Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 10 18

Europos rinktinės viena po kitos kviečiasi Eurolygos žaidėjus

Europos šalių krepšinio rinktinių treneriai, panašu, nepaiso konfliktų ir įtraukia Eurolygos žaidėjus į išplėstinius nacionalinių komandų sąrašus.
Luigis Datome
Luigis Datome / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau lapkritį prasidedantis atrankos į pasaulio čempionatą turnyras bus organizuojamas „langų“ principu, tačiau FIBA numatytos datos kertasi su Eurolygos tvarkaraščiu.

Italijos rinktinės treneris Meo Sacchetti paskelbė preliminarų žaidėjų, kuriuos norėtų matyti pasaulio čempionato atrankoje, sąrašą.

Tarp 24 pavardžių – 5 Eurolygoje rungtyniaujantys krepšininkai: Milano „Olimpia“ atstovaujantys Simeone Fontecchio ir Awudu Abassas, Stambulo „Fenerbahče“ rungtyniaujantys Gigi Datome ir Nicolo Melli bei Bambergo „Brose“ garbę ginantis Danielis Hackettas.

Facebook.com/Italijos rinktinės kandidatų sąrašas
Facebook.com/Italijos rinktinės kandidatų sąrašas

Panašiai pasielgė ir Izraelis. Tiesa, Odedo Katasho paskelbtame sąraše esantys keturi Eurolygos krepšininkai – ne tokie garsūs ir svarbūs savo komandai.

Yovelis Zoosmanas, Jake’as Cohenas, Karamas Mashouras ir Itay’us Segevas yra Tel Avivo „Maccabi“ atstovai. Tiesa, per pirmas rungtynes Eurolygoje į aikštę įžengė tik J.Cohenas ir joje praleido kiek daugiau nei 4 minutes, I.Segevas ir K.Mashouras nežaidė trenerio sprendimu, o 19-metis Y.Zoosmanas net nebuvo registruotas susitikimui.

Kiek anksčiau trečiadienį pasirodė informacija ir apie Italijoje rungtyniaujančius Mantą Kalnietį ir Artūrą Gudaitį. „Sportando.com“ paskelbė, kad abu lietuviai bus išplėstiniame D.Adomaičio sąraše.

Prancūzijos rinktinė taip pat nusprendė bandyti prisikviesti Eurolygoje rungtyniaujančius žaidėjus, tarp jų yra ir „Žalgirio“ žaidėjas Axelis Toupane'as.

K.Bakūno nuotr./Axelis Toupane'as ir Šarūnas Jasikevičius
K.Bakūno nuotr./Axelis Toupane'as ir Šarūnas Jasikevičius

Be žalgiriečio Vincentas Collet lapkričio pabaigoje sudėtyje norėtų turėti ir Fabieną Causeurą („Real“), Nando De Colo (CSKA), Thomasą Heurtelį („Barcelona“), Adrieną Moermaną („Barcelona“), Keviną Seraphiną („Barcelona“), Leo Westermanną (CSKA), Vincentą Poirier („Baskonia“) ir Mathiasą Lessortą („Crvena Zvezda“).

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu anksčiau yra patikinęs, kad krepšininkai, nusprendę vykti į rinktinę ir žaisti pasaulio čempionato atrankoje, jokių sankcijų nesusilauks.

Tačiau taip pat pridūrė tikįs, jog nebus baudžiami ir tie, kurie neatstovaus nacionalinei ekipai ir pasiliks klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius