Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 29

„Žalgirio“ sugrįžti kviestas puolėjas pasirinko likti Vokietijoje

Kauno „Žalgirio“ radare buvęs aukštaūgis Augustine'as Rubitas į Nemuno salą šį tarpsezonį tikrai negrįš. 15min šaltiniai Bavarijoje patvirtino, jog puolėjas dar prieš Vokietijos čempionato atkrintamąsias varžybas pratęsė sutartį su Miuncheno „Bayern“ klubu.

Augustine'as Rubitas praėjusią vasarą tikėjosi likti Kauno „Žalgiryje“, bet nesulaukė net skambučio iš Lietuvos flagmano vadovų bei už gerokai mažesnį atlyginimą persikėlė į Miuncheno „Bayern“.

Galingas amerikiečio sezonas Bavarijoje sudomino „Žalgirį“ susigrąžinti buvusį puolėją, tačiau jis nusprendė likti Andrea Trinchieri vadovaujamoje ekipoje ir kitam sezonui.

15min šaltiniai skelbia, jog abi pusės parašus po sutartimi sudėjo dar prieš Vokietijos čempionato atkrintamąsias varžybas, nors ši naujiena ligi šiol nebuvo oficialiai pristatyta.

Puikus 32-ejų metų 203 cm ūgio A.Rubito sezonas atsispindi skaičiuose. Jis buvo naudingiausias „Bayern“ žaidėjas Vokietijos lygoje bei antras pagal efektyvumą Eurolygoje.

Vietinėse pirmenybėse puolėjas rinko po 10,3 taško, 4,8 atkovoto ir 1 perimtą kamuolį, 1,3 rezultatyvaus perdavimo bei 11,3 naudingumo balo.

Eurolygoje – 10,5 pelnyto taško, 4,9 atkovoto kamuolio, 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir 12,8 naudingumo balo statistika per beveik 26 minutes ant parketo.

Euroleague.net/Augustine'as Rubitas
Euroleague.net/Augustine'as Rubitas

Stipriausiame Senojo žemyno turnyre „Bayern“ žygis baigėsi ketvirtfinalyje, kuomet A.Trinchieri kariauna penkerių rungtynių serijoje 2-3 nusileido Šarunui Jasikevičiui ir „Barcelonai“.

Kovoje dėl Vokietijos čempionų titulu Miuncheno krepšininkai 1-3 krito prieš Berlyno ALBA, kuri sosto neapleidžia jau trečiąjį sezoną iš eilės.

15min žiniomis, A.Rubitas 2021-ųjų vasarą dar turėjo „pliusą“ su „Žalgiriu“, kurio metinis atlygis siekė 575 tūkst. eurų, bet galiausiai amerikietis už gerokai mažesnius pinigus (apie 200–250 tūkst. eurų) nusileido Miuncheno klube.

„Galvoju, kad esmė buvo pinigai, – apie „Žalgirio“ sprendimą nepratęsti sutarties šių metų sausį 15min kalbėjo pats A.Rubitas. – Niekas iš klubo į mane nesikreipė ir niekas nebandė manęs išlaikyti. Mes su šeima norėjome grįžti į Kauną, bet nesulaukiau jokio skambučio. Aš tikrai nedvejodamas būčiau susimažinęs algą dėl galimybės likti „Žalgiryje“, nes man patiko būti šios organizacijomis dalimi. Bet niekas su manimi nekalbėjo, tad turiu suprasti ir šio verslo pusę. Jei treneris ar klubo vadovas nori kito žaidėjo, kuris labiau tiktų sistemai, tuomet aš suprantu. Nepriėmiau asmeniškai, bet tikėjausi grįžti.“

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir M.Rutkauskas – naujokų biržos paslaptys ir I.Brazdeikio prisistatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius