Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 19

A.Butkevičius – apie dūmus „Ryto“ biure ir didelį potencialą turinčią komandą

Vilniaus „Ryto“ ofise rūkstantys dūmai komandos žaidimui įtakos neturi, teigia kapitonas Arnas Butkevičius. Buvęs klubo direktorius Rolandas Jarutis surėmė ragais su pagrindiniu dalininku Dariumi Gudeliu, žeria vienas kito adresu kaltinimus, tačiau „Ryto“ garvežys Lietuvos krepšinio pirmenybėse toliau puškuoja nestrigdamas.

Vilniaus „Rytas“ praėjusį šeštadienį pasismagino Klaipėdoje, net 38 taškų persvara nupūtęs savęs dar ieškantį „Neptūną“. Nuotaikos sostinėje džiugios ir keliančios sirgaliams daug lūkesčių, nors kiek daugiau nei prieš savaitę Lietuvos krepšinio padangę sudrebino dar viena netikėta klubo naujiena.

„Treneris pranešė, kad organizacijos struktūroje yra pasikeitimų ir Rolandas nebebus klubo direktorius. Niekas iš žaidėjų į tai labai nesigilino“, – pirmąją „Ryto“ treniruotę po permainų klube ir trenerio Donaldo Kairio kalbą auklėtiniams prisiminė A.Butkevičius.

Ketvirtąjį sezoną Vilniuje pasitikęs 27-erių klaipėdietis per laikotarpį „Ryto“ klube spėjo pamatyti aibę įvairių pokyčių – nuo atvykusių ir išvykusių dalininkų, direktorių, vadybininkų, trenerių ir žaidėjų, tad klubo išsiskyrimą su Rolandu Jaručiu jis priėmė ramiai.

„Mes, žaidėjai, per daug nekreipiame dėmesio į šiuos pokyčius, kas vyksta valdžios struktūroje. Stengiamės nuo to atsiriboti bei koncentruotis tik į savo darbą. Negaliu sakyti, kad žaidėjus tai išmušė iš vėžių. Taip tikrai nebuvo. Mes stengiamės nesivelti ir atsiriboti nuo visų spekuliacijų, kol tai neliečia mūsų darbo ir mūsų žaidimo, viskas yra gerai“, – sakė A.Butkevičius.

Su Rolandu Jaručiu „Ryto“ dalininkai nusprendė išsiskirti vienbalsiu balsavimu.

Pagrindinis klubo dalininkas Darius Gudelis Tomo Langvinio laidoje „Nematoma pusė“ nurodė, jog sprendimas priimtas dėl šiurkščių klaidų, kurios klubui kainavo arba galėjo kainuoti labai brangiai, o šiais pasisakymais nepatenkintas klubo direktorius R.Jarutis surengė asmeninę „Garbės ir orumo“ konferenciją, kuri truko net dvi valandas. 44-ejų mažeikiškis teigė, jog jau pats buvo apsisprendęs palikti klubą dar prieš lemtingąjį „Ryto“ dalininkų posėdį. Priežastis – nesutarimai su D.Gudeliu bei pastarojo kišami pagaliai į „Ryto“ organizacijos ratus.

Du įtakingi vyrai atsiraitojo rankoves ir pasinėrė į viešas imtynes, tačiau A.Butkevičius nusiskundimų pusantrų metų Vilniuje dirbusiu R.Jaručiu neturi.

„Mūsų santykiai buvo darbiniai, – sakė brangiausias komandos žaidėjas. – Kiek turėjau su Rolandu reikalų, tiek viską išsprendėme. Viskas buvo gerai. Dabar nutiko toks dalykas, kad dalininkai priėmė sprendimą. Mes tikimės, kad tai pasvertas ėjimas ir bus klubo labui. Nenoriu spekuliuoti – tai į gerą ar į blogą, noriu tikėti, jog vienbalsiai sprendimą priėmę dalininkai žino, kodėl taip daro. Reikia tikėtis, kad ateityje klubui bus į naudą.“

Ramybę „Ryto“ rūbinėje puikiai iliustravo mačas uostamiestyje, kur uraganinį puolimą užsukę vilniečiai nepaliko jokių variantų „Neptūnui“.

Donaldo Kairio kariauna išlieka vienintele komanda pirmenybėse, kuri dar nėra patyrusi pralaimėjimo – šešios pergalės iš šešių.

„Jaučiamės tikrai gerai. Visi draugiški, gerai sutariame, susiklijavome. Problemų jokių nėra, jokio negatyvo rūbinėje. Treneris naujas, nauja sistema, prie kurios reikia laiko priprasti. Tam tikri dalykai yra nauji, tai jaučiasi. Mes dar klystame, dar yra ką taisyti, normalu. Bet viskas yra nauja, tai įdomu. Pokyčiai visada įneša įdomybės ir įvairovės, tik reikia laiko prie to pritaikyti“, – aiškino A.Butkevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

Vilniaus ekipa sezono starte važiuoja be problemų. Visa griaunantį puolimą užkūręs „Rytas“ per pirmuosius šešis mačus renka net net po 99,5 taško ir 117,8 naudingumo balo. Tai geriausi rezultatai visame LKL.

Tačiau pirmasis rimtas egzaminas – dar prieš nosį. Artėjantį sekmadienį, kai „Siemens“ arenoje lankysis Kauno „Žalgiris“, o jau spalio 27-ąją dieną į Vilnių atvyks pirmoji varžovė FIBA Čempionų lygoje Atėnų „Peristeri“.

Šiose dvikovose žaisti turėtų ir naujasis „Ryto“ pirkinys Maurice'as Ndouras, per pastaruosius penkerius metus vilkėjęs Madrido „Real“, „New York Knicks“, Kazanės UNIKS ir „Valencia“ komandų marškinėlius.

Arnui Butkevičiui patinka potencialas, kokį šį sezoną jis regi Vilniuje.

„Potencialo yra nemažai, bet viską reikia išsigryninti. Atvyksta naujas žmogus, reikės laiko ir jam, ir komandai. Potencialo yra, svarbiausia, kad viskas eitų ta pačia linkme ir žaidimas susiklijuotų. Viskas pasimatys, kai prasidės Čempionų lygos kovos. Tuomet galėsime daugiau spręsti.

Puikus mikroklimatas. Visi žaidėjai draugiški, gerai sutaria. Išskyrus tą Chriso incidentą (kai sukėlė eismo įvykį – aut. past.), viskas yra gerai. Kalbant ir apie Chrisą, tai puiki asmenybė, nekelianti jokių problemų. Visi einame viena linkme, kovojame kartu ir vienas už kitą“, – sakė A.Butkevičius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

Gerai Vilniuje jaučiasi ir pats 27-erių klaipėdietis, LKL pirmenybėse žaidžiantis po beveik 25 minutes, pelnantis po 12,3 taško (61,9 proc. dvit., 50 proc. trit., 66,7 proc. baud.), atkovojantis po 4,6 ir perimantis po 1,3 kamuolio, atliekantis po 1,9 rezultatyvaus perdavimo, klystantis po 1,7 karto ir renkantis po 15 naudingumo balų.

Ketvirtąjį sezoną sostinėje pasitinkantis A.Butkevičius yra antras pagal naudingumą „Ryto“ žaidėjas, nusileidžiantis tik Demetriusui Jacksonui (vid. 18,8 naud. bal.).

„Jaučiuosi gerai, jaučiuosi patogiai, – apie žaidimą Donaldo Kairio sistemoje sakė A.Butkevičius. – Nesinori remtis statistika, niekada to nedarau, bet kas krenta į akis, tai panašus visų žaidėjų pajėgumas komandoje. Būna rungtynių, kad panašų skaičių taškų surenka daug žaidėjų, kurie žaidžia ir panašų skaičių minučių. Kamuoliukas vaikšto išties gražiai. Manau, kad komandiškai žaidžiant mūsų statistika bus panaši. Svarbiausia, kad būtų pergalės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius