-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 26

Baigta „Žalgirio“ dėlionė: kas atėjo ir ko jau nebematysime Kaune

Kauno „Žalgirio“ vadovai Joninių savaitgalį leido ne prie laužų, o prie derybų stalo. Lietuvos čempionai susikonstravo 2017–2018 metų sezono sudėtį ir gali ramiai atsikvėpti – pagrindiniai darbai baigti.
Artūras Milaknis ir Renaldas Seibutis
Artūras Milaknis ir Renaldas Seibutis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Žalgiris“ susikomplektavo sudėtį stebėtinai greitai.

Naujos komandos formavimas tetruko vos 16 dienų. LKL sezoną čempionų titulu triukšmingai uždarę birželio 9-ąją, žalgiriečiai paskutinį naujoką įsigijo birželio 25-ąją.

Seniau tokie tempai buvo būdingi Vilniaus „Lietuvos rytui“, kuris susiburdavo sudėtį pirmosiomis birželio savaitėmis.

Bet svarbiausias darbas buvo atliktas formuojant trenerių štabą – su Šarūnu Jasikevičiumi sudaryta nauja dvejų metų sutartis.

Per šias 2 savaites „Žalgirį“ papildė gynėjas Vasilije Micičius, puolėjai Royce'as O'Neale'as bei Aaronas White'as ir vidurio puolėjas Brandonas Daviesas.

„Žalgiryje“ šie 4 legionieriai pakeis 3 išvykstančius užsieniečius: Leo Westermanną (Maskvos CSKA), Augusto Limą (priklauso Madrido „Real“) bei Brocką Motumą (dar neturi komandos).

L.Westermannas negalėjo atsisakyti Eurolygos grandų pasiūlymo ir uždirbs triskart daugiau nei Kaune (apie 750 tūkst. eurų). 24sek žiniomis, „Žalgiris“ buvo linkęs susitarti su A.Lima, tačiau brazilas dar planavosi kelionę į NBA vasaros lygą (atstovaus „Indiana Pacers“) ir prašė palaukti. Bet „Žalgiris“ laukti nenorėjo.

„Žalgiris“ norėjo pasilikti ir australą B.Motumą, tačiau šis laukia pelningesnių pasiūlymų, o tarp susidomėjusių yra Stambulo „Anadolu Efes“ ir Pirėjo „Olympiakos“. 24sek žiniomis, didesnė tikimybė, kad puolėjas žais Turkijoje.

„Žalgiryje“ su rungtynių apranga nebematysime Roberto Javtoko, kuris, baigęs profesionalo karjerą, prisijungs prie žaliai baltų vadovybės.

Kitas gerai pažįstamas lietuvis Renaldas Seibutis priverstas ieškotis naujos komandos – jo sutartis su „Žalgiriu“ baigėsi. 24sek žiniomis, lietuvis atviras visiems pasiūlymams – gali likti ir tėvynėje.

„Žalgiryje“ dar liko įžaidėjai Lukas Lekavičius ir Kevinas Pangosas, atakuojantis gynėjas Artūras Milaknis, lengvasis krašto puolėjas Edgaras Ulanovas, sunkusis krašto puolėjas Paulius Jankūnas, vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas.

24sek žiniomis, kito sezono „Žalgirio“ biudžetas bus tik nežymiai didesnis nei praėjusį sezoną. Praėjusį jis siekė 8,4 mln. eurų.

„Žalgirio“ vadovams beliko pasukti galvą, kuriais jaunais žaidėjais užpildyti likusias skylutes sudėtyje, kurioje dėl didelės rotacijos vėl bus iki 15 žaidėjų.

„Žalgiris“ laukia 43-iuoju šaukimu NBA naujokų biržoje pakviesto Isaiah Hartensteino, tačiau į „Houston Rockets“ patekęs 19-metis norėtų gauti daugiau žaidimo laiko ir gali būti paskolintas.

Ant „Žalgirio“ slenksčio yra Gytis Masiulis, Paulius Valinskas, Laurynas Birutis ir Martynas Sajus.

Tačiau tai – jau tik formalumas.

„Žalgirio“ sudėtis
Įžaidėjai: Lukas Lekavičius, Kevinas Pangosas
Atakuojantys gynėjai: Vasilije Micičius, Artūras Milaknis
Lengvieji krašto puolėjai: Edgaras Ulanovas, Royce'as O'Neale'as
Sunkieji krašto puolėjai: Paulius Jankūnas, Aaronas White'as
Vidurio puolėjai: Brandonas Daviesas, Antanas Kavaliauskas
VIDEO: Royce O'Neale Highlights - Gran Canaria • 2016/17 ᴴᴰ
VIDEO: Stagione 2015-2016: gli highlights di Brandon Davies
VIDEO: V.Micičiaus žaidimo epizodai Belgrade
VIDEO: Aaron White Highlights 20 pts, 5 reb, 3 ast vs VEF [03.05.2017]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius