Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2016 08 04

Brazilų pareiškimas Manto Kalniečio neišgąsdino

Siautulingi sirgaliai, pašėlęs brazilų žaidimo ritmas ir varžovų pergalė prieš būsimą olimpinių žaidynių atidarymą. Tačiau toks brazilų pareiškimas paskutiniajame Lietuvos rinktinės išbandyme prieš Rio neišgąsdino Manto Kalniečio. 29-erių įžaidėjas nesižvalgo į praeitį ir drąsiai žvelgia į pirmąjį barjerą. Drąsos prireiks.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuva su Brazilija Rio krepšinio turnyre startuos rugpjūčio 7-ąją 20 val. 15 min. Lietuvos laiku.

Likus savaitei iki oficialaus starto brazilai namuose palaužė mūsiškius 64:62.

„Nepasakyčiau, kad tai buvo kažkoks įspėjimas, – pralaimėjimo nesureikšmino M.Kalnietis. – Buvo daug tokių pusiau slėpynių. Žinome, kur galėtume pridėti. Ir jie tą patį darė. Tos rungtynės neatspindi (komandų pajėgumo).“

Jonas Kazlauskas tada suprantamai taupė pagrindinius komandos žaidėjus ir neatskleidė visų kortų. Ne šios rungtynės bus svarbiausios šią vasarą.

„Svarbiausia, kad žaidėme neblogai. O tai, ar laimėjome, ar pralaiimėjome 2 taškais – nieko nekeičia. Esmė, kaip ruošiamės startui“, – tikino M.Kalnietis.

O pasiruošė lietuviai neblogai – pasiekė 8 pergales per 10 rungtynių. Svarbiausia, kad demonstravo pakankamai kokybišką krepšinį. Vienaip ar kitaip, lietuviai dukart pranoko Europos čempionus ispanus.

Brazilai su žiūrovų pagalba bandys kabintis emocijomis.

Tiesa, oficialios varžybos yra visai kita istorija. Žvalgytis toli į praeitį nereikia. Pernai lietuviai sunkiai yrėsi Europos čempionato aštuntfinalio link, nors jų kelyje pasitaikė kuklios Latvijos, Estijos, Ukrainos ar Belgijos komandos.

„Nesidairome atgal, kas buvo. Kiekvienas čempionatas yra skirtingas. Visaip gali nutikti“, – šįkart drąsiai į olimpinių žaidynių startą žvelgia M.Kalnietis.

Gerą formą demonstruojančio rinktinės įžaidėjo neišgąsdino ir brazilų palaikymas per draugiškas rungtynes. Tribūnos tiesiog ošė palaikydamos saviškius.

„Gal ir egzotiški tie jų sirgaliai, bet jau esame žaidę Venesueloje. Visi jų žaidėjai rungtyniauja aukščiausiame lygyje ir nebenustebins. Jie bandys kabintis emocijomis su žiūrovų pagalba, turi namų aikštės pranašumą bet turime nuo to atsiriboti“, – ramino M.Kalnietis.

Lietuvių žaidimas didelio nerimo nekelia, bet svarbiausia startuoti drąsiai. Akivaizdu, kad Mantas Kalnietis neleis saviškiams praskysti šeimininkų akivaizdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje