Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 23

Arvydas Sabonis vienu ypu – apie D.Motiejūną, D.Sabonį ir „Žalgirio“ šansus

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentui Arvydui Saboniui – aktyvi diena. Metinėje Lietuvos krepšinio federacijos konferencijoje būta aštrių diskusijų tarp 70-ies dalyvių viename Kauno viešbučių. O galiausiai A.Sabonis pasisakė ir apie kitus krepšinio įvykius.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo smulkiausių biurokratinių nuostatų punktų iki Lietuvos rinktinės reikalų.

Arvydas Sabonis nedažnai būna atviras atsakymams, bet po metinės federacijos konferencijos antradienį Kaune Lietuvos krepšinio vadovas pasiliko atsakyti į įvairius klausimus.

VIDEO: Lietuvos krepšinio federacijos metinė konferencija

– Arvydai, kokie, jūsų nuomone, buvo svarbiausi konferencijos nutarimai ir koks planuojamas kitų metų federacijos biudžetas lyginant su praėjusių metų pristatyta ataskaita?15min paklausė A.Sabonio.

– Aktualiausia buvo dėl mokesčio naujiems federacijos nariams didinimo, bet taip darome dėl tvarkos – vis ieškome ir laukiame narių, kad galėtume iš viso surengti konferenciją (antradienį dalyvavo 70 narių, nors iš viso yra 130).

Šių metų biudžetas jau surinktas, nes esame pasirengę – turime bilietą į pasaulio čempionatą.

Biudžetas nesikeičia jau daug metų – kaip yra 3 mln. eurų, taip ir yra.

– LKL prezidentas Remigijus Milašius pareiškė, kad ateityje norėtų lygoje apie 20 proc. rungtynių, kuriose teisėjautų arbitrai iš užsienio. Ką apie tai galvojate?

– Norėti daug ką galima, kiekvienas turi savo nuomonę. Tačiau aš manau, kad turime savo teisėjus, kurie yra neblogi. Pažiūrėjus į visą gaublį, galime pamatyti, kad visose šalyse, taip pat ir NBA atkrintamosiose varžybose, yra nepatenkintų teisėjais.

Nežinau, kodėl taip užaštrinta. Mes turime savus. Tam ir yra Lietuvos krepšinio lygos čempionatas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių teisėjai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių teisėjai

Juk sekate ir galite pažiūrėti, kad nėra buvę metų, kad kažkas nebūtų patenkintas teisėjais. Taip vyksta 10 metų, juk toks gyvenimas. Kaip sakė Kęstutis Pilipauskas (teisėjų asociacijos prezidentas), kartais krepšinis tobulėja greičiau. Jaunas teisėjas dar nespėja visko žinoti, krepšinis vystosi, o paskui jau senas teisėjas nebespėja tobulėti. Trūksta balanso.

Interviu 24sek Mantas Kalnietis neseniai teigė, kad būtų gerai, kad Lietuvos krepšinio federacijos vadovai taptų tarpininkais Donato Motiejūno ir Dainiaus Adomaičio santykių aptarime. Ar planuojate kalbėtis su D.Motiejūnu arba su D.Adomaičiu apie D.Motiejūną?

– Man labai įdomus tas jūsų klausimas vis. Juk vyksta nacionaliniai čempionatai. Treneris jau atliko didelį darbą, patekęs su rinktine į čempionatą. Jo štabas dar dirba, vyksta pirmenybės, netikėtai atsiranda traumos.

Federacija tiki trenerio štabu. Jei bus kviečiamas kandidatas, jei jį reikės įkalbėti – mes tai ir padarysime. Dabar dar visa tai toli. Ir jam (D.Motiejūnui) dar nesibaigė čempionatas. Nežinau, iš kur jūs norite tą bombą padaryti. Matyt, tai jūsų toks darbas.

Ž.Gedvilos ir E.Ovčarenko nuotr./Donatas Motiejūnas (dešinėje) iš gynybos perėjo į D.Adomaičio puolimą.
Ž.Gedvilos ir E.Ovčarenko nuotr./Donatas Motiejūnas (dešinėje) iš gynybos perėjo į D.Adomaičio puolimą.

– D.Motiejūnas buvo užsiminęs, kad lankėtės Kinijoje, kur jis žaidė, bet nesusitikote.

– Mes lankėmės dėl burtų traukimo. Kai važiuojame pas žaidėjus, tam ir važiuojame, kad juos aplankytume. Šiuo atveju mūsų tikslas buvo ištraukti kuo geresnius burtus. Ką mes ir padarėme (juokiasi, – red.).

– Dar vienas rinktinės kandidatas – Domantas Sabonis kaip tik baigė NBA sezoną. Kaip jį vertinate ir kaip žvelgiate į jo situaciją dėl sutarties su „Pacers“?

– Jis dar turi metų kontraktą. Dabar tai priklauso nuo Indianos – ar ji norėtų jį matyti ilgai. Ši vasara tokia, kad galbūt kažkas bus, o gal ir ne („Pacers“ jau dabar gali pasiūlyti ilgalaikę sutartį D.Saboniui, nes kitą vasarą jis taps laisvu žaidėju, – red. past.).

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis NBA rungtynėse
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis NBA rungtynėse

O šiaip sezonas neprastas. Gal tik, kaip ir praėjusiais metais, trūko geresnio metimo iš vidutinio nuotolio. Kovingumas yra, o štai su metimais psichologiškai stringama. Jei susitvarkys, bus gerai. Gal rinktinėje pavyks pataikyti iš vidutinio. Parodysime praėjusių metų Pauliaus Jankūno rungtynes, kaip tai reikia daryti.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ rezervai pribaigti „Fenerbahče“ ir Željko atsakas

– Šiandien Kauno „Žalgiris“ žaidžia su Stambulo „Fenerbahče“. Kokią nuojautą turite dėl šios serijos?

– Tam yra ekspertai. Jų paklauskite, jie visada viską žino.

Aš džiaugiuosi, kad „Žalgiris“ yra ketvirtfinalyje, kad kaunasi, kad laimėję Stambule ištraukė ne vieną, o dvejas rungtynes Kaune. Linkiu jiems sėkmės. Krepšinio kamuolys apvalus, visko gali nutikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius