-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 21

„Abi dešinės“: pirmąkart istorijoje ant parketo varžosi sportbačiai, arbitrų vaidmenį atlieka krepšininkai

Krepšinio batelių gamintojai kasmet pristato naujas kolekcijas, kurių eksponatai prisitaiko ne tik prie šiuolaikinių stiliaus tendencijų, bet ir prie sportininkų anatomijos. Vis dėlto didelė modelių ir gamintojų pasiūla gali apsunkinti avalynės pasirinkimą, o techniniai aprašymai pagrindinius klausimus dažnai palieka neatsakytus.
Rokas Misevičius ir Aurimas Cibulskas
Aurimas Cibulskas ir Rokas Misevičius / Justinos Butkutės nuotr.

Kurie bateliai geriausiai apsaugo krepšininkų pėdas ir kelius nuo apkrovos? Ar brangi avalynė vienareikšmiškai geresnė už ekonomiškesnę? Kokią įtaką sportininko karjerai turi tinkamas avimos aprangos detalės pasirinkimas? Šiuos derinius 15min portale gludins unikalus Lietuvoje tokio masto krepšinio batelių apžvalgų ciklas „Abi dešinės“.

„Vaikystėje labai mėgau žiūrėti užsienietiškas krepšinio batelių apžvalgas internete. Ilgai stebėjausi, kodėl Lietuvoje nėra specializuotos laidos, kurioje būtų vertinami skirtingi įvairių gamintojų modeliai. Taip ilgai brandinta mintis rengti naujausių ir populiariausių „Nike“, „Jordan“, „Adidas“, „Puma“ bei kitų krepšinio batelių apžvalgas tapo realybe“, – pasakoja projekto „Abi dešinės“ iniciatorius, renginių vedėjas Aurimas Cibulskas.

Drauge liaupsių, kaip ir kritikos strėlių sportiniams bateliams negailės ir krepšinio entuziastas Rokas Misevičius.

Justinos Butkutės nuotr./Rokas Misevičius ir Aurimas Cibulskas
Justinos Butkutės nuotr./Rokas Misevičius ir Aurimas Cibulskas

Pirmajame Lietuvoje video projekte aptariamos skirtingų gamintojų modelių funkcinės savybės. Savaitę laiko eksperimentui avima nauja avalynė projekto vedėjų vertinama pagal keletą reikšmingų kriterijų – pradedant medžiaga, patogumu, pado kokybe, sukibimu su danga, amortizacija, tęsiant gaminio išvaizda, baigiant standartine batelių poros kaina.

„Nors sportiniai bateliai krepšinyje nėra svarbiausia, vis tik į startinį penketą pretenduoja. Jie svarbūs treniruotėms ir didelėms treniruotėms, būtinoms sėkmingai karjerai. Norisi, kad vaikai, nusipirkę sportbačius už 250 eurų, negalvotų, kad tai – viskas, ko reikia, norint tapti krepšininku. Išsiaiškinsime ir kitą svarbų niuansą – ar bateliai už kelis šimtus eurų geresni negu tie, kurių kaina nesiekia šimtinės“, – intriguoja A.Cibulskas.

Į laidų ciklą „Abi dešinės“ įsitraukia ir profesionalūs krepšininkai bei šiai sporto šakai neabejingi žinomi šalies žmonės.

„Profesionalūs krepšininkai dalijasi įžvalgomis apie mėgstamiausius savo sportinius batelius. Pasakoja, kokius gamintojus renkasi, kokią reikšmę jiems ir jų rezultatams aikštėje turi avalynė. Ši, dar negvildenta prizmė padeda Lietuvos krepšinio asmenybes pažinti iš kitos pusės.

Sporte vyrauja įvairūs prietarai: rungtynių dieną nesiskusti barzdos, nesikirpti. Sužinosime, ar mūsų krepšinio ikonos turi batelių porą, padedančią lengviau užfiksuoti trigubą dublį“, – atskleidžia unikalaus projekto Lietuvoje iniciatorius.

Pirmojo „Abi dešinės“ sezono premjeroje – negailestingas melsvųjų „Jordan Jumpman 2020“ sportinių batelių ir šio prekės ženklo įvertinimas iš daugiausia taškų Klaipėdos „Neptūno“ ekipai „Betsafe–LKL“ pirmenybėse pelniusio gynėjo Martyno Mažeikos.

Justinos Butkutės nuotr./Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas Martynas Mažeika
Justinos Butkutės nuotr./Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas Martynas Mažeika

Debiutiniame projekto „Abi dešinės“ sezone žiūrovų laukia dešimt laidų. Jose krepšinio pasaulio atstovai jungiasi į nestandartinį, ne vien taiklumą, bet ir žinias patikrinantį tritaškių metimų iššūkį.

Konkurencinga kova laukia ir apžvalginio ciklo auditorijos – žiūrovai turės galimybę burtų keliu laimėti kiekvienoje laidoje pristatytų firminių sportinių batelių porą.

Ponios ir ponai, tvirčiau užsiriškite raištelius, kadangi krepšinis į eterį sugrįžta jau rytoj, gegužės 22 d., 20 val.

Projekto „Abi dešinės“ draugai – sporto ir laisvalaikio prekių elektroninė parduotuvė „Sil“, „Betsafe“ ir portalas 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius