Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 20

„Tą pačią dainelę“ kartojęs Šaras – atviras: „Nėra rimta, kas vyksta su šita komanda“

Vėl nepavyko. Šarūnas Jasikevičius antrą kartą paeiliui su „Barcelona“ komanda pateko į Eurolygos finalo ketvertą, tačiau pernai kritęs finale, šiemet jis sugėrė smūgį jau pusfinalyje. Principinis „El Clasico“ mūšis baigėsi Madrido „Real“ dramatiška pergale 86:83. „Ta pati dainelė“, – atsiduso Šaras pokalbio su 15min metu.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynės buvo kaip reikiant permainingos – po pirmos dalies viskas atrodė neblogai katalonams, pirmavusiems 45:34, bet sugrįžus iš pasitarimų rūbinėse situacija pasikeitė dramatiškai.

Net 26:11 laimėjo „Real“ trečiąjį kėlinį, o iš viso per antrąją mačo pusę suvertė net 52 taškus.

Būtent į šiuos skaičius Šaras bedė pirštu ne kartą spaudos konferencijoje, o po jos sutiko pasidalinti mintimis ir su 15min.

„Ta pati dainelė. Tik vieta kita. Nėra rimta, kas vyksta su šita komanda. Niekada neturime šansų greitai užbaigti serijas, neturime jokio žudiko instinkto. Patikėkit, kalba per pertrauką buvo: „Turime +11, bet žaidžiame labai blogai.“ Nieko, ką padaryti norėjome, nepadarėm. Madridas prametinėjo, mes kažkiek įmetėm sunkių metimų, truputį nubėgome, jie gal dvejojo, nes buvome laimėję prieš tai. Bet per 40 minučių viskas išsilygino. Reikia kitaip elgtis. Reikia užmušti komandas, kai gali. Tikrai sunku. Sunku.“

Paklaustas, ar penki iš eilės laimėti „El Clasico“ galėjo įeiti žaidėjams į galvas, „Barcos“ treneris teigė, kad kiekvienas rungtynes reikia žaisti kitaip, reikia būti profesionalais.

„Negali galvoti, kad vėl juos nugalėsi ir tai nutiks automatiškai. Taip nebūna. Nežinau, ar reikia žaidėjus motyvuoti. Tai yra ketvertas, galimybė laimėti titulą. Kažkur tikrai pasigendam nemažai dalykų“, – svarstė Š.Jasikevičius.

Patikėkit, kalba per pertrauką buvo: „Turime +11, bet žaidžiame labai blogai.“

Emocijomis sprogstančio trenerio net marškiniai buvo praplyšę ties saga, bet ar nepasigedo jis marškinių plėšymo iš savo auklėtinių?

„Komanda labai trapi psichologiškai. Tikrai bandome dirbti. Esame talentingi, bet negalime užbaigti kai kurių serijų, rungtynių. Nesame tokie profesionalai. Man trūksta šioje komandoje žudiko instinkto ir trūksta jo jau pusantrų metų“, – atsiduso Šaras.

15min paklaustas, ar turi atsakymą, kaip tą instinktą išugdyti, treneris pažymėjo, kad dažniausiai tokie dalykai būna įgimti.

„Gali kažkiek tą procentą pakelti, duok Dieve, pavyks vieną, du, penkis procentus ir jau bus gerai. Bet profesionalumas tikrai išeina dažniausiai iš savęs, o mes jo kažkiek neturime. Tą esu pasakęs spaudai, žaidėjams. Nėra čia tikslo meluoti“, – atvirai kalbėjo „Barcos“ vairininkas.

„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

R.Jokubaitis sužaidė 10 minučių pusfinalio rungtynėse. Gynėjas pelnė 4 taškus, atkovojo kamuolį, išprovokavo 3 pražangas ir surinko 6 naudingumo balus.

„Iš Roko nereikia daug tikėtis. Išėjo, davė pailsėti kitiems. Jam tai neįkainojamos minutės. Viską šitokiose rungtynėse turi spręsti kiti“, – pabrėžė treneris.

„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis
„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis

Dabar jo laukia mačas dėl trečiosios vietos su Pirėjo „Olympiakos“ komanda, pralaimėjusia savo pusfinalį taip pat dramatiškai po Vasilije Micičiaus fantastiško tritaškio su sirena.

„Eisim ir žaisim. Toks mūsų darbas. Ir taip per gerai gyvenam“, – atsisveikindamas sakė Šaras.

Prieš tai spaudos konferencijoje treneris iš Lietuvos atsakinėjo į kitų žurnalistų klausimus. Vienas jų paklausė, kaip Š.Jasikevičius jaučiasi po tokio smūgio.

Ir taip per gerai gyvenam.

„Nuotaika turi būti bloga, ji privalo tokia būti. Skaudėti turi. Kažkiek jau esu pavargęs kalbėti, kad atiduodame viską lengvai, bet mes tą darome: atiduodame titulus, rungtynes“, – sakė strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius