Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

G.Žibėno reakcija į K.Maksvyčio atleidimą: „Trenerius paleidinėja, nesigirdi, kad paleidinėtų vadovus“

Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas rengiasi kol kas svarbiausioms sezono rungtynėms Čempionų lygos įkrintamosiose. Kaunietis iškart po Kalėdų sulaukė klubo vadovų dovanos – į komandą sugrąžintas praėjusio sezono lyderis Marcusas Fosteris. Vos po kelių dienų strategą pasiekė ir liūdnesnė žinia – Kauno „Žalgiryje“ darbo neteko jo kolega šalies rinktinėje Kazys Maksvytis.
Giedrius Žibėnas ir Kazys Maksvytis
Giedrius Žibėnas ir Kazys Maksvytis / nuotr. LKL.lt

FIBA Čempionų lygos grupėje „Rytas“ finišavo antras, o tai reiškia, kad įkrintamųjų serijoje su Atėnų „Peristeri“ vilniečiai turės namų pranašumą. Pirmasis mačas sostinėje įvyks jau trečiadienį.

„Didžiulės kainos rungtynės, atvyksta tipiška graikiška komanda – jos pagrindas yra septyni legionieriai, keli gero lygio graikai, žaidę ir FIBA languose, ir Eurolygoje. Žinome jų stipriąsias puses. Negalime ignoruoti fakto, kad pernai jie prieš mus pralaimėjo abu kartus, jų trenerio ambicijos tikrai yra didelės. Sieks revanšo. Tai faktas“, – prieš akistatą su Vassiliu Spanouliu kalbėjo G.Žibėnas.

Praėjusiame sezone „Rytas“ nukovė būsimus varžovus dukart, tačiau treneris akcentuoja, jog Atėnų ekipa yra visiškai kitokia.

„Visiškai kita komanda, visi legionieriai pasikeitę, gal tik 2-3 graikai likę“, – teigė G.Žibėnas.

„Rytui“ trečiadienį negalės padėti K.Hornsby – jis, trenerio teigimu, yra susirgęs.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Keith Hornsby
Lukas Balandis / BNS nuotr./Keith Hornsby

Vilniečiai pastaruoju metu išgyvena nemenką pakilimą – skaičiuojant LKL, KMT ir Čempionų lygos rungtynes, iškovotos net aštuonios pergalės iš eilės.

„Turime nepervertinti savo jėgų, – perspėjo G.Žibėnas. – Taip, aštuonios pergalės iš eilės yra stipru, bet turime suprasti, kodėl jos įvyko – buvome orientuoti per gynybą pradėti susitikimus, tikimės tą padaryti ir rytoj. Išaugęs pastarosiomis savaitėmis konkurencingumas treniruočių metu, svarbu tą atsinešti į rungtynes.“

Su komanda jau keletą dienų pluša ir Marcusas Fosteris – gruodžio 30-ąją Vilniuje nusileidęs amerikietis, anot G.Žibėno, pirmojoje treniruotėje atrodė gana neblogai.

LKL nuotr./Marcusas Fosteris
LKL nuotr./Marcusas Fosteris

„Šiandien žiūrėsime vėl. Yra ir laiko juostų skirtumo dalykas, ir 2-3 savaičių nežaidimas. Pirma diena buvo vienokia, kita bus kitokia. Pažiūrėsime, ar jis išvengs duobelių. Manau, prireiks 2-3 savaičių, kol jis įsivažiuos“, – svarstė strategas.

Šandongo „Hi-Speed Kirin“ komandos paleistas amerikietis praėjusį sezoną buvo tikras „Ryto“ lyderis – FIBA Čempionų lygoje vidutiniškai rinko po 20,6 taško.

Vis dėlto G.Žibėnas ragina nesutelkti viso dėmesio tik į M.Fosterį.

„Gerbkime žaidėjus, kurie čia yra nuo rugsėjo mėnesio. Žaisime savo žaidimą, Marcusu mes giliname rotaciją, norime žaisti dar intensyviau, yra vietų, kur norime patobulėti. Aišku, jis yra talentingas žaidėjas, jis gali spręsti situacijas, kai derinys nutrūksta, kai reikia spręsti situacijas individualiai“, – sakė treneris.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

G.Žibėnas džiaugėsi, kad M.Fosteris pasirinko „Rytą“, nepaisant to, jog turėjo ir finansiškai pelningesnių pasiūlymų.

„Vertiname jo sprendimą, kad pasirinko būtent mus. Didelis įvertinimas organizacijai, mes su juo komunikavome nuo gruodžio pradžios, gal dar anksčiau, kai jis žaidė Kinijoje. Jis jautė dėmesį iš mūsų, tai labai svarbu, gal net svarbiau nei pinigai. Jis žino mus, mes jį. Gal jis nenorėjo per sezoną vykti į antrą nežinomą vietą. Gal ir Kinijos atsikando. Faktas, kad jis galėjo kažkur kitur gauti didesnį atlyginimą“, – sakė G.Žibėnas.

„Ryto“ vairininkas neslėpė, jog jį nustebino Kauno „Žalgirio“ sprendimas atleisti K.Maksvytį.

„Trenerius paleidinėja, nesigirdi, kad paleidinėtų vadovus. Žinote, yra, kaip yra. Tokį mes darbą pasirinkę. Su Kaziu dar nesusisiekiau, šiandien žinutę parašiau, mačiau, dar neperskaitė. Kai susisieksim, aptarsime tuos reikalus“, – kalbėjo G.Žibėnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jis turėjo perimti rinktinės vairą langų metu dėl Eurolygos tvarkaraščio, bet panašu, jog to jau nebeprireiks.

„Skambinsiuosi, tai Kazio sprendimas. Jis vyr. treneris, mes asistentai ir padedame kiekvienoje situacijoje, jei tos pagalbos reikia“, – sakė G.Žibėnas.

Vilniečių treneris atvirai teigė, jog, jo nuomone, derinti darbus Eurolygos klube ir rinktinėje yra beveik neįmanoma.

„Turbūt šiuolaikiniame krepšinyje, esant tokiems krūviams ir tvarkaraščiams, galiu drąsiai pasakyti – neįmanoma per abi vietas būti treneriu. Anksčiau ar vėliau nuovargis pasiveja, čia jau tikrai ne į sveikatą eina. Linkiu kolegai gero poilsio“, – šyptelėjo G.Žibėnas.

„Ryto“ ir „Peristeri“ rungtynės trečiadienį ASG arenoje startuos 19:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius