-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 27

Teko paplušėti: S.Šanli praradęs Šaras ir „Barca“ turėjo vargo atkrintamųjų starte

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ nelengva pergale pradėjo Ispanijos čempionato ketvirtfinalį.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmosiose rungtynėse reguliarųjį sezoną laimėjusi „Barca“ namie 93:82 (24:17, 24:22, 19:25, 26:18) palaužė Las Palmo „Gran Canaria“ krepšininkus, kurie į atkrintamąsias žengė tik iš aštuntos pozicijos.

Galutinis rungtynių rezultatas neatspindi intrigos, kurią ketvirtajame kėlinyje sukūrė svečių komanda.

Šaro treniruojama „Barcelona“ antrojo kėlinio viduryje atitrūko 14 taškų persvara (34:20) ir, atrodė, ramiai nukeliaus iki pergalės.

Dar ir trečiojo kėlinio pradžioje šeimininkai turėjo solidų pranašumą (56:43), bet skirtumas tuomet ėmė sparčiai tirpti ir prieš lemiamą ketvirtį komandas skyrė jau tik vienas taiklus metimas (67:64).

„Barcelona“ dar prarado ir Sertačą Šanli, kuris žaidė tik 7 minutes ir po kontakto į galvą buvo nuvežtas į ligoninę. Tiesa, katalonų klubas skelbia, kad tokių priemonių imtasi „tik dėl atsargumo“.

„Gran Canaria“ ir toliau rodė nagus bei dantis, priartėjo vos iki 2 taškų (72:70), kol galiausiai „Barcelona“ ekipai pavyko dar sykį atitrūkti (82:72). Per likusį laiką šeimininkai jau nebežaidė su likimu.

12 minučių rungtyniavęs Rokas Jokubaitis prie „Barcelona“ pergalės prisidėjo 6 taškais (1/2 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.), 3 rezultatyviais perdavimais ir 7 naudingumo balais.

Įspūdingą pasirodymą nugalėtojų gretose surengė Nickas Calathes, kuriam iki trigubo dublio pritrūko vos vieno atkovoto kamuolio. Graikas pelnė 10 taškų, atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir sugriebė 9 kamuolius.

Daugiausiai taškų – po 16 – „Barcelona“ komandai pelnė Brandonas Daviesas (6 atk. kam.) ir Dante Exumas. Nikola Mirotičius pridėjo 13 (6 atk. kam.), Nicolas Laprovittola ir Cory Higginsas – po 12.

„Gran Canaria“ ekipoje su 15 taškų išsiskyrė A.J.Slaughteris, buvęs „Barcelona“ aukštaūgis Artiomas Pustovijus pelnė 12, Miquelis Salvo – 11, o Johnas Shurna – 9 (8 atk. kam.) taškus.

Ispanijos čempionato ketvirtfinalyje kovojama iki 2 pergalių. Kitos rungtynės, sekmadienį, vyks Las Palme, o jei prireiks trečiųjų – vėl Barselonoje.

Pusfinalyje šios poros nugalėtojas susitiks su Badalonos „Joventut“ arba FIBA Čempionų lygą šiemet laimėjusia Tenerifės „Lenovo“. Pirmąsias rungtynes net 100:68 laimėjo „Joventut“.

„Barcelona“ įžaidėjas Nicolas Laprovittola prieš šias rungtynes sulaukė ypatingo prizo. Jis buvo išrinktas į simbolinį Ispanijos čempionato penketuką. Statulėlę „Palau Blaugrana“ arenoje jam įteikė šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius