Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 27

„Eurobasket“ atranka: Sh.Larkinas neišgelbėjo turkų, latviai pasiekė labai svarbią pergalę

Atrankoje į 2022 m. Europos krepšinio čempionatą penktadienio vakarą žaisti susitikimai ne tik Vilniuje, bet ir Stambule, Po bei Sarajeve.
Shane'as Larkinas
Shane'as Larkinas / FIBA nuotr.

Didžiausiame Turkijos mieste skaudžią nesėkmę patyrė šeimininkai, net ir sulaukę debiutavusio Shane'o Larkino pagalbos 62:79 neprilygę Kroatijai.

Dar vakar Eurolygos rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“ apranga žaidęs Sh.Larkinas į kroatų krepšį įmetė 12 taškų, bet kroatai įspūdingai pradėjo susitikimą ir jau antrajame kėlinyje triuškino varžovus 32:10.

Turkai buvo sumažinę skirtumą iki 9 taškų ketvirtajame ketvirtyje, bet rimčiau pakovoti dėl pergalės nepajėgė ir patyrė jau trečią nesėkmę iš eilės, stipriai menkinančia jų šansus kovoje dėl bilieto į Europos čempionatą.

Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo Miro Bilanas, pelnęs net 30 taškų (10/14 dvit., 10/12 baud.), atkovojęs 12 kamuolių ir surinkęs 37 naudingumo balus.

Pernai Panevėžio „Lietkabelio“ garbę gynęs Željko Šakičius taip pat buvo naudingas – 17 taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir 22 naudingumo balai.

Kitose D grupės rungtynėse Nyderlandai 78:76 nugalėjo Švediją.

Standings provided by SofaScore LiveScore

H grupėje labai svarbią ir tik pirmąją pergalę pasiekė Latvija, kuri Sarajevo „burbule“ 77:66 nugalėjo Graikiją.

Latviai, per pirmuosius du mačus nusileidę bosniams ir bulgarams, vertėsi be NBA ir daugelio Eurolygos žaidėjų, tačiau netikėtu lyderiu tapo Martinas Laksa, pataikęs viską – 2 dvitaškius, 4 tritaškius ir 3 baudų metimus bei pelnęs 19 taškų.

Vienintelis Eurolygos krepšininkas – Rihardas Lomažas iš Vilerbano ASVEL – prie latvių pergalės pridėjo 6 taškus.

Kitame grupės mače intrigos nebuvo – namie žaidę bosniai net 88:49 pervažiavo Bulgariją, o latviai lentelėje pasivijo būtent pastarąją rinktinę. Sekmadienį kaimyninės Lietuvos šalies atstovų lauks mačas prieš šeimininkus bosnius.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Po mieste Prancūzijoje įvyko dar du mačai. Šeimininkai prancūzai lengvai 79:56 susitvarkė su Didžiosios Britanijos krepšininkais, o juodkalniečiai po atkaklios kovos 80:74 įveikė vokiečius.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Primename, jog Vilniuje šįvakar sužaisti du mačai - Belgija sutriuškino Čekiją 90:62, o Lietuvos rinktinė sensacingai 76:80 suklupo prieš Daniją.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius