Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 13

Viena akimi „Žalgirį“ stebintis Edgaras Ulanovas mato galimą Kroatijos silpnybę

Edgaro Ulanovo komandos draugai „Žalgiryje“ jau kelias dienas yra Turkijoje, kur ne tik pluša treniruočių stovykloje, bet ir dalyvauja draugiškame turnyre. Kai „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas ketvirtadienio rytą Kaune pasakojo apie naująjį Lietuvos čempionų biudžetą, E.Ulanovas smaigstė tritaškius „Ryto“ arenoje, kurioje su Lietuvos rinktine ruošėsi rimtam kroatų egzaminui.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmas E.Ulanovo ir nacionalinės komandos blynas prisvilo sekmadienį, kai Dainiaus Adomaičio auklėtiniai net 80:97 krito prieš kaimynus latvius.

Pats „Žalgirio“ puolėjas „Siemens“ arenoje pelnė 5 taškus, tačiau prametė 4 dvitaškius iš 5 ir pataikė 1 tritaškį iš 2. Puolėjas neatkovojo nei vieno kamuolio, o jam būnant aikštėje varžovai pelnė 14 taškų daugiau nei lietuviai.

24sek paklaustas, kokias išvadas galima padaryti po tokių rungtynių, E.Ulanovas kalbėjo: „Svarbiausia – išsitaisyti klaidas, kurių buvo daug. Iš kitos pusės, tai yra normalu, nes latviai žaidė daugiau pasiruošimo rungtynių, mes buvome trumpiau susirinkę. Svarbu, kad turėjome tas rungtynes, svarbu, kad jos nebuvo oficialios.

Aišku, niekas po jų nebuvo laimingas, bet svarbiausia – kokias išvadas padarysim ir kaip ištaisysim klaidas. Manau, kad šitas kelias dienas tikrai gerai pasitreniravome ir žiūrime į priekį.“

O žengti į priekį tikrai reikės norint penktadienį parklupdyti Kroatiją, kurią į priekį veda NBA žaidėjai Bojanas Bogdanovičius ir Dario Šaričius.

Kalbėdamas apie kroatus E.Ulanovas pažymėjo, kad būsimi varžovai, kaip ir sprigtą sudavę latviai, yra susirinkę seniau ir sužaidė daugiau draugiškų rungtynių, tačiau juos gali slėgti papildomas spaudimas: „Taip, yra keturi NBA žaidėjai, pavardės yra geros, bet, sakau, iš kitos pusės – jiems pergalių reikia verkiant, tad spaudimas didelis. Mes galime tuo pasinaudoti, viskas priklausys nuo mūsų. Pradžioje bus 0:0, o tada žiūrėsim.“

Jiems pergalių reikia verkiant, tad spaudimas didelis

Būtent su anksčiau minėtu D.Šaričiumi gali tekti pasistumdyti ir pačiam E.Ulanovui. D.Adomaitis kalbėjo, kad pirmas gynybos variantas prieš Kroatijos žvaigždę bus Mindaugas Kuzminskas, antras – E.Ulanovas.

„Ne tik prieš Šaričių, yra ir Bogdanovičius... Aukšto lygio žaidėjai, kažką sunku surast silpno, nes yra ir fiziškai stiprūs, ir individualios savybės geros.

Nemanau, kad vienas prieš vieną paliksime kažką prieš juos, svarbiausia bus komandinė gynyba. Momentais reikės ir pačiam kažkur atstovėt, bet svarbiausia – komandinė gynyba ir komandinis puolimas, kuris visada laimi“, – sakė žalgirietis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Trečiadienį Kauno „Žalgiris“ draugiškame „Gloria Cup“ turnyre 82:70 nugalėjo Bursos „Tofaš“. E.Ulanovas pasakojo, kad dalį susitikimo matė ir pats.

„Aišku, stebiu. Labai gerai sekasi, bet, kaip pasakyt, visos mintys kol kas – čia.

Visos rungtynės svarbios, svarbios buvo ir su latviais, bet jos nenusisekė, tai spaudimas didėja. Norisi ištaisyti klaidas, pagerinti savo žaidimą. Kaip sakiau, visos mintys yra į žaidimą su rinktine“, – kalbėjo E.Ulanovas.

Vienintelis Lietuvos čempionų atstovas po treniruotės Vilniuje iškart su rinktine užsakomuoju reisu pakilo į Kroatiją, kur Osijeke penktadienį laikys pirmą šio sezono egzaminą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius