-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 17

Arti sensacijos Belgrade likęs „Lietkabelis“ tikrino Ž.Obradovičiaus kantrybės ribas

Iki raudonumo užkaitęs Željko Obradovičius atrodė sprogs iš pykčio – rankų nenuleidęs Panevėžio „Lietkabelis“ (2-3) drąsiai kovėsi pragariškoje „Štark“ arenoje. Įtampa išsilaikė iki pat paskutinės minutės, aukštaičiai netgi galėjo išplėšti pratęsimą, bet Belgrado „Partizan“ (4-1) išgyveno – 77:84 (14:20, 24:19, 22:27, 17:18).
Željko Obradovičius pyko ant savo auklėtinių.
Željko Obradovičius pyko ant savo auklėtinių. / „Partizan“ klubo ir Euroleague.net nuotr.

Trims Aukštaitijos klubo legionieriams iš Serbijos – Džordže Gagičiui, Nikolai Radičevičiui ir treneriui N.Čanakui, augusiems „Partizan“ lopšyje, tai bus išskirtinės rungtynės prieš mylimą komandą.

„Mes per lengvai išbarstydavome savo persvarą. Mums vis pritrūkdavo susikaupimo, kai pirmaudavome dviženkle persvara. Negalime taip rizikuoti, o varžovai mus baudė, nes jie – gerai pataikanti komanda“, – po rungtynių ant savo auklėtinių niršo Ž.Obradovičius.

„Svarbiausias dalykas, kad mes nepasidavėme, turėjome šansą ir kovėmės iki pat pabaigos. Galiausiai mes nepataikėme laisvi, o jie – įmetė“, – apmaudo dėl arti buvusios sensacijos neslėpė Nenadas Čanakas.

Tiesiog košmariškai sugrįžimas į Belgradą susiklostė „Lietkabelio“ serbui Džordže Gagičiui. Prieš rungtynes, kartu su N.Čanaku, aikštės viduryje pagerbtas buvęs „Partizan“ žaidėjas, vienas svečių lyderių mačą baigė su minus 9 naudingumo balais (5 klaid., 4 praž. ir 1/4 dvit.).

Nepaisant to ir ne sykį „Partizan“ ekipos turėtos dviženklės persvaros, panevėžiečiai vis rasdavo būdų sugrįžti į rungtynes. Paskutinę minutę komandas skyrė vos 3 taškai (77:80). Gediminas Orelikas ir Nikola Radičevičius metė iš toli, bet jų tritaškiai, galėję išlyginti rezultatą, skriejo pro šalį.

„Partizan“ į pergalę tempė buvęs žalgirietis Zachas LeDay'us – 19 taškų (5/6 dvit., 2/3 trit.), 5 atkovoti kamuoliai ir 24 naudingumo balai.

Belgrado „Partizan“: Zachas LeDay‘us 19, Alenas Smailagičius (12 atk. kam.) ir Gregoras Glasas – po 13, Balša Koprivica ir Aleksa Avramovičius (7 rez. perd.) – po 12, Kevinas Punteris 11.

Panevėžio „Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 19 (4/8 trit.), Kristupas Žemaitis (4/5 trit.) ir Kasparas Berzinis – po 12, Nikola Radičevičius 9, Panagiotis Kalaitzakis (2/8 trit.) ir Gabrielius Maldūnas – po 8.

Ketvirtas kėlinys

40 min. G.Orelikas ir N.Radičevičius meta iš toli, bet išlyginti rezultato nepavyksta... K.Punteris kitoje pusėje neklysta ir „Štark“ arena ima traukti pergalės dainas. Žaisti lieka vos 11 sekundžių.

38 min. Ž.Obradovičius negali patikėti tuo, kas vyksta. G.Orelikas šveičia dar vieną tritaškį, „Partizan“ vėl išbarsto dviženklę persvarą ir komandas skiria vos vienas taiklus metimas (77:80)!

34 min. „Lietkabelis“ baltos vėliavos dar nekelia – P.Kalaitzakis ir G.Orelikas įskraidina po tritaškį (66:73).

32 min. Ketvirtąjį kėlinį geriau pradeda šeimininkai. Po spurto 7:0 jie susikrauna didžiausią savo persvarą šį vakarą (60:73). N.Čanakas prašo minutės pertraukėlės.

Trečias kėlinys

30 min. G.Orelikas apgauna Z.Leday'ų, sumeta tris baudų metimus ir Ž.Obradovičius negali būti ramus ir po 30 minučių (60:66).

29 min. Abu „Lietkabelio“ vidurio puolėjai – ir Dž.Gagičius, ir K.Berzinis – jau yra prasižengę po 4 kartus, o Z.Leday'us vėl pataiko iš toli (53:63).

26 min. Spurtu 10:0 atsako „Lietkabelis“! Iš toli pagaliau pataiko P.Kalaitzakis (1/5 trit.) ir dar nė vieno tolimo metimo neprametęs K.Žemaitis (4/4 trit.). Ž.Obradovičius, atrodo, sprogs iš pykčio (50:54).

25 min. Šeimininkai puolime tris kartus iš eilės kartoja metimus, kol galiausiai pataiko. Skirtumas tarp komandų pasiekia 12 taškų (42:54).

23 min. „Partizan“ trečią kėlinį pradeda su aiškiu planu – atakuoti lėtą gynyboje Dž.Gagičių. Į Belgradą sugrįžęs „Lietkabelio“ serbas žaidžia tiesiog košmariškas rungtynes. Prasižengia ir gynyboje, ir puolime, varžovui pelnant 2 taškus, ir yra surinkęs minus 9 naudingumo balus. „Partizan“ priekyje 8 taškais (40:48).

Antras kėlinys

20 min. Aukštaičiai jaučiasi vis drąsiau. Puikus N.Radičevičiaus perdavimas, lengvi G.Maldūno taškai iš po krepšio ir po dviejų kėlinių komandas skiria vos 1 taškas (38:39).

18 min. „Lietkabelis“ ir toliau gyvena tritaškiais. Vėl pataiko G.Orelikas bei K.Žemaitis (32:36), o Ž.Obradovičiaus vėl priverstas kviesti komandą į pasitarimą.

15 min. „Partizan“ kartą šiose rungtynėse susikuria dviženklę persvarą (20:30), bet šeimininkus čia pat apramina iš toli pataikantys K.Žemaitis ir G.Orelikas (26:30). Piktas Ž.Obradovičius prašo minutės pertraukėlės.

12 min. K.Berzinis siautėja – prideda dar vieną tritaškį, o gynyboje varžovams išrašo ir įspūdingą bloką (17:20).

Pirmas kėlinys

10 min. K.Berzinis pataiko tritaškį pirmojo kėlinio pabaigoje ir gerina „Lietkabelio“ situaciją (14:20). „Partizan“ kol kas toli gražu neblizga – per pirmas 10 minučių pametė net 6 kamuolius.

6 min. Z.Leday'us svečiams iš Panevėžio prideda ir tritaškį (8:16). Laimei, tuo pačiu atsako ir K.Žemaitis (11:16).

3 min. N.Radičevičius pelno pirmuosius svečių taškus, bet aukštaičiai vėluoja gynyboje ir buvęs žalgirietis Z.Leday baudžia dviem dėjimais (2:8).

2 min. „Partizan“ rungtynes pradeda dviem klaidomis iš eilės. Deja, neužpuola ir „Lietkabelis“, o pirmuosius taškus pelno K.Punteris (0:2).

Ž.Obradovičiaus sustyguotas „Partizan“ sezono pradžioje startavo tiesiog tobulai. Pergales skynė ir Europos taurėje, ir Adrijos lygoje, tačiau praėjusią savaitę patyrė pirmuosius du pralaimėjimus. Europos taurėje nusileido Andoros komandai, o Andrijos lygoje buvo sutriuškintas principinio varžovo Belgrado „Crvena Zvezda“ klubo.

Lietuvos čempionato prizininkų Panevėžio „Lietkabelio“ (2-2) krepšininkų laukia ypatingos rungtynės Europos taurėje. Nenado Čanako auklėtiniai bandys užgesinti Belgrado „Štark“ arenos pragarą, kurstomą Belgrado „Partizan“ (3-1) klubo ir garsiojo Željko Obradovičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius