-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 04 15

„Žalgirio“ sirgaliai jau surinko pusę Eurolygos paskirtos baudos

Eurolyga skyrė Kauno „Žalgiriui“ baudą už sirgalių veiksmus per rungtynes su Belgrado „Crvena zvezda“, bet panašu, kad Lietuvos čempionų klubui susimokėti 9 tūkst. eurų Eurolygai gali neprireikti.
Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“
Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ištikimiausių „Žalgirio“ sirgalių grupė „Green White Boys“ pranešė, kad per pusantros paros jau surinko pusę reikiamos sumos – 4,5 tūkst. eurų.

Bauda „Žalgiriui“ skirta dėl rungtynių su „Crvena zvezda“, kai Serbijos klubo žaidėjai atsisakė prieš rungtynes laikyti Ukrainos spalvų plakatą su užrašu „Stop war“, o tai išprovokavo „Žalgirio“ arenos tribūnas.

Kauniečiai nušvilpė Belgrado ekipos krepšininkus, skandavo prieš Serbiją nukreiptas skanduotes ir antroje rungtynių pusėje tribūnoje demonstravo NATO vėliavą.

„Per pusantros paros jau surinka 4500 eurų – lygiai pusė baudos Eurolygai. Lygai, kuri kuo toliau, tuo labiau purvina savo veidą ir savo veiksmais verčia abejoti buvimu joje, – rašoma sirgalių grupės pranešime. – Mūsų vertybės aiškios – kol esame Eurolygoje, mes garsiai visai Europai priminsime, jog esame kartu su Ukraina ir netoleruosim padugnių, kurios eina išvien su rusais. Slava Ukraini!

Tikime, jog galime surinkti ir likusią dalį. Labai dėkojame visiems prisijungusiems ir kviečiame kiekvieną prijaučiantį Žalgiriui ir šiai pozicijai, toliau aukoti pinigus.“

Anot Eurolygos vadovų, „Crvena zvezda“ atstovai likus kelioms dienoms iki mačo kreipėsi į lygą ir paprašė, jog prieš rungtynes jų žaidėjams nebūtų duodamas Ukrainą palaikantis plakatas.

„Žalgirio“ atstovai tai žinojo ir turėjo gerbti šį sprendimą, tačiau, anot Eurolygos, nesiėmė priemonių, jog incidento būtų išvengta. Tarp eilučių galima suprasti, jog „Žalgiris“ kaltinamas politikavimu. Be to, būtų buvę geriau, jei išvis būtų atsisakęs Ukrainos palaikymo akcijos ir nelaikęs plakato.

„Kauno „Žalgiris“ galėjo išvengti incidento atsisakydamas reikšti paramą Ukrainai“, – teigė Eurolyga.

Drausmės komitetas kauniečiams skyrė 9 tūkst. eurų baudą už skanduotę ir įspėjimą už konfliktą, kurį klubas gerai suvaldė. Baudą klubas privalo sumokėti per 30 dienų.

Daugiau apie Eurolygos verdiktą galite skaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius