-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 02 24

„Žalgirio“ pagerbtas J.Mačiulis: „Rusiją reiktų izoliuoti nuo pasaulio, kaip Šiaurės Korėją“

Nemuno arenoje buvo pagerbtas praėjusį rugsėjį karjerą baigęs Jonas Mačiulis, per savo karjerą spėjęs po ketverius atstovauti ir Kauno „Žalgiriui“, ir Madrido „Real“. Būtent šios dvi komandos susikibo ketvirtadienio vakarą, o dvikovos pradžioje skambėjo sirgalių palaikymas Rusijos agresiją patyrusiai Ukrainai.
Jono Mačiulio pagerbimas
Jono Mačiulio pagerbimas / Erikas Ovčarenko/BNS

Po pirmojo kėlinio, aidint gausiems aplodismentams ir video kube einant J.Mačiulio karjeros epizodams, atminimo dovanas ilgamečiam Lietuvos rinktinės krepšininkui įteikė ir „Žalgirio“ savininkas Paulius Motiejūnas, ir „Real“ sporto direktorius Alberto Herreros.

„Visada malonu būti pagerbtam. Smagu, kad sirgaliai vertina, nors žaidžiau ir prakaitą liejau prieš daugiau nei 12 metų. Labai malonus įvertinimas“, – 15min sakė J.Mačiulis.

J.Mačiulis ne kartą viešai pasisakė apie norą karjerą užbaigti gimtojo miesto klube, tačiau kvietimo nesulaukė net ir sutikęs žaisti be atlygio.

„Pakvietimą priėmiau. O dar rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Real“, tai malonu dvigubai“, – į klausimą, ar ilgai svarstė priimti „Žalgirio“ savininko kvietimą pagerbimui, atsakė 37-erių Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ konsultanto pareigas einantis J.Mačiulis.

J.Mačiulio pagerbimo rungtynės sutapo su „Žalgirio“ sirgalių palaikymo Ukrainai, kurią ketvirtadienio rytą užpuolė Rusija.

Didžioji dalis pasaulio išreiškė palaikymą Ukrainai, Eurolygos suspendavo visas trejas Rusijos klubų rungtynes, o vykti žaisti į Maskvą ir Sankt Peterburgą atsisakė ir Kauno „Žalgiris“.

„Aš palaikau viską, ką šiandien padarė Eurolyga ir „Žalgiris“, – 15min sakė J.Mačiulis. – Rusija turėtų būti atskirta nuo pasaulio, izoliuota, kaip Šiaurės Korėja – nei kas išvyksta, nei kas atvyksta, nes tokie dalykai civilizuotame pasaulyje nesidaro.“

Rusijai patiriant Vakarų sankcijas, nežinomybėje atsidūrė Rusijoje rungtyniaujantys lietuviai – Marius Grigonis (Maskvos CSKA), Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas (Sankt Peterburgo „Zenit“), Adas Juškevičius ir Eigirdas Žukauskas (Permės „Parma“) bei pastarajame klube dirbantys treneriai – Kazys Maksvytis, Gintaras Kadžiulis.

„Kiek kalbėjau, žmonės yra išsigandę, jie nežino, kas darosi. Galvoju, kad greitai iš Rusijos visi ims bėgti, nes tokia šalis yra neprognozuojama“, – sakė J.Mačiulis.

VIDEO: Prieš pergalę Kaune – „Žalgirio“ sirgalių palaikymas Ukrainai ir skanduotės V.Putinui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius