-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 12 04

Į neįprastą padėtį patekęs M.Kuzminskas – apie derybas su „Lakers“ ir „Žalgirio“ pasiūlymą

Mindaugas Kuzminskas ėmė krautis daiktus iš savo buto Vait Plainso rajone, Niujorko priemiestyje, kai „New York Knicks“ nutraukė iki sezono pabaigos galiojusią sutartį. Lietuvis jau buvo susiruošęs naujai savo NBA kelionei. Tačiau NBA yra nenuspėjama lyga. 28-erių puolėjas jau ketvirtą savaitę pasitinka kaip NBA laisvasis agentas – daiktai vėl savo vietose, vis dar per 40 kilometrų nuo Manhatano.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / „Scanpix“/AP nuotr.

M.Kuzminskas dabar gerokai ramesnis laukia agento skambučių.

„Pirmosiomis dienomis, kai telefonas suskambėdavo, iškart galvodavau, kas čia bus, kur reikės važiuoti. Buvau jau ir daiktus susikrovęs kelis kartus. Bet teko išsikrauti“, – šypsosi 206 cm ūgio puolėjas.

„Wasserman“ agentūros atstovas, amerikietis agentas Jasonas Ranne'as jam skambina maždaug kas antrą dieną. Praneša, kas skambino, kas domėjosi, kas prašė palaukti, kas nelaukti, nori ar nenori.

Prioritetą skiriu likti NBA. Yra pora datų, kai gali kažkas įvykti. Esu pasiryžęs laukti.

M.Kuzminskas mėgsta kontroliuoti situaciją – žinoti, kiek yra besidominčių komandų ir kas jos tokios. Tačiau žaidėjas pripažįsta – tai visiškai nauja patirtis. Per savo profesionalo karjerą jis dar nėra taip ilgai buvęs be darbo.

„Tikėjausi sudaryti sutartį greičiau, – pripažino M.Kuzminskas. – Bet NBA yra daug niuansų. Vienos komandos nenori viršyti algų kepurės, kitos nenori atleisti žaidėjų, trečios nori aukoti sezoną ir kovoti dėl naujokų biržos šaukimo. Jei būtų vasara, situacija būtų kitokia ir išsispręstų greičiau. Dabar yra kaip yra. Reikia laukti.“

Gal M.Kuzminskas jau prieš tris savaites būtų sudaręs naują sutartį. Lietuvis svečiavosi Los Andžele, kur susitiko su „Los Angeles Lakers“ atstovais. Tačiau vizitas nesibaigė sutartimi.

„Pokalbis praėjo tikrai sklandžiai ir teigiamai, tačiau daugiau detalių atskleisti nelabai galiu“, – teigė M.Kuzminskas.

Dabar jis visą dieną nesėdi ir nežiūri į telefoną, laukdamas agento skambučio.

Kadangi draugiškai išsiskyrė su „New York Knicks“, NBA klubas vakarais leidžia M.Kuzminskui naudotis treniruočių centru Taritaune, esančiame per 10 minučių kelio automobiliu nuo lietuvio buto.

Jis treniruojasi individualiai ir su kitais laisvaisiais NBA agentais ar D lygos žaidėjais. Pasižaidžia vienas prieš vieną, trise prieš tris ar penkiese prieš penkis.

Kompaniją palaiko ir brolis – padėti paplušėti individualiai į Niujorką atvyko jo brolis, buvęs krepšininkas Saulius Kuzminskas.

„Nors situacija neįprasta, panikos nėra, – interviu 24sek atviravo M.Kuzminskas. – Norisi žaisti kuo greičiau, tačiau ne viskas priklauso nuo norų. Prioritetą skiriu likti NBA. Yra pora datų, kai gali kažkas įvykti. Esu pasiryžęs laukti.“

Tos datos – gruodžio 15-oji ir sausio 15-oji. Gruodžio viduryje baigs galioti vasarą įsigytų NBA laisvųjų agentų neliečiamybė – juos bus galima išmainyti. Nuo sausio 15-osios bus išjudinami jau ir sudėtingesnes sutartis sudarę NBA žaidėjai.

Sausio 15-osios terminas taip pat reiškia, kad M.Kuzminskas dar nesižvalgo į Europą.

Nors vos tik jis tapo laisvuoju agentu, agentą pasiekė pasiūlymai iš „Chimki“, Stambulo „Anadolu Efes“ bei „Daruššafaka“ klubų, M.Kuzminskas pernelyg rimtai jų nesvarstė.

Manau, pernai parodžiau, kad galiu žaisti NBA. Aš tikrai nusiteikęs palaukti galimybės. Laukimas manęs negąsdina.

Nesiruošia už nosies jis vedžioti ir Kauno „Žalgirio“, kuris išskėstomis rankomis lauktų vieno geriausių Lietuvos rinktinės žaidėjų.

„Aš ir skaičiau, ir pats kalbėjau su Pauliumi Motiejūnu. Mes pakalbėdavom ir su Robertu Javtoku. Buvo kontaktas ir su kitomis Europos komandomis. Kol kas esu nusiteikęs pabandyti palaukti čia.

Nesinori nieko vedžioti už nosies, klausti, kokios galimybės būtų toliau. Kada nuspręsiu važiuoti, tada bus galima pradėti apie tai kalbėti, – 24sek pasakojo M.Kuzminskas. – Manau, pernai parodžiau, kad galiu žaisti NBA. Aš tikrai nusiteikęs palaukti galimybės. Laukimas manęs negąsdina. Palaikau formą – nesu tinginys. Ši pertraukėlė tobulėjimo prasme gali net išeiti į naudą. Kaip išėjo ilga vasara.“

VIDEO: Pauliaus Motiejūno išskirtinis interviu apie „Žalgirio“ sunkumus, pergales ir Mindaugą Kuzminską

M.Kuzminskas nenumano, kiek gali užtrukti naujos komandos paieškos. Jis pats dar nėra iki galo perpratęs visų NBA taisyklių, kurių prirašytos storiausios knygos.

Akivaizdu, kad laikui bėgant vis mažėja ir lietuvio reikalavimų sąrašas. Jis tiesiog nori žaisti komandoje, kuri parodytų dėmesį, rastų jam vietą aikštėje ir propaguotų komandinį krepšinį.

„Miestas ar kiti dalykai įtakos neturi, – tik į krepšinį susitelkęs puolėjas. – Negali žinoti, kas gali nutikti. Gali būti, kad ir rytoj kažkas atsitiks. Gali ir už mėnesio.

Tokioje situacijoje esu pirmą kartą. Anksčiau kartais net iš klubo į klubą tekdavo pereiti dar nesibaigus galioti sutarčiai, su išpirkomis. Tai man nauja patirtis.

Su nė viena komanda derybos nenutrūko. Negali žinoti, kas gali įvykti – yra mainai, neduok Dieve, traumos, kitos permainos. Su nė viena komanda ryšiai nenutrūkę.

Esu visai geros formos – sportuoju individualiai ir žaidžiu su kitais laisvaisiais agentais.

Man tiesiog reikia išlaukti.“

VIDEO: „Atsarginių“ laidoje – geriausias Mindaugo Kuzminsko naujos NBA komandos pasirinkimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius