Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

P.Jankūnas – apie kompensaciją K.Maksvyčiui ir susitarimą su A.Trinchieri dėl sudėties

Kauno „Žalgiris“ pradėjo 2024 metus pristatydamas naują trenerį ir aiškindamas permainas. „Man tai – patirties kalnai“, – sakė „Žalgirio“ vadovas Paulius Jankūnas, trumpai apžvelgęs sunkios pirmosios sezono dalies priežastis.

„Norime patikinti, kad vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis turi visišką klubo pasitikėjimą ir toliau vadovaus komandai!“, – buvo rašoma Kauno „Žalgirio“ pranešime gruodžio 15 dieną.

„Visiškas pasitikėjimas“ truko tik dvi savaites ir „Žalgiryje“ įvyko permainos, apie kurių susitarimą daugiau nei prieš dvi savaites skelbė 15min žurnalistas Rokas Pakėnas, o „Žalgiris“ bandė neigti, kai Kauno krepšininkai užstojo Kazį Maksvytį.

„Gandais“ tada vadintos derybos su Andrea Trinchieri virto kūnu praėjusią savaitę.

Pirmąją 2024 metų dieną italas jau dalyvavo pirmojoje treniruotėje ir spaudos konferencijoje Kaune būdamas „Žalgirio“ treneriu.

VIDEO: Kauno „Žalgirio“ spaudos konferencija (2024 m. sausio 1d.)

A.Trinchieri prisistatymą ir pirmąsias mintis bei planus Kauno klube – kviečiame skaityti čia.

Tuo tarpu nuo 2022 metų balandžio „Žalgiriui“ vadovavęs, praėjusį sezoną su komanda Eurolygos atkrintamąsias kovas pasiekęs ir LKL bei KMT titulus laimėjęs K.Maksvytis tarė „sudie“ žalgiriečiams.

Po sudėtingo starto Eurolygoje, kai per pirmą ratą iš 17 mačų buvo pasiektos tik 5 pergalės, o reguliariojo sezono pusiaujas pasiektas šešiais pralaimėjimais iš eilės, vietoj 46 metų lietuvio klube šeimininkaus devyneriais metais vyresnis italas.

Apie „Žalgiryje“ įvykusias trenerių permainas bei galimus pokyčius žaidėjų sudėtyje pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo sporto direktorius Paulius Jankūnas.

– Prieš porą savaičių čia spaudos konferencijoje sakėte apie „visišką“ pasitikėjimą Kaziu Maksvyčiu, bet tai truko tik dvi savaites. Kaip visa tai nutiko?

– Aš tikrai tikėjau komanda ir treneriais. Grįžinėjo traumuoti žaidėjai, naujokai, Edas (Sumneris) jau buvo kiek apsipratęs, Hollinsas atvyko – galvojau, kad situacija gali apsiversti ir galime pasiekti pergalių gerindami žaidimą.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Tačiau tos dvi savaitės buvo tikrai sunkios, Eurolygos rungtynėse kabinomės, bet rezultatas nepasikeitė – žaidimas kardinaliai nepasikeitė, tad turėjau priimti tą labai sunkų sprendimą ir įpūsti komandai naujų vėjų, naujos energijos, naujų minčių.

– Kaip finansiškai atsilieps klubui išsiskyrimas su treneriu K.Maksvyčiu?

– Treneris turėjo kontraktą su klubu iki vasaros, mes gerbiame tą sutartį ir viskas bus atsiskaityta.

– Ar nemanote, kad iš dalies dėl sezono griūties prisidėjo visi persvarstymai dėl trenerio, pasklidusi informacija?

– Manau, kad viskas susidėjo. Ir žaidėjų išvykimai, ir traumos, ir visi kiti dalykai.

Vasarą atrodė, kad 80 proc. komandos lieka, pasipildėme žaidėjais, kurie galbūt sustiprins mūsų silpnąsias puses, bet nuo pat sezono pradžios žaidimas nesiklijavo.

O man, kaip naujam vadovui, – tai patirties kalnai.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas ir Andrea Trinchieri
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas ir Andrea Trinchieri

– Ar esate nusistatę, kokių rezultatų reikia pasiekti, kad lūkesčiai dėl pokyčių būtų patenkinti?

– Svarbiausia, kad komanda įgytų naujos energijos, užtikrintumo, eitų į kiekvienas rungtynes, Eurolygoje mūsų lauks 17 finalų, per kuriuos turime atiduoti visą save. Neturime galvoti apie pavasarį, o dabar turime galvoti apie artimiausią mačą su Berlyno ALBA.

– Kas klube dabar priims sprendimus dėl sudėties formavimo?

– Aišku, kad mes kalbėsimės su treneriu, komunikuosime apie tai, ko reikia, kad komanda laimėtų. Jei reikės ieškosime geriausio galimo žaidėjo „Žalgiriui“ – nekalbu apie šiandien, bet apie bendrą situaciją.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

– Ar su naujo trenerio atėjimu nesikeis klubo nuostata dėl klubo lietuviškumo?

– Tikrai nesikeis. Mes esame „Žalgiris“ – Lietuvos komanda. Mums visada lietuviai buvo svarbūs, atlikdavo svarbų vaidmenį. Branduolys visada būdavo stiprus, ir dabar jis yra toks. Tai tikrai nesikeis.

– Ar dabar planuojate sudėties pokyčių, dairotės rinkoje?

– Mes visada sekame rinką, bet kaip treneris minėjo: pirmiausia jis nori pajausti aplinką, pajausti žaidėjus, pasitikrinti juos.

Bet jam tinka ši sudėtis, o dėl Austino Hollinso irgi nutarėme pratęsti sutartį dviem savaitėms, kad treneris pačiupinėtų ir pamatytų jį savo schemose bei įvertintų, kiek jis gali suteikti naudos. Tad rinka domimės, bet kol kas neieškome.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Austin Hollins
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Austin Hollins

– Ar trenerių štabe daugiau pokyčių nebus?

– Šiuo metu – ne. Treneris nori susidirbti su dabartiniu štabu. Jei ateityje bus kažkokių minčių, idėjų, mes sėsime ir kalbėsime, bet kol kas dar ne.

– Ar iš trenerio pusės buvo kokių išskirtinių reikalavimų?

– Ne, nebuvo (nusijuokė). Viskas standartiška.

.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius