-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 05

Pau Gasolis oficialiai padėjo tašką karjeroje: užsiminė ir apie pokalbį su Šaru

Ispanijos krepšinio legenda Pau Gasolis specialiame renginyje oficialiai pranešė apie krepšininko karjeros pabaigą.
Pau Gasolis
Pau Gasolis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

41-erių Pau paskutinį kartą ant parketo išbėgo Tokijo olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje, kurį Ispanijos rinktinė pralaimėjo prieš JAV.

Per ilgą žaidėjo kelią P.Gasolis du kartus tapo NBA čempionu, sykį – pasaulio čempionu, tris kartus laimėjo Europos čempionatą, iškovojo du olimpinius sidabro ir vieną bronzos apdovanojimą.

Jo turtingoje kolekcijoje pritrūko tik Eurolygos trofėjaus, kurį veteranas galėjo iškovoti praėjusiame sezone, tačiau grįžęs į „Barcelona“ jis su komanda pralaimėjo Eurolygos finalą prieš Stambulo „Anadolu Efes“.

Nepaisant to, Pau prisimins šį karjeros etapą iš gerosios pusės.

„Nesitikėjau, kad sulauksiu galimybės dar pažaisti „Barca“ ekipoje, bet pasikalbėjau su Juanu Carlosu Navarro ir Šaru ir tokia galimybė atsirado, – sakė P.Gasolis. – Esu labai laimingas dėl šio etapo, jis buvo vienas gražiausių mano karjeroje. Buvo labai smagu žaisti savo šeimoje, su sau artimais žmonėmis.“

Renginyje, skirtame P.Gasoliui, dalyvavo krūva žymių krepšinio asmenybių. Nepaisant šį vakarą dar laukiančių rungtynių, atiduoti duoklę bičiuliui atėjo „Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius, taip pat klubo prezidentas Joanas Laporta, ilgametis P.Gasolio komandos draugas Barselonoje ir Ispanijos rinktinėje Juanas Carlosas Navarro, Pau brolis Marcas, dabartinis Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jorge Garbajosa bei kiti žymūs žaidėjai – Rudy Fernandezas, Felipe Reyesas, Raulis Lopezas ir kt.

„Los Angeles Lakers“ klubas, su kuriuo P.Gasolis dusyk tapo NBA čempionu, iškels ispano marškinėlius į „Staples Center“ arenos palubes, pranešė „The Ahtletic“ žurnalistas Shamsas Charania.

Sakydamas padėkas ispanas neužmiršo ir to, su kuriuo atvedė „Lakers“ link čempionų titulų – Kobe Bryanto.

„Norėjau pasakyti specialią padėką Kobe Bryantui. Labai norėčiau, kad jis būtų čia, bet kartais gyvenimas yra labai neteisingas. Jis mane išmokė būti geresniu lyderiu, geresniu kovotoju ir to, ką reiškia būti nugalėtoju“, – sakė Pau, neslėpęs emocijų.

Specialioje spaudos konferencijoje katalonas atskleidė ir tai, jog kalbėjosi su Šarūnu Jasikevičiumi apie būsimą karjeros etapą.

„Kas dabar? Kalbėjausi su Šaru apie tuštumą, kuri lieka baigus žaisti profesionaliai. Laimei, aš tam ruošiausi daugybę metų“, – atskleidė P.Gasolis.

Geriausiu visų laikų Ispanijos krepšininku laikomas žaidėjas turėtų dirbti Tarptautiniame olimpiniame komitete (IOC). Jis pastaruosius dvejus metus jau talkino Ispanijos tautiniam olimpiniam komitetui, o neseniai buvo išrinktas į IOC sportininkų komisiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius