Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 22

Čempionų šventėje – šlapias įsiveržimas, juokeliai ir klausimas apie karą Ukrainoje

Eurolygos čempionų Stambulo „Anadolu Efes“ spaudos konferencija po finalo rungtynių, kaip pridera, buvo skambi. Joje netrūko ne tik Ergino Atamano juokelių, bet ir šventinių purslų, kuriuos kėlė įsiveržę krepšininkai. Tiesa, kalbai pasisukus apie karą Ukrainoje, serbas Vasilije Micičius spaudos konferenciją paliko, gavęs trenerio paraginimą.

Finalo rungtynėse Turkijos komanda 58:57 palaužė Madrido „Real“.

„Negalvokite, kad buvau duše, dar nesiprausiau, tai žaidėjai, – kalbėjo iki paskutinio siūlo permirkęs E.Atamanas. – Nuostabu, nuostabu. Nenoriu per daug kalbėti apie rungtynes. Pirmiausia, didžiuojuosi žaidėjais. Jie sukūrė istoriją mūsų klube, Turkijoje, Europos krepšinyje. Šlovė mums, ačiū Eurolygai ir Belgradui, miestui, kuris puikiai suorganizavo finalo ketvertą. Ačiū sirgaliams, kurie palaikė mus finale. Ačiū ir „Olympiakos“ sirgaliams, gal jie ir nelaimėjo nė vienerių rungtynių, bet jie suteikė emocijas aikštėje.“

Antrą kartą iš eilės Eurolygos titulą iškovojo „Anadolu Efes“, antrą kartą iš eilės V.Micičius tapo finalo ketverto MVP. Belgrade serbas žibėjo – pusfinalyje pataikė pergalingą metimą, finale surinko 23 taškus ir buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas.

„Noriu pasveikinti komandos draugus, tai nuostabus pasiekimas. Nenoriu kalbėti per daug ar bandyti kažką labai protingo pasakyti. Neturiu žodžių, negaliu patikėti, kad tai pasiekėme. Esu labai laimingas“, – kalbėjo V.Micičius.

„Scanpix“ nuotr./„Stambulo „Anadolu Efes“ klubo triumfas Eurolygoje“
„Scanpix“ nuotr./„Stambulo „Anadolu Efes“ klubo triumfas Eurolygoje“

Serbas negalėjo rasti paaiškinimo, kodėl Stambulo komanda taip puikiai žaidžia rungtynių pabaigose. Jo nuomone, reikia paprasčiausiai tikėti.

„Bandau pasižiūrėti, kas vyksta aikštėje, o tuomet sprendžiu. Tai tiek. Žaidi spontaniškai. Gal atrodo, kad kažką darome ypatingo, bet iš esmės žaidžiame spontaniškai ir pasitikime vienas kitu“, – sakė MVP.

Netrukus į spaudos konferencijų salę subėgo grupelė „Anadolu Efes“ krepšininkų, kurie surengė dušą ant pakylos. Dar kartą išpraustas buvo ir E.Atamanas, ir V.Micičius, kuris teiravosi, ar saugu kalbėti į ką tik sulaistytą mikrofoną.

Po dar vieno dušo E.Atamanas pasiprašė trumpos pertraukėlės, per kurią persirengė.

Spaudos konferencijoje pasigirdo klausimas ir apie karą Ukrainoje. Tiek V.Micičiaus, tiek E.Atamano buvo prašoma išsakyti savo mintis ir galbūt pasiųsti žinią Ukrainos krepšinio bendruomenei.

Vos tik klausimas nuskambėjo, E.Atamanas paragino iš spaudos konferencijos keliauti serbą V.Micičių, kuris esą yra pavargęs.

„Žinoma, esame nuliūdę dėl visos šios situacijos. Kalbu apie tai nuo pirmos dienos, kai karas prasidėjo. Gal net buvau pirmas, kiti bandė nukirsti mano žodžius. Tai, kas vyksta Ukrainoje, yra nepriimtina šiame amžiuje. Gyvenu Turkijoje, mes visi esame nusiminę, kai matome, kad vaikai, senoliai, civiliai miršta, dingsta be žinios. Neįtikėtina, kas vyksta 2022-siais. Apie sportą... Blogai jaučiuosi dėl Rusijos klubuose esančių savo draugų. Viskas čia vyksta dėl politikos, dėl šūdinos politikos“, – dėstė „Anadolu Efes“ treneris.

Tikrai iškėliau kartelę aukštai.

Grįžęs prie krepšinio reikalų, E.Atamanas pakartojo jau seniau girdėtą frazę, esą jo komanda yra NBA lygio.

„Pirmiausia, mes nebijome nieko, kai esame aikštėje. Ir nesvarbu, tai atkrintamosios, finalo ketvertas ar finalas. Mes psichologiškai itin stiprūs, visada galvojame tik apie pergalę“, – sakė turkas.

Iškart po finalo žiniasklaidoje pasirodė žinutė, kad „Anadolu Efes“ jau sudarė sutartį su Maskvos CSKA atstovaujančiu Willu Clyburnu.

„Dabar ne laikas apie tai kalbėti. Vedame derybas su daug žaidėjų, bet pasirašytų kontraktų dar nėra. Planuojame pridėti žaidėjų skirtingose pozicijose, Clyburnas yra vienas jų“, – komentavo treneris.

E.Atamanas neabejojo, kad Turkijoje daug trenerių bandys sekti jo pėdomis.

Imago / Scanpix nuotr./Erginas Atamanas
Imago / Scanpix nuotr./Erginas Atamanas

„Tikrai iškėliau kartelę aukštai“, – sau pagyrų, kaip įprasta, nepagailėjo strategas, kuris pridūrė, kad dabar jo pagrindinis tikslas yra laimėti Europos ir pasaulio čempionatus su Turkijos rinktine.

„Mėgaujuosi darbu, mėgaujuosi įvairiais dalykais. Esu kiek kitoks žmogus, man patinka spaudos konferencijos, interviu, kartais ir pasiskųsti dėl Eurolygos, tuomet susimoku baudą, paremiu lygą, tampu rėmėju. Man patinka. Kažkas galvoja, kad aš geras treneris, kiti – kad blogas. Yra sakančių, kad laimėjau titulus dėl Micičiaus ar Larkino. Gerai, tegul, man nerūpi“, – kalbėjo E.Atamanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius