-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 14

T.Bulotas – apie Š.Jasikevičiaus vertę ir E.Ulanovą, kuriuo domėjosi NBA skautas

Bent trims „žalgiriečiams“ praėjęs sezonas „Žalgiryje“ tapo tramplinu į turtingesnes komandas. Kai „žalgiriečiai“ ir šiemet Eurolygoje kaunasi tokiais tempais, nenuostabu, jei artėjančią vasarą iš Kauno sparnus pakels dar būrys krepšininkų. 24sek laidoje „Eurolygos diena“ krepšinio agentas Tadas Bulotas pasakojo apie daug žadančius „Žalgirio“ žaidėjus ir klubo vadovybės laukiančius iššūkius. Panašu, kad Kaune laukiama dar vieno gero derliaus.
Donato Motiejūno agentas Tadas Bulotas
Donato Motiejūno agentas Tadas Bulotas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ | 19:45 | Stambulas

Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Paulius Valinskas ir Gytis Masiulis – bent keturi „žalgiriečiai“ yra T.Buloto atstovaujamos agentūros „BBaltics“ klientai.

Pernai žaidė bent dviem daugiau, tačiau Isaiah Hartensteinas buvo pakviestas NBA naujokų biržoje ir išvyko į G lygą, o Lukas Lekavičius netikėtai pakėlė sparnus į Atėnų „Panathinaikos“.

T.Bulotas ramus dėl savo klientų, nes jie gerose rankose. Šarūnas Jasikevičius padėjo pakelti savo vertę jau ne vienam „Žalgirio“ atstovui. Panašu, kad artėjančią vasarą Kauno komandai bus sunku išlaikyti dar bent porą savo žaidėjų – visi daugiausia kalba apie Keviną Pangosą ir Edgarą Ulanovą, kurių sutartys kaip tik baigsis po 2017–2018 m. sezono.

Edgaras turi nuspręsti, ko jis nori. Manau, kad ir Kaune jam yra puikios sąlygos, galbūt net ateityje užimti Jankūno vietą, už ką būčiau visai nieko prieš.

Tačiau keliaudamas po Europą T.Bulotas sulaukia užklausų ne tik dėl savo klientų. Visi profilaktiškai pasiteirauja dėl paties Š.Jasikevičiaus. O jo kaina rinkoje kyla į Lietuvos treneriams neregėtas aukštumas.

24sek laida „Eurolygos diena“ pateikia įdomų pokalbį su T.Bulotu.

Vasarą Lukas Lekavičius išvyko į „Panathinaikos“, Brockas Motumas – „Anadolu Efes“, o Leo Westermannas – Maskvos CSKA. Kurių kitų „žalgiriečių“ vertė dabar yra labiausiai išaugusi?

– Sunku pasakyti, bet, kalbant apie mano klientus, turbūt, kad Gyčio Masiulio ir Edgaro Ulanovo. Taip, Edgaras dabar tikrai turi dėmesio. Net iš tų pačių NBA skautų. Jie atvažiuoja, pasižiūri, vis manęs paklausia.

O Gytis Masiulis sulaukia to dėmesio, nes gali dalyvauti naujokų biržoje. Toks skautų darbas – jie turi jį žinoti. Masiulio pavardė naujokų biržoje buvo dar pernai, todėl jis savaime yra sąrašuose.

Skautai nori pamatyti, kaip jam sekasi, o LKL jis žaidžia visai nemažai.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Ž.Obradovičiaus komplimentas Šarui, „Žalgirio“ permainų vėjai ir tobulas varžovas

Ar teisingai supratome? NBA skautai klausinėja apie Edgarą Ulanovą?

– Man irgi buvo taip visai... Tik mes dažnai Europoje išpučiame tą dėmesį, kai kažkoks skautelis, gal 35-as žmogus klube, atvažiuoja pažiūrėti rungtynių, nes tiesiog toks jo darbas – jis turi turėti žaidėjų sąrašą, juos sekti. Nes jei koks nors Ulanovas pradės mesti po 30 taškų ir koks nors treneris, pavyzdžiui, iš „New Orleans Pelicans“, paklaus, kas ten tas Europoje bičas, kuris trečią kartą tapo MVP, jis turi gauti informaciją.

Tai nebūtinai reiškia, kad jis yra NBA radare ir ten atsidurs. Bet kai esi tame sąraše tokio amžiaus, vadinasi, kažką vis tiek darai gerai.

Kiek realu, kad Edgaras Ulanovas pasuks Lekavičiaus keliu ir pateks į galingą Eurolygos komandą?

– Pažiūrėsim... Aš manau, kad realu, aišku. Kodėl gi ne?

Tik Edgaras turi nuspręsti, ko jis nori. Manau, kad ir Kaune jam yra puikios sąlygos, galbūt net ateityje užimti Jankūno vietą, už ką būčiau visai nieko prieš. Bet vėlgi žaidėjas pats spręs.

O jeigu žais taip toliau, tik mažiau banguotai, vienareikšmiškai turės tą susidomėjimą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valinskas ir Edgaras Ulanovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Valinskas ir Edgaras Ulanovas

Sunkiai įsivaizduojame „Žalgirį“ be Pauliaus Jankūno. Ar jis vis dar sulaukia pasiūlymų iš svetur?

– Prieš gerus dvejus metus buvo tokių klubų kaip CSKA, Bambergas, daugiau komandų, kurios tikrai domėjosi galimybe išvežti Jankūną. Bet manau, kad Paulius priėmė tokį sprendimą ir nebegalvojo išvažiuoti. Kas vasarą būna tokių užklausų, bet man atrodo, kad visi tikisi, jog jis nebeišvažiuos.

Užtat kitas Paulius – Valinskas, tokiu žaidimu dedasi pamatą ateičiai?

– Taip. Valinskas smarkiai tobulėja ir mes labai juo džiaugiamės. Jis seka Lekavičiaus pėdomis, nes apie jį irgi niekas daug nekalbėjo. Žinoma, „Žalgirio“, Šarūno pastangomis, mano kolegos, kuris daugiau dirba su Pauliumi, labai patobulėjo, bet jam dar reikia judėti į priekį ir tobulėti. Mūsų jau klausia komandos, kas čia toks, iš kur jisai. Ir gan rimtos komandos. Jis tikrai jau pastebimas.

Tikiuosi, Paulius toliau taip tobulės ir padės „Žalgiriui“.

Mūsų jau klausia komandos, kas čia toks, iš kur jisai. Ir gan rimtos komandos. Jis tikrai jau pastebimas.

Ko gero, dėl ko labiausiai džiaugiatės, tai Artūro Gudaičio? Ištrūkęs iš „Lietuvos ryto“, jis Eurolygoje dabar yra antras efektyviausias po Luka Dončičiaus.

– Tai aišku! Manau, kad jam pravertė išėjimas iš tokios zonos, kur, rungtyniaudamas 80 procentų, jis vis tiek galėjo atrodyti neblogai. Nuėjęs į Milaną turi žaisti 110 procentų. Manau, ta konkurencija jam labai padėjo. Tai visada į naudą.

Be to, jis nuo pirmų dienų turėjo svajonę žaisti Eurolygoje. Eurolyga jam labai reikšminga. Jis visada žiūrėdavo visas Eurolygos rungtynes, sekdavo. Sakau, kartais tikrai daugiau nei aš matydavo, žiūrėdavo. Ir tikrai jis gyveno ta Eurolyga.

Manau, kad tokį rezultatą lėmė svajonės išsipildymas ir noras ten žaisti.

Artūrą prieš dvejus metus 47-uoju šaukimu pasirinko „Sacramento Kings“. Ar jis dar turi svajonę žaisti NBA?

– Manau, visi turi tokią svajonę. Tik vieni drąsiau svajoja, kiti – kukliau. Artūras – ne išimtis.

Mindaugas Kuzminskas dabar yra tarp NBA ir Eurolygos. Gal yra naujienų?

– Ne, jokių naujienų, kažko labai negaliu pakomentuoti. Laukiame, kol atsivers kažkokios NBA komandų spragos, nes šiandien visos vietos užpildytos. Bet kasdien gali būti naujienų. Tos datos artėja, žaidėjai patiria traumas ir viskas turėtų spręstis artimiausiu metu, ar atsiras tas šansas.

Jo situacijoje dar būtų logiška išlaukti NBA pasiūlymo, o tik po to žvalgytis į Europą?

– Manau, kad taip. Aišku, spręsti žaidėjui. Bet suprantu Mindaugo logiką.

Kai jis turi garantuotas pajamas (nors atleido lietuvį, „Knicks“ iki sezono pabaigos įpareigoti sumokėti numatytą atlyginimą), gal verta išlaukti dar vieno šanso. Juolab kai jis tikrai neblogai žaidė Niujorke.

Logiška laukti, tik klausimas, kiek ilgai. Nes ilgai laukti gali būti neprotinga – gali labai kristi forma.

Tai ne jūsų klientas, bet ryškiausia „Žalgirio“ figūra – Šarūnas Jasikevičius. Ką apie jį kalba krepšinio žmonės? Kaip manote, ar tai paskutinis jo sezonas Kaune?

– Manau, vėl kokį balandį prasidės dilema, ar Šarūnas liks, ar ne. Ką apie jį kalba agentai? Visi nori atstovauti (juokiasi).

Visi sako, kad reikia atstovauti Šarūnui. Kaip reikėjo kažkada Željko Obradovičiui visiems atstovauti, taip Šarūnas dabar yra tikrai ant bangos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Kas dabar jo agentai?

– Berods, Maurizio Balducci ir Stefano Lupatelli. Jis liko dirbti su agentais, kurie atstovavo jam kaip žaidėjui. Šiandien jam atstovauti nėra sudėtinga (šypsosi).

Bet kaip kas pakryps, sunku spėlioti. Gal ten jo sutartyje su „Žalgiriu“ yra didžiulės išpirkos, milijonai, tai nenoriu komentuoti.

Kaip manote, ar Šarūno Jasikevičiaus vertė rinkoje gali siekti milijoną eurų per sezoną?

Manau, kad taip – turėsime kaip Željko, gal net geresnį.

– Manau, kad taip, tikrai – vienareikšmiškai. Vėlgi daug kas priklausys nuo šio sezono rezultatų, bet manau, visi supranta, kad tokių kaip Šarūnas nėra daug. Jei jis pakartos pernykštį rezultatą ar net pasieks dar daugiau, tai bus labai paklausi prekė klubams, kuriems reikės keisti trenerius.

Tik kad praėjusią vasarą nebuvo tokių supervietų, kurios keitė strategus. Nuo to labai priklauso trenerių rotacija.

Yra tam tikrų niuansų, kuriuos labai sunku prognozuoti.

Ar Š.Jasikevičius jau patenka į tą elitinį trenerių klubą, kuriame yra tokie specialistai kaip Željko Obradovičius, Xavi Pascualis ir kiti?

– Kas aš toks, kad aš čia spręsčiau (juokiasi)? Man, asmeniškai, jis patenka. Bet vėlgi viena – turėti komandą, kurioje 12 žmonių uždirba po milijoną ir daugiau, o kita – turėti „Žalgirį“. Manau, reiktų pažiūrėti, kaip jam sektųsi su turtingesne komanda.

Tikiu, kad sektųsi kuo puikiausiai. Bet kad galėtume lyginti su Željko, turime pamatyti juos dirbant panašiomis sąlygomis.

Žmonės kalba, kad Šarūnas Jasikevičius galbūt yra tas kitas Željko Obradovičius. Jie labai panašūs, net rėkia ant teisėjų, atrodo, vienodai.

– Šaras yra karštas treneris, tai tikrai taip. Visa Europa apie tai šneka. Kadangi esu iš Kauno, Lietuvos, nors net jam neatstovauju, visi vis tiek paklausia, kaip tas Šaras, kaip „Žalgiris“, ką apie jį kalba.

Manau, kad taip – turėsime kaip Željko, gal net geresnį (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius