Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 24

Plačiai piniginę atvėrę turkai sukirto rankomis su Gediminu Oreliku

Sidabrinio Panevėžio „Lietkabelio“ žaidėjai yra itin paklausūs vasaros turguje. Stipriai vertę pasikėlę Panagiotis Kalaitzakis ir Kristupas Žemaitis persikėlė į Atėnų „Panathinaikos“ ir BC „Wolves“, tuo metu prisikėlimo sezoną sužaidęs Gediminas Orelikas sukirto rankomis su plačiai piniginę atvėrusiu Turkijos klubu Stambulo „Bešiktaš“.

15min šaltiniai patvirtina Turkijos žiniasklaidoje skelbiamą informaciją apie lietuvio ir Stambulo klubo susitarimą.

Praėjusiame Turkijos čempionate Stambulo „Bešiktaš“ užėmė 10-ąją poziciją ir į atkrintamąsias nepateko, tuo metu FIBA Čempionų lygoje varžėsi toje pačioje grupėje, kaip ir Vilniaus „Rytas“, bet bilieto į „Top 16“ etapą nenugvelbė.

Artėjantį sezoną „Bešiktaš“ varžysis FIBA Europos taurėje.

15min žiniomis, Panevėžyje Gediminas Orelikas uždirbo 65 tūkstančius eurų, o Stambulo klubas pasiūlė daugiau nei dukart didesnį atlygį.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Gediminas Orelikas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Gediminas Orelikas

Puikų sezoną sužaidusį puolėją Kazys Maksvytis kvietė ir į Lietuvos rinktinę, jau šį pirmadienį pradedančią pasiruošimą Europos čempionatui, bet dėl nedidelių sveikatos problemų G.Orelikas atvykti negalės. Rinktinės stovykloje jį pakeis Donatas Tarolis.

G.Orelikas nėra vienintelis „Lietkabelio“ žaidėjas, stipriai pasikėlęs vertę.

Kaip 15min jau rašė, aštuoniskart didesnį atlygį Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje sužvejojo graikas Panagiotis Kalaitzakis, o dosnų Gedimino Žiemelio inicijuoto klubo BC „Wolves“ pasiūlymą priėmė Kristupas Žemaitis.

Pustrečių metų pauzė nuo krepšinio kliūtimi demonstruoti aukšto lygio žaidimą Gediminui Orelikui netapo.

32-ejų metų puolėjas tapo viena pagrindinių sėkmingiausią sezoną klubo istorijoje užfiksavusio Panevėžio „Lietkabelio“ kolonų.

Aukštaitijos ekipa pasiekė „Betsafe-LKL“ ir Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalus, o Europos taurės grupių etape užėmė 5-ąją vietą bei kelią link trofėjaus užbaigė aštuntfinalyje prieš būsimą čempionę Bolonijos „Virtus“.

Antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre G.Orelikas per beveik 29 minutes rinko po 15,4 taško (50 proc. dvit., 41,9 proc. trit., 86,7 proc. baud.), atkovojo po 4,7 ir perėmė po 1 kamuolį, atliko po 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 16,5 naudingumo balo.

LKL pirmenybėse – 12 taškų (59,4 proc. dvit., 39,1 proc. trit., 80,7 proc. baud.), 3,7 atkovoto kamuolio, 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir 13,5 efektyvumo balo vidurkiai per beveik 25 minutes ant parketo.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir M.Rutkauskas – naujokų biržos paslaptys ir I.Brazdeikio prisistatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius