-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 19

Stebuklą sukūręs V.Micičius: apie „šaltą“ reakciją ir paskutinių metimų paslaptį

Pirėjo „Olympiakos“ sirgaliai trečiadienio vakarą raudonai nudažė „Štark“ arenos Belgrade tribūnas. Neįtikėtiną atmosferą kūrę graikai visiškai dominavo tribūnose, bet aikštėje savo taisykles primesti sekėsi sunkiai. Vasilije Micičius padarė, atrodo, neįtikėtina – tritaškiu su sirena išvedė Stambulo „Anadolu Efes“ į finalą, o po rungtynių buvęs žalgirietis 15min pasakojo apie savo prastus emocijų demonstravimo sugebėjimus.
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / „Scanpix“ nuotr.

Rezultatas buvo lygus po Hassano Martino dvitaškio, likus žaisti 19 sek. Eurolygos pusfinalyje, Erginas Atamanas sušaukė pasitarimą ir nurodė, kad kamuolys turi būti V.Micičiaus rankose.

Serbas sudegino sekundes ir įkrėtė tolimą metimą, po kurio arena nuščiuvo. Ne tik sirgaliai, bet ir žurnalistai, apsaugininkai griebėsi už galvų po V.Micičiaus stebuklo.

15min paklaustas, kokios emocijos sukasi galvoje, kuomet pamatai, jog kamuolys skrodžia tinklelį tokios svarbos rungtynėse, V.Micičius šypsojosi.

„Nežinau, žmogau. Jaučiausi šaltas. Tiesiog šaltas. Nesuradau geresnės reakcijos. Iš esmės, turiu problemų rodant savo emocijas, bet stengiausi kaip išgalėdamas“, – šypsojosi rungtynių didvyris.

Ir davė patarimą visiems, ką reikia daryti tokiais momentais.

„Negalvoti per daug. Čia svarbiausia“, – teigė V.Micičius.

Rungtynių geriausiu žaidėju serbas įvardino Shane'ą Larkiną, surinkusį 21 tašką. Pats V.Micičius pelnė 15.

Paprašytas prisiminti paskutinę minutės pertraukėlę, lemiamo metimo autorius žvelgė atgal į reguliarųjį sezoną, kuomet panašioje situacijoje sužaidė ne taip sėkmingai.

„Paskutinė minutės pertraukėlė buvo labai panaši į tą, kurią turėjome Pirėjuje. Treneris vėl atidavė vadžias man, bet tuomet aš per anksti atakavau ir suteikiau varžovams galimybę surengti dar vieną ataką, o Kostas Sloukas pataikė su sirena. Šiandien viską padariau protingiau. Neskubėjau, palaukiau iki pabaigos, buvau susikoncentravęs. Jei būčiau prametęs, vis tiek būtume turėję galimybę pratęsime. Pataikiau. Esu laimingas“, – kalbėjo V.Micičius.

Imago / Scanpix nuotr./Vasilije Micičius
Imago / Scanpix nuotr./Vasilije Micičius

Galiausiai gynėjas dėkojo sirgaliams už nuostabią atmosferą „Štark“ arenoje.

„Neabejoju, kad visi, žiūrėję šias rungtynes, mėgavosi. Sveikinimai mūsų sirgaliams Turkijoje. Jų nebuvo čia tiek, kiek „Olympiakos“ sirgalių, bet jų palaikymą jaučiame“, – sakė serbas.

Sh.Larkinas antroje rungtynių pusėje, kai komandos draugas metė baudų metimus, atliko tempimo pratimus prie kito krepšio. 15min klausė amerikiečio, kokios to priežastys.

„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius pataikė tritaškį paskutinę sekundę, o „Anadolu Efes“ įveikė Pirėjo „Olympiakos“ klubą ir iškopė į Eurolygos finalą.
„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius pataikė tritaškį paskutinę sekundę, o „Anadolu Efes“ įveikė Pirėjo „Olympiakos“ klubą ir iškopė į Eurolygos finalą.

„Turėjau problemų su kojomis. Pirmoje pusėje žaidžiau 19 minučių, vėliau visą trečią kėlinį. Varžovai buvo labai agresyvūs, tad teko išnaudoti daug energijos. Mūsų gydytojai atliko puikų darbą, padarė masažą, davė kažką... Net nežinau, ką davė, tiesą sakant“, – juokėsi amerikietis.

Sh.Larkinas akcentavo, kad geresnės istorijos apie V.Micičių, atrodo, net sugalvoti nepavyktų.

„Neįtikėtinas metimas. Kokia tai buvo istorija... Tu grįžti į savo šalį, laimėjęs Eurolygą praėjusiais metais, vienu metu pabėgi, varžovai lygina rezultatą pabaigoje. O tada pataikai lemiamą metimą. Čia tai istorija. Esu labai dėl jo laimingas“, – kalbėjo įžaidėjas.

15min Sh.Larkinas pasakojo ir apie emocijas, kuomet pamatė, kad kamuolys skrodžia tinklelį.

Jie rašė, kad „raudonoji armija tavęs atvyksta“. Ką rašė? Kai kurių tikriausiai neturėčiau įgarsinti.

„Tiesiog tyras džiaugsmas. Toks metimas tokioje atmosferoje savo šalyje. Negali parašyti geresnės istorijos. Labai juo didžiuojuosi“, – triumfavo amerikietis.

Beje, jis atskleidė, kad „Olympiakos“ sirgaliai socialiniuose tinkluose siuntė žinutes prieš finalo ketvertą.

„Jie rašė, kad „raudonoji armija tavęs atvyksta“. Ką rašė? Kai kurių tikriausiai neturėčiau įgarsinti. Jie tą darė, bet tai tik prideda žaidimui. Dienos pabaigoje, manau, jie vis tiek gerbia mane kaip krepšininką, tik bando įlįsti man į galvą“, – šypsojosi Sh.Larkinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius