Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 09

Likimo ironija: Klaipėdoje M.Kalnietį nušvilpė, o Salonikuose tikėsis jo pagalbos

Dar prieš porą savaičių dalis Klaipėdos „Neptūno“ sirgalių su pasipiktinimu nušvilpė Mantą Kalnietį, o antradienio vakarą tikėsis lietuvio pagalbos Salonikuose. Duris į kitą Europos taurės etapą „Neptūnui“ atvers tik pergalė Berlyne prieš „Alba“ ir Milano „Emporio Armani“ pergalė Salonikuose prieš „Aris“.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Egidijaus Jankausko/"Neptūno" nuotr.
Europos taurė | Berlyno „Alba“ – Klaipėdos „Neptūnas“ | 21:00 | Berlynas

Be abejo, į rungtynes Graikijoje net nereikės žvalgytis, jei klaipėdiečiai neiškovos pergalės Berlyne. Pirmąsias tarpusavio rungtynes su „Alba“ namuose „Neptūnas“ laimėjo 73:65.

Kad „Alba“ įveikiama Berlyne, dar savaitgalį įrodė Liudvisburgo „EnBW“ klubas, išsivežęs pergalę 78:74. Po nesėkmės „Alba“ Vokietijos čempionate smuktelėjo į šeštąją vietą.

Kėdainiuose šeštadienį laimėjęs „Neptūnas“ (77:69) Berlyne tikisi pasinaudoti paskutiniuoju šansu pralįsti į aštuntfinalį.

„Bus labai sunku, tačiau kausimės iš visų jėgų. Šansų turime, tad reikia ir pasinaudoti, – bcneptunas.lt sakė klaipėdiečių treneris Dainius Adomaitis. – Varžovai agresyviai ginasi ir stengiasi suregzti kuo daugiau greitų atakų. Viskas priklausys nuo koncentracijos ir kaip žaidėjai sugebės kontroliuoti rungtynių tempą. Negalime leisti varžovams primesti savo žaidimo stiliaus ir jokiu būdu negalime leisti jiems atitrūkti.

Išvykoje vytis varžovus yra labai sunku. Reikia bandyti išlaikyti tempą ir intrigą bei bandyti užsikabinti. Tikiu, kad žaidėjai supranta rungtynių svarbą ir padarys viską, kad apgintų Klaipėdos bei Lietuvos garbę“.

Vieta Komanda Pergalės-pralaimėjimai
1. Milano „Emporio Armani“ 4-1
2. Berlyno „Alba“ 2-3
3. Klaipėdos „Neptūnas“ 2-3
4. Salonikų „Aris“ 2-3

*Jei „Aris“ ir „Neptūnas“ surinks po 3 pergales, graikai dėl didesniu skirtumu laimėtų tarpusavio rungtynių bus antri.

Ankstų pirmadienio rytą į Berlyną išvykę klaipėdiečiai jau vakare treniravosi O2 arenoje. 

Vokietijoje „Neptūnui“ dėl traumos nepadės Mindaugas Girdžiūnas. Savaitgalį LKL čempionate nežaidė ir vienas lyderių Jerrai Grantas, tačiau tikimasi, kad „Neptūno“ aukštaūgis pasirodys aikštėje.

Pirmaisiais smuikais „Alba“ gretose griežia buvęs žalgirietis Willas Cherry. Praėjusį sezoną „Žalgirio“ atakoms dirigavęs įžaidėjas Europos taurėje renka vid. 10,9 taško, atkovoja 5,2 kamuolio ir atlieka 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Alba“ antrajame Europos taurės „Last 32“ etapo rate dar nepasiekė nė vienos pergalės.

„Emporio Armani“ ir „Aris“ rungtynės trečiadienį prasidės 19 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius