Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 16

Vėl Achilas – buvusiam žalgiriečiui sezonas baigtas, grėsmė ir pasaulio čempionatui

Janis Strelniekas praėjusį sezoną netenkino Kauno „Žalgirio“ sirgalių lūkesčių, bet šį sezoną Latvijos krepšininkas gerai atrodė Atėnų AEK komandoje. Tačiau viltingus metus trečiadienį sugadino sunki trauma.

Janis Strelniekas buvo pelnęs 15 taškų ir žaidė dar vieną gerą Čempionų lygos mačą Atėnų AEK gretose trečiadienį, kai pajuto lyg kas įspirtų į kulną.

Bet varžovo šalia nebuvo, o Latvijos krepšininkas sukniubo.

Čempionų lygos rungtynės baigėsi AEK krepšininkų pergale 92:78 prieš Stambulo „Galatasaray“, o laimėjimas atvėrė graikų klubui duris į turnyro ketvirtfinalį. Bet aštuntoji pergalė per devynis pastaruosius mačus turnyre džiugino mažiau.

„Nejaučiu didelio džiaugsmo, nes Janio trauma atrodo rimta“, – sakė AEK treneris Ilja Kandzuris.

J.Strelniekui buvo įtariamas Achilo sausgyslės trūkimas, o ketvirtadienį tai patvirtino tyrimai, – taip skelbia superbasket.gr.

Tai reiškia, kad latvis negalės žaisti šešis mėnesius, o tai galvos skausmas ne tik Atėnų klubui, kuriam J.Strelniekas pelnė po 14,1 taško (49 proc. tritaškių) ir atliko po 3 rezultatyvius perdavimus Čempionų lygoje.

33 metų gynėjas gali praleisti ir pasaulio krepšinio čempionatą, į kurį rinkdamas po 9,3 taško ir 4 rezultatyvius perdavimus atrankos varžybose padėjo patekti Latvijos rinktinei.

FIBA.com nuotr./Janis Strelniekas
FIBA.com nuotr./Janis Strelniekas

Latviai pirmą kartą per šalies krepšinio istoriją žais pasaulio pirmenybėse, o šiemet Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje jos vyks po kiek daugiau nei penkių mėnesių – prasidės rugpjūčio 25 dieną.

Latvijos komanda neturi didelio gynėjų pasirinkimo, o dar vienas šios pozicijos krepšininkas Rihardas Lomažas taip pat gydosi sunkią traumą ir gali nespėti pagyti iki čempionato.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“

Praėjusį sezoną J.Strelniekas atstovavo „Žalgiriui“, bet buvo kankinamas įvairių traumų ir Eurolygoje tepelnė po 6,5 taško bei 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Šio sezono „Žalgirio“ lyderiu tapęs Keenanas Evansas taip pat patyrė Achilo sausgyslės traumą. Tai nutiko per Eurolygos rungtynes sausio pradžioje, o šiuo metu amerikietis atlieka reabilitaciją.

Scanpix/Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Keenanas Evansas
Scanpix/Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Keenanas Evansas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius