-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 22

Prieš lemiamą mūšį Vilniuje danai žvangina ginklais: „Tai – istorinis šansas!“

Pirmadienio vakarą Vilniuje paaiškės paskutinė 2022-ųjų metų Europos čempionato dalyvė. Nors ir nukraujavusi, bet Danijos rinktinė tikslų nemažina – prieš lemiamas atrankos rungtynes su Lietuva danų atstovai kalba apie norą ir siekį iškovoti istorinį kelialapį.
Lietuva – Danija
Lietuva – Danija / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Prieš lemiamą mūšį „Avia Solutions Group“ arenoje Danijos krepšinio federacijos tinklalapyje akcentuojami Lietuvos rinktinės pasiekimai ir dvikovos favorito etiketė.

Lietuviai užima 8-ąją vietą pasaulio reitinge, kai Danija – 56. Lietuvos trofėjų lentynoje – 11 medalių komplektų, iškovotų olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose.

„Lietuviai yra favoritai, bet jie jaučia didesnį spaudimą. Krepšinis šioje Baltijos šalyje yra dominuojanti sporto šaka, tad dar vienas pralaimėjimas Danijai būtų prilygintas didžiuliam skandalui“, – rašoma Danijos federacijos puslapyje.

Danija jau yra žaidusi Europos čempionatuose, bet tai buvo labai seniai – 1951-aisiais, 1953-aisiais ir 1955-aisiais metais.

Viename svarbiausių šalies krepšinio mūšių Danija versis be Gabrieliaus Lundbergo, kuris pirmajame tarpusavio mače Vilniuje į lietuvių krepšį suvertė net 28 taškus bei tapo pagrindiniu budeliu.

Gynėjas sudarė sutartį su Maskvos CSKA klubu, tad negavo leidimo žaisti rungtynėse Vilniuje, kaip ir Milano „Olimpia“ komandai atstovaujantis puolėjas Shavonas Shieldsas.

Nepaisant to, danai tikisi, jog spaudimas pirmadienio vakarą slėgs lietuvių pečius, o dvikovos pradžia bus labai svarbi.

„Laukia lemiamos rungtynės prieš komandą, kuri pasaulyje patenka į pajėgiausių rinktinių dešimtuką. Pirmadienį mes turėsime progą sukurti istoriją ir koncentruojamės į tai“, – sakė Danijos rinktinės kapitonas Adama Darboe.

„Pabandysime atlikti kai kuriuos dalykus, kurie prieš Lietuvą, tikėkimės, suveiks geriau nei rungtynėse su Belgija. Pirmadienį į aikštę turime žengti su šypsenomis ir pasistengti padaryti tai, ko niekas iš mūsų nesitiki. Mes turime savų lūkesčių, nepriklausomai nuo kitų vertinimų. Nužingsniavome iki tokio taško, kur savo likimą laikome savo rankose. Tokį tikslą išsikėlėme dar prieš atrankos pradžią. Su tokiu nusiteikimu žaisime pirmadienio vakarą“, – sakė Danijjos rinktinės strategas Erezas Bittmanas.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Danija prieš Lietuvą laimėjo rezultatu 80:76. Rungtynių pirmadienį pradžia – 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius