-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 20

Ispanų Michaelas Jordanas ir jo gyvenimo rungtynės

„Būdamas septynerių jis matematikos mokytojui pasakė, kad žais NBA. Žmogus, kuris savo darbu, pastangomis ir talentu išpildė visas savo svajones. Pasaulio, Europos ir NBA čempionas. Vienybės čempionas. Žmogus, kuris paskutiniuosius karjeros metus aukoja Ispanijos rinktinei. Tai – Pau Gasolis. Mūsų Michaelas Jordanas. Ir dabar jis žais savo gyvenimo rungtynes“, – jausmingai Pau Gasolį pristato „Marca“.
Pau Gasolis
Pau Gasolis / „Scanpix“ nuotr.

Jeigu ne šis žmogus, Lietuva Europos čempionato finale dabar žaistų su kita komanda. Jonas Kazlauskas per porą naktų turėjo nubraižyti planą, kaip pažaboti gyvą krepšinio legendą.

35-erių Ispanijos rinktinės „centras“ – lyg puikus ispaniškas vynas, kuriuo kasmet po truputį mėgaujiesi kiekvieną krepšinio vakarą. Bet atsidarykime tą vyno butelį kitąmet Brazilijoje – lai aikštės viduryje sekmadienio vakarą pasižiūrėkime lietuvišką pergalės šokį.

Ispanija įsitikinusi: jei ne šeši Pau tritaškiai iš septynių, „La Roja“ nė nebūtų peršokusi lenkų barjero jau aštuntfinalyje. Jei ne 27 taškai ir 9 atkovoti kamuoliai, tai graikai aikštės viduryje ketvirtfinalyje šoktų savo sirtakį. 

40 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 52 naudingumo balai – istorinis pasirodymas, nutiesęs Ispanijai raudoną kilimą į finalą.

Tai galėtų tapti nuostabia pasaka, jei P.Gasolis šią išretėjusią Ispanijos rinktinę herojiškai atvestų į pačią viršūnę. Bet papasakokite tai lietuviams.

VIDEO: Pau Gasolio 40 taškų į prancūzų krepšį

Atsistokite legendai

40 taškų yra geriausias rezultatas Europoje po Dirko Nowitzkio 43 taškų pasirodymo 2001-aisiais su Ispanija kovoje dėl bronzos.

Kai sprendėsi medalių likimas, tokį unikalų pasirodymą surengė tik tikros legendos – Nikos Galis, Aleksandras Džordževičius ir būtent Dirkas.

Visai kaip geras vynas, su laiku vis skanesnis, P.Gasolis dar 2014-2015 metų sezoną pagerino savo NBA rezultatytumo rekordą (46) ir pirmavo NBA pagal dvigubus dublius (54 per 78 rungtynes, 14 iš eilės).

Nė vienas NBA krepšininkas taip nežaidė būdamas 35-erių.

„Apie savo amžių negalvoju. Turiu viltį, ambicijas ir troškimą laimėti. Dar liko daug nenuveikto darbo“, – sako P.Gasolis.

Niekas neabejoja, kad ketvirtą kartą rezultatyviausiai Europos čempionate žaidžiantis krepšininkas taps MVP.

„Marca“: „Vienybės čempionas. Žmogus, kuris paskutiniuosius karjeros metus aukoja Ispanijos rinktinei. Tai – Pau Gasolis. Mūsų Michaelas Jordanas. Ir dabar jis žais savo gyvenimo rungtynes“

Su ne tokia talentinga kompanija Pau Gasolis buvo tikras ramstis. Jo lyderio savybės ir ryžtingumas atvedė Ispaniją į finalą.

Dabar jis medžioja trečiąjį Europos čempionato ausko medalį.

Tai jis Ispanijai paėmė bilietą į Rio olimpines žaidynes.

Tai jis viskuo pasirūpino.

Kitąmet ruoškitės atsisveikinimui su žmogumi, kuris piešia bene nuostabiausią pasaką visoje tarptautinio krepšinio istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius