klubai.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai su 21 tašku žaidė Brandonas Daviesas, taip pat surinkęs 27 naudingumo balus ir pakartojęs asmeninį sezono rekordą.

Aikštės šeimininkai nepiktnaudžiavo tolimais metimais (5 iš 15) ir daugiau rėmėsi metimais iš artimojo nuotolio, kuriuos realizavo puikiu procentu (72 proc.). „Barca“ net 38 kartus stojo prie baudų metimo linijos.

Martynas Sajus žaidė vos 2 minutes ir surengė vieną blankiausių sezono pasirodymų - 0 taškų (0/1 dvit.), 1 atkovotas kamuolys, 1 asmeninė pražanga ir -1 naudingumo balas.

Susitikimą iš tribūnų stebėjo ir naujasis Barselonos klubo generalinis direktorius Juanas Carlosas Navarro.

„Barcelona“: Brandonas Daviesas 21 (5/6 dvit., 8/8 baud., 27 naud. bal.), Nikola Mirotičius ir Cory Higginsas po 16, Pau Gasolis 13, Alexas Abrinesas 9.

Manresos BAXI: Scottas Eathertonas 23 (9/9 dvit.), Makai Masonas 16, Sethas Hinrichsas (8 atk. kam., 21 naud. bal.) ir Rafa Martinezas po 12.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius