Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 03

Tado Buloto klientų apžvalga: derybų su „Žalgiriu“ užkulisiai ir kontraktų ypatumai

Tadas Bulotas – Lietuvos krepšinio agentų tūzas. „Wasserman“ agentūros tarptautinio krepšinio departamento viceprezidento pareigas einantis lietuvis atstovauja maždaug 30 krepšininkų. 15min laidoje PIKENROLAS jis pasidalijo mintimis apie ryškiausius savo klientus – vieni jų pratęsė sutartis nelaukdami vasaros, kiti žaidėjai yra pasiruošę nerti į laisvųjų agentų rinką.

Krepšinio agentai po truputį ruošiasi darbymečiui.

„Didieji darbai prasideda antroje gegužės pusėje, po Eurolygos finalo ketverto. Iki dabar vyko kontraktų pratęsimai, o daugiausia gandai ir kalbos sukasi apie grietinėlę – geriausius žaidėjus. Bet ir šie krepšininkai nenori skubėti, nebent ateina tokių klubų, kaip „Barcelona“ ar „Olimpia“, pasiūlymai“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Tadas Bulotas.

„LKL yra tik viena komanda, kuri apie komplektaciją gali galvoti anksčiau. Tai – „Žalgiris“, – PIKENROLO laidoje antrino Linas Kleiza, legendinis šalies krepšininkas ir buvęs Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius. – „Rytas“ laukia išmaldos, kuri nukris, o per tą laiką viskas atpigs. Jie gali nebent susidaryti žemesnio kalibro lietuvių sąrašą, kuriuos galėtų paimti pirma ranka. Nieko kito pirma ranka „Rytas“ rinkoje negauna, nes yra kitos komandos. Situaciją diktuoja rinka, o „Rytas“ gauna tai, kas ant stalo lieka po didesnių klubų apsipirkimo. Jei pinigų nėra, taip jau yra.“

Kauno „Žalgiris“ nelaukė sezono pabaigos ir balandžio viduryje pranešė apie kontraktų pratęsimus su dviem svarbiausiai lietuviais – Edgaru Ulanovu (30 metų) ir Luku Lekavičiumi (28 metai).

Pirmasis sudarė dvejų metų sutartį, antrasis – trejų.

T.Bulotas atskleidė detales apie dviejų klientų susitarimus su Lietuvos flagmanu.

„Iniciatyvą „Žalgiris“ parodė dar kur kas anksčiau, bet galbūt pinigai nebuvo tokie, dėl kurių būtų verta prarasti galimybę eiti į laisvųjų agentų rinką. Derėjomės, derėjomės ir priėjome viduriuką, kur jau buvo nebeverta rizikuoti eiti į šįmet itin neaiškią vasaros rinką. Kaip bebūtų, abu krepšininkai žaidė neblogai, o Lukas turėjo tikrai gerą visą sezoną. Bet „Žalgiris“ vis tiek buvo Eurolygos lentelės pabaigoje, tad žaidėjai kažin ar būtų buvę geidžiamiausių sąraše“, – dėstė T.Bulotas.

Šį sezoną E.Ulanovas Eurolygoje sužaidė 32 rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 8,2 taško ir po 11,2 naudingumo balo.

L.Lekavičius fiksavo 10,2 taško, 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir 10,9 naudingumo balo vidurkius.

Kitas PIKENROLO dalyvis Linas Kleiza paklausė, koks būtų tikslas E.Ulanovui dar važiuoti rungtyniauti į užsienį.

„Viskas atsiremia į pinigus. Vis tiek ambicijų turi ir vienas, ir kitas. Dabar yra toks metas, kai jie gali važiuoti į užsienį, o praėjus 2–3 metams turbūt jau nebevažiuos. Svarbūs yra komandos rezultatai, o ir pirmoji sezono pusė Edgarui asmeniškai nebuvo gera. Klausimas buvo toks, ar sutarsime tokią pinigų sumą, dėl kurios nebus verta ko nors laukti“, – aiškino T.Bulotas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tadas Bulotas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tadas Bulotas

Agentas atskleidė, jog krepšininkų ilgalaikiai kontraktai nėra garantuoti, o E.Ulanovas palikti Kauną galėtų ir sezono metu.

„Ir vienas, ir kitas turi išėjimus. Edgaro kontraktas apskritai yra labai lankstus. Jis išeiti gali ne tik vasarą, – sakė T.Bulotas. – Apie pinigus negaliu kalbėti. Galiu tik pasakyti, jog abu pasikėlė atlyginimus.“

15min vasario mėnesį rašė, jog E.Ulanovo metinis kontraktas su „Žalgiriu“ siekia 450 tūkst., o L.Lekavičiaus – apie 350 tūkst. eurų.

Dėl savo ateities jau ramus yra T.Buloto klientas Osvaldas Olisevičius.

Vasario 1-ąją dieną Emilijos Redžo „UnaHotels“ klubas iš Italijos paskelbė, jog su įspūdingai rungtyniaujančiu lietuviu pratęsė sutartį iki 2024-ųjų metų vasaros.

15min šaltiniai tuomet trimitavo, jog 29-erių taikliarankis iš Vilniaus per dvejus metus susižers net 460 tūkst. eurų uždarbį.

Tiesa, O.Olisevičiaus kontrakte yra „išėjimų“ į Eurolygos ir Europos taurės klubus, jei susidomėję klubai sutiks sumokėti kontrakte nurodytą išpirką.

„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

Sprendimą dėl kito sezono yra priėmęs ir Lietuvos krepšinio deimantas Ąžuolas Tubelis (20 metų), NBA svajonę atidėjęs dar bent metams. Taigi krepšininkas Arizonos „Wildcats“ garbę gins trečiąjį sezoną.

„Reikia suprasti, kad Ąžuolas anksčiau baigė mokyklą. Jis kitą sezoną turėtų būti antrakursis. Galvoju, kad sezonas buvo neblogas, bet viskas gali būti dar geriau, jei Ąžuolas pagerins metimą“, – teigė T.Bulotas.

Dėl NCAA taisyklių krepšininkai negali turėtų agentų, tad T.Bulotas užima konsultanto vaidmenį.

„Žiūriu labai paprastai – ar jis gali dar kažką savo žaidime pridėti likdamas universitete. Manau, kad Ąžuolas tikrai gali. Šį sezoną iš „Phoenix Suns“ į Arizonos universitetą atėjo tikrai geras individualaus pasiruošimo treneris. Jie kartu sunkiai dirba ties Ąžuolo metimu. Tai yra svarbiausias dalykas, kuris galėtų Ąžuolui atidaryti NBA duris. Jis jaučiasi patobulėjęs ir norėjo skirti tam dar laiko. NCAA pagrindinis laikas tam skiriamas ne sezono metu, o dabar“, – teigė T.Bulotas.

Antrajame sezone NCAA talentingas lietuvis fiksavo 13,9 taško, 6,2 atkovoto ir 1,1 perimto kamuolio, 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir 0,7 blokuoto metimo statistiką.

Tolimus metimus jis realizavo 26,3 proc. taiklumu.

„Man kažkas davė gerą patarimą – kai esi jaunas, nori visko čia ir dabar, bet gyvenimas yra ilgesnis, nei tau atrodo, tad spėsi padaryti viską. Jei jauti, kad gali dar patobulėti ir tau patinka ten būti, tai būk, nes į universitetą daugiau niekada gyvenime nebegrįši. Tai yra vienintelė proga, o profesionalo karjerą pradėti dar spėsi, – mintimis dalijosi L.Kleiza. – Jei nėra superpasiūlymų ir galimybių būti pašauktam NBA šįmet, tai universitetai suteikia geras galimybės tobulėti ir reikia tuo naudotis. Aišku, žaidimas prieš 18–19 metų vaikinus yra visai kitoks, nei prieš vyrus, bet turbūt nebuvo gero išėjimo, kurį Ąžuolas galėjo svarstyti. Pasirinks po metų.“

Tiesa, vienas talentingiausių savo kartos Europos krepšininkų Arizonos universitetą gali palikti nebūtinai kitą vasarą.

„Neatmesčiau galimybės, jog Ąžuolas išbus Arizonoje ir visus ketverius metus, – teigė T.Bulotas. – Yra problema, jog žaidimas su vyrais duoda gerą krepšinio patirtį ir supratimą, bet nėra komandos, kurioje galėtų kažką ryškiai patobulinti, ko žaidime labiausiai trūksta. Tam yra skirtas universitetas. Gali sužaisti 3–4 mėnesių sezoną, o likusį laiką skirti kažko gerinimui.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Artūras Gudaitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Artūras Gudaitis

Keli ryškūs Lietuvos krepšininkai, dirbantys su T.Bulotu, pasiruošę testuoti laisvųjų agentų turgų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius