2015 12 08

P.Motiejūnas – apie G.Krapiko postą, L.Kleizą ir pastiprinimą „Top 16“ etapui

Kauno „Žalgiris“ ir Paulius Motiejūnas po pergalės prieš Izmiro „Karšiyaka“ per anksti apsidžiaugė kelialapiu į „Top 16“. Todėl penktadienio vakarą Lietuvos čempionų direktorius įdėmiai stebėjo Zeliona Guros „Stelmet“ ir Atėnų „Panathinaikos“ mūšius. Lenkai bilieto nepadovanojo, bet tą padarė „Barcelona“ patiesę graikai. „Apsiskaičiavome, bet dabar jau palengvėjo“, – šyptelėjo P.Motiejūnas.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ prieš savaitę uždusino turkus savo gynyboje ir tvirtai peržengė „Top 16“ etapo slenkstį 74:52. Bet siaubingi pralaimėjimai Atėnuose (56:91) ir Krasnodare (50:80) buvo įstūmę „Žalgirį“ į žūtbūtinę situaciją. Jei „Karšiyaka“ būtų išsivežusi pergalę iš Kauno, „Žalgiris“ greičiausiai iš Eurolygos būtų iškritęs į Europos taurę.

„Jeigu būtume nepatekę į „Top 16“ etapą, galbūt taip – susilpnėtume ir taupytume pinigus“, – 24sek.lt prisipažino P.Motiejūnas.

Bet „Žalgiris“ kitame etape. Darbai tęsiasi.

Žalgiriečiai užsibrėžto tikslo – Eurolygos ketvirtfinalio link, judės nepasikeitę. P.Motiejūnas neplanuoja permainų sudėtyje ir tiki turimais kariais. Kaip ir jų vedliu Gintaru Krapiku.

„Su žaidėjais ir treneriais kalbame, kad nėra taip, jog kažkam nepasisekė ar kažkas neparodė to, ką gali, todėl pasakysime „ačiū ir viso gero“. Taip nebūna. Negalvojame apie pastiprinimą – tikime šiais žaidėjais. Ir tikime, kad jų forma gerės“, – vylėsi P.Motiejūnas.

24sek.lt interviu su P.Motiejūnu – apie iš vėžių išmušusius triuškinančius pralaimėjimus, Gintaro Krapiko darbą, Lino Kleizos situaciją, Martyno Pociaus vaidmenį ir Manto Kalniečio sugrįžimą po sunkios traumos. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Motiejūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Motiejūnas

– Pirmasis Eurolygos reguliariojo sezono ratas praėjo gana sklandžiai, tačiau prieš pat lemiamas kovas pasitaikė negražių pralaimėjimų virtinė. Jūsų akimis, kas nutiko komandai?

– Niekada forma nebūna stabiliai gera. Matome, kad trūksta susižaidimo, tarpusavio supratimo. Visi galvojome, kad kadangi kai kurie žalgiriečiai tiek metų žaidę kartu, tai viskas eis kaip iš pypkės. Deja, taip nėra. O priežasčių ieškoti sudėtinga. Manome, kad reikia tik laiko ir darbo. Svarbiausia, kad kai atėjo svarbios rungtynės, vyrai susikaupė maksimaliai.

– Prieš sezoną išsikėlėte užduotį patekti į ketvirtfinalį. Bus sunkiau, nei tikėjotės? 

– Žinojome, kad bus sunku, bet nesitikėjome, kad pasitaikys pralaimėjimų tokiais dideliais skirtumais. Tai mus labiausiai išmušė iš vėžių. Namuose tikėjomės laimėti prieš „Lokomotiv“, „Barcelona“. Gal, sakykime, „Loko“ pralaimėjome vienu metimu, „Barcai“ nusileidome nedideliu skirtumu. Bet buvo keista, kad komanda taip subyrėjo Atėnuose ir Krasnodare. 

– Koks yra Gintaro Krapiko statusas komandoje? Ar patekimas į „Top 16“ įtvirtino jo darbą „Žalgiryje“?

– Tikslai pasiekti. O kažkokius kitus dalykus man sunku komentuoti. Tai – ne kompiuterinis žaidimas, kur atsisėdi ir kažką lengvai pakeiti. Čia yra komanda. Daug žmonių. Daug nuomonių. 

Tai – ne kompiuterinis žaidimas, kur atsisėdi ir kažką lengvai pakeiti. Gintaras įvykdė tikslus ir dirbame toliau.

Ne kartą esame sakę, kad trenerio keitimas kelis kartus per sezoną yra nenaudingas. Reikia apsitrinti, suprasti trenerio filosofiją, žaidėjus. Tai reikalauja laiko. Galbūt trenerio pakeitimas kažkuriuo metu duoda teigiamą emociją, bet tai yra trumpalaikis efektas. O Gintaras įvykdė tikslus ir dirbame toliau.

– Ar prieš „Top 16“ etapą „Žalgiryje“ galima laukti pastiprinimo?

– Ne tokioje finansinėje situacijoje esame, kad apie tai svarstytume. Nesame tas klubas, kuris gali sau leisti sezono viduryje kažko žvalgytis. Jeigu būtume nepatekę į „Top 16“ etapą, galbūt taip – susilpnėtume ir taupytume pinigus.

Bet dabar esame kitame etape. Su žaidėjais ir treneriais kalbame, kad nėra taip, jog kažkam nepasisekė ar kažkas neparodė to, ką gali, todėl pasakysime „ačiū ir viso gero“. Taip nebūna.

Kartu su vyrais rūbinėje pasitvirtinome sezono tikslus. Viskas jų rankose ir ant jų pečių. Sezono pradžioje jie sutiko su mūsų tikslais. Negalvojame apie pastiprinimą – tikime šiais žaidėjais. Ir tikime, kad jų forma gerės. 

„Scanpix“ nuotr./lapresse-20150510190733-8172
„Scanpix“ nuotr./lapresse-20150510190733-8172

– Anksčiau buvo kalbėta, kad kai „Žalgiris“ pateks į „Top 16“, prie jo gali prisijungti Linas Kleiza.

– Nuo vasaros su juo nebendravome. Ir nežinome, kaip jam sekasi. Esame sutarę, kad vėl kažkada pabendrausime. Jis turi pasakyti, kada bus pasiruošęs ir galės pradėti sportuoti. O kol kas neaišku, kada tai bus.

– Šarūnas Jasikevičius minėjo, kad „Top 16” etape „Žalgiris“ privalo žaisti kur kas geriau. Neišnaudotų rezervų tikrai netrūksta. Martynas Pocius nežaidžia arba tai daro labai mažai. Kodėl? Kaip spręsite situaciją? Rotacija rotacijomis, tačiau į gynėją investuoti didžiuliai pinigai.

Matote, mes nežiūrime taip, kaip sirgaliai, kurie paima kiekvieną ir vertina atskirai. Žiūrime į tai, kaip žaidžia komanda. O komanda gali žaisti geriau.

– Yra pastovus darbas. Ko mes norime: ar kad žaistų visi dvylika, ar kad komanda laimėtų? Po tų pralaimėjimų buvo pakankamai daug įtampos. Dabar visas dėmesys grįžti į pergalių kelią. Martynas gaus savo šansą. Sezonas dar tik prasidėjo. Žaidimui gerinti dar yra 7 mėnesiai.

Visi norime, kad Martynas žaistų gerai. Bet nereikia pradėti ieškoti kažkokių pasiteisinimų ar kitų aplinkinių dalykų. Visi žaidėjai turi dirbti sukandę dantis. 

Kaip ne kartą esame sakę, pasitikime visais lietuviais. Manau, čia tik laiko klausimas, kada jis atidirbs pinigus, kaip kad sirgaliai kalba. Martynas yra komandos dalis. Svarbi dalis. Tik reikia, kad atsirastų tinkamas laikas ir galimybės.

– Kaip vertinate Manto Kalniečio įsiliejimą į komandą? Ar jis toks, kokio ir tikėjotės?

– Matote, mes nežiūrime taip, kaip sirgaliai, kurie paima kiekvieną ir vertina atskirai. Žiūrime į tai, kaip žaidžia komanda. O komanda gali žaisti geriau.

Visi tą žino. Toliau dirbame, kad taip ir būtų. Treniruočių procesas vyksta puikiai, treneriai dirba puikiai – tobulėjimui sudarytos maksimalios galimybės.

Tiek visi kaip komanda, tiek dauguma žaidėjų gali žaisti geriau.

C grupė
„Barcelona“ (užsitikrino) 6/2
Krasnodaro „Lokomotiv“ (užsitikrino) 6/2
 Atėnų „Panathinaikos“ 4/4
Kauno „Žalgiris“ (užsitikrino) 4/4
Izmiro „Karšiyaka“ 2/6
Zelionos Guros „Stelmet“ 2/6

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius