-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 09 16

Rusijos kvapas Berlyne: geriausiose vietose – FIBA kvietimą gavęs CSKA vadovas

Lemiamas Europos čempionato kovas Berlyno „Mercedes-Benz“ arenoje gyvai stebi tokios krepšinio legendos kaip Dirkas Nowitzki, Theodoros Papaloukas ir Dimitris Diamantidis, bet tarp jų įsitaisė ir ne toks garbingas svečias.
Andrejus Vatutinas Berlyno arenoje
Andrejus Vatutinas Berlyno arenoje / 15min nuotr.

Tris iš keturių ketvirtfinalių šiltai ir patogiai įsitaisęs vienoje pirmųjų eilių stebėjo Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas.

Į Berlyną jis neatvyko palaikyti savo gimtosios Rusijos rinktinės, nes ši buvo išspirta iš turnyro, kai Vladimiro Putino režimas pradėjo kraugerišką karą prieš Ukrainą.

Bet viena ranka atimdama, kita FIBA duoda.

Kaip išsiaiškino 15min, Rusijos centrinio armijos sporto klubo vadovui Tarptautinė krepšinio federacija parūpino specialų kvietimą.

„Daug Europos klubų ir lygų atstovų, įskaitant ir Maskvos CSKA, išreiškė norą stebėti finalines Europos čempionato kovas Berlyne bei sulaukė FIBA kvietimų“, – teigė į 15min užklausą ne iš karto atsiliepusi FIBA.

Sulaukęs FIBA pakvietimo, A.Vatutinas atvyko į Berlyną ir įsitaisė ne bet kur, o FIBA partnerių tribūnoje, iš kurios vaizdas – vienas geriausių 14,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje arenoje.

Mariaus Milašiaus nuotr./Andrejus Vatutinas (smėlio spalvos marškinėliais) Berlyno arenoje
Mariaus Milašiaus nuotr./Andrejus Vatutinas (smėlio spalvos marškinėliais) Berlyno arenoje

Kaip 15min pažymėjo FIBA atstovai, A.Vatutinas nėra įtrauktas į sankcionuotų žmonių sąrašą, tad patekimas į Vokietiją ar kitas Europos Sąjungos šalis jam yra nevaržomas.

Taip įsipatoginęs rusas stebėjo tris iš keturių ketvirtfinalių: Ispanijos ir Suomijos, Vokietijos ir Graikijos bei Prancūzijos ir Italijos.

Nebuvo A.Vatutino kėdėje tik per Slovėnijos ir Lenkijos susitikimą trečiadienio vakarą.

Lyg tyčia tose rungtynėse per keletą metrų nuo FIBA partnerių tribūnos šėlo aistringiausi lenkų sirgaliai, tad galbūt ir šios itin stipriai Ukrainą palaikančios šalies aistruolių faktorius atbaidė A.Vatutiną nuo paskutinio ketvirtfinalio stebėjimo gyvai.

FIBA nuotr./AJ Slaughteris
FIBA nuotr./AJ Slaughteris

49-erių A.Vatutinas Kremliui artimos CSKA komandos vadovu dirba dar nuo 2009 metų. Prieš tai jis 12 metų užėmė kitas pareigas Rusijos krepšinio federacijoje, Permės „Ural Great“ ir CSKA klubuose.

Prasidėjus karui ir tarptautinėms sporto organizacijoms eliminavus iš savo varžybų rusus, A.Vatutinas ne sykį viešai išstojo gindamas CSKA ir Rusijos interesus ir visiškai ignoruodamas faktą, kad Rusija per pastaruosius beveik septynis mėnesius pražudė dešimtus tūkstančių Ukrainos gyventojų bei sugriovė milijonų žmonių gyvenimus.

Nepaisant ruso skundų ir grasinimų teismais, vasario pabaigoje iš Eurolygos pašalinta CSKA pajėgiausiame žemyno turnyre nerungtyniaus ir ateinantį sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius