Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 06

Londono „Lituanica“ – pergalės namuose ir nesėkmė išvykoje

Praėjusią savaitę Londono „Lituanica“ sužaidė net trejas rungtynes, dvėjos iš jų vyko namų arenoje. Antradienį „National Cup“ turnyre, kuris vyksta Lietuvos krepšinio federacijos taurės principu, nugalėjo kitą lietuvių komandą Middlesex „LTBC“ 89:64, tačiau išvykoje pralaimėjimo išvengti nepavyko.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Londono Lituanica nuotr.

Sekmadienį antrame turnyro etape buvo sutriuškinti Brentwood „Fire“ vyrukai iš trečiojo Anglijos diviziono 105:66. 

Šeštadienį buvo žaidžiamos „National Trophy“ rungtynės, kuriose rungtyniauja jau tik pirmo diviziono komandos. Deja, tačiau žaidžiant be vienų iš komandos lyderių – Aušrido Petraičio bei Juliaus Visocko, išvykoje buvo nusileista Hemel „Storms“ krepšininkams 75:88.

Rytų Anglijos miesto „Hemel Hampstead“ komanda lietuvaičius pasitiko gausiomis žiūrovų pajėgomis, kurių buvo daugiau nei du šimtai. Skatinami žiūrovų, šeimininkai rungtynes pradėjo nuostabia gynyba ir neleido mūsiškiams pelnyti taškų pirmas keturias rungtynių minutes, o patys jų turėjo jau 11. Pirmuosiuos taškus „Lituanicos“ komandai pelnė Lukas Volskis, kuris pataikė abu baudos metimus. Pabudę iš žiemos miego geltonai žali sugebėjo priartėti prie varžovų ir po pirmojo kėlinio rezultatas buvo jau tik 16:21 šeimininkų naudai.

Prasidėjus antrajam kėliniui Hemel „Storms“ krepšininkai pradėjo taikyti zoninę gynybą, kuri išmušė lietuvaičius iš vėžių ir buvo pralaimėta atkarpa. Tačiau puikiai pasiteisinęs trenerio Eridano Lazdausko sprendimas paspausti varžovus lėmė, kad įpusėjus antrajam kėliniui „Lituanica“ atsilikinėjo jau tik trim taškais (30:33). Paprašyta varžovų minutės pertraukėlė vėl davė savų vaisių ir šeimininkai surengė 8:0 spurtą bei atitolo grėsminga dviženkle persvara (30:41). Komandos ilsėtis išėjo esant septynių taškų skirtumui (36:43) ir viskas dar laukė prieš akis.

Trečiajame kėlinyje vyko labai banguotas bei padrikas žaidimas. Abi komandos stengėsi greitinti žaidimą, ko pasekoje buvo daug klaidų. Likus 15 minučių iki rungtynių pabaigos, švieslentėje degė vis tie patys 7 taškai – 46:53. Vis dėlto „Storms“ krepšininkai surengė  ir prieš paskutinįjį kėlinį padidino savo persvarą net iki 12 taškų (51:63).

Paskutinis kėlinys prasidėjo taikliu Tomo Grybausko tritaškiu, kuris suteikė optimizmo visiems atvykusiems lietuvaičiams, o vėliau dar du taškus pridėjo jo komandos draugas ir vėl tie patys 7 taškai (56:63). Vis dėlto varžovai šaltakraujiškai pataikė sunkius metimus ir „Lituanicos“ žaidėjų jėgos baigė išsekti. Per likusį laiką geltonieji nebesugebėjo atsitiesti ir patyrė antrąjį pralaimėjimą šiame sezone.

Londono „Lituanica“: Paulius Adomaitis 17, Tomas Grybauskas 15, Edvinas Vaupšas 14, Tomas Skardžius 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius