Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 03 22

Dukart NBA čempionas gina Kyjivą: „Išvykti nebūtų buvę teisinga“

Vasario 24-osios rytą Rusija pradėjo karinę invaziją į Ukrainą, tačiau kaimyninėje šalyje susidūrė su nuožmiu tėvynę ginti pasiryžusių ukrainiečių pasipriešinimu. Tarp kurių – legendinis Ukrainos krepšininkas Stanislavas Medvedenko, praeityje žaidęs Alytuje bei dukart tapęs NBA čempionų su „Los Angeles Lakers“ klube, o karo metu nusprendęs likti Kyjive.

42-ejų Stanislavas Medvedenko, visai kaip kitas legendinis Ukrainos krepšininkas Aleksandras Volkovas, kovoja ne priešakinėse karo linijose, bet prižiūrėdamas tvarką mieste, saugodamas šalį nuo vagišių ir diversantų.

„Žinoma, turėjau galimybę išvykti, bet tai nebūtų buvę teisinga. Šiuo metu reikia būti Kyjive ir visais būdais jį palaikyti. Subūrėme grupę žmonių ir saugome savąjį rajoną. Mes čia turime absoliučią kontrolę. Aš budžiu mieste, o mano žmonės dirba komunikacijos centre“, – portalas „sportarena.com“ cituoja Stanislavą Medvedenko.

Šis 208 cm ūgio krepšininkas 1998-1999 metų sezone rungtyniavo Alytuje.

„Mes valdome visą Nikolskaya Slobodka rajoną. Tai labai svarbu, kadangi perėmėme policininkų vaidmenį. Mūsų užduotis yra gaudyti plėšikus ir diversantus, kuriuos areštuojame ir pristatome Ukrainos saugumo tarnyboms, – sakė 2001 ir 2002 metų NBA čempionas su „Los Angeles Lakers“ klubu. – Vieną diversantą pagavome Graikijos stačiatikių bažnyčios slėptuvėje nuo bombų. Jis darė nuotraukas, buvo areštuotas ir pristatytas saugumo tarnyboms. Šiame įvykyje aš nedalyvavau.“

S.Medvedenko džiaugiasi savanorių atliekamu darbu.

„Šiame rajone yra ramybė. Narkomanai nežino, ką daryti. Gyventojai sako, jog atlikome policijos darbą dviems metams į priekį“, – teigė buvęs krepšininkas.

Septynerius metus NBA praleidęs ukrainietis palaiko pastovų ryšį su NBA ir FIBA.

„Po pergalės norėsime pradėti lėšų rinkimo programą, jog galėtume atstatyti Kyjivo sporto infrastruktūrą“, – sakė S.Medvedenko.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir A.Jasilionis – subliūškusios „Ryto“ svajonės ir galvosūkiai „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius