Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 15

D.Adomaitis – apie šaunuolį Donatą, apsinuodijimą rinktinėje ir eksperimentų pabaigą

Borisas Diaw savo didžiuliu užpakaliu bandė nusistumti Mindaugą Kuzminską po krepšiu. Lietuvis kaip šakelė atšokinėjo nuo stambaus prancūzo, bet įnirtingai neužleido priešininkui ploto. Prancūzas pabandė įmesti atsilošęs, bet Mindaugas savo ilgomis rankomis uždėjo stogą. B.Diaw sugavo kamuolį ir darsyk pabandė jėga pralaužti gynybą, tačiau teisėjas sušvilpė žingsnius. „Žalgirio“ arena ėmė siūbuoti. Nuo suoliuko sveikinti Mindaugo Kuzminsko pašoko asistentas Benas Matkevičius, fizinio rengimo treneris Evaldas Kandratavičius.
Dainius Adomaitis
Lietuva - Prancūzija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„LIE-TU-VA!“ – emocijų bombas arenoje sprogdino rungtynių pranešėjas Vytautas Mikaitis. Užsivedęs Mindaugas Kuzminskas šyptelėjo. Tai tebuvo epizodas trečiojo kėlinio viduryje, pirmaujant 54:49, tačiau ši pergalė tiesiog buvo labai reikalinga nacionalinei komandai.

Lietuviai su kaupu (96:71) atsirevanšavo prancūzams už pralaimėjimą Orleane 77:98 ir nutraukė trijų nesėkmių seriją.

Nors už pasirodymą draugiškų rungtynių cikle niekas medalių nedalina, tos pergalės reikėjo ugdantis nugalėtojų mentalitetą.

D.Adomaitis taip pat norėjo pamatyti žaidėjų reakciją po prastos atkarpos. Ką pamatė, treneriui patiko.

„Labiausiai džiaugiuosi reakcija, kurią žaidėjai parodė aikštėje. Tas agresyvumas ir šviežumas buvo kur kas geresnis. Galima sakyti, kad, be tų dviejų minučių antro kėlinio pabaigoje, tokią panašiai komandą ir norėtume matyti: su tokiu agresyvumu, protingu žaidimu puolime išnaudojant savo persvaras kai kuriose pozicijose. Tai labiausiai džiugina“, – po pergalės pasakojo D.Adomaitis.

– Palyginant abejas rungtynes su prancūzais, kur „Žalgirio“ arenoje matėte didžiausią skirtumą?

– Jeigu pažiūrėsite į paprastus skaičius, tai skaičiai gynyboje. Orleane per trečią ir ketvirtą kėlinius praleidome 56 taškus. Čia, berods, 29. Tai ir yra skirtumas, kad išlaikėme intensyvumą 40 minučių.

Po tos prastos atkarpos – 1 min. 45 sek., po pertraukos išėjome su tokiu mentalitetu, kad tai paliktume rūbinėje.

Čia buvo vienas pagrindinis skirtumas.

Antras – visi, kas išėjo nuo suolo, tai kažką davė. Tai mums, kaip komandai, labai svarbu. Būtų idealu, kad kiekviename mače būtų vis naujas lyderis. Ar taškais, ar žaidimo laiku.

– Kaip vertinate Evaldo Kairio debiutą rinktinėje?

– Manau, teigiamai. Žiūrėjome labiau vadinamus matchup'us – kas su kuo ir kaip žaidžia. Dabar bus mažiau eksperimentų. Gal išvis nebus. Turime kai kuriuos dalykus treniruotėse pasidaryti ir pabandyti rungtynėse.

Jis yra mūsų plane, dar norime pasižiūrėti.

VIDEO: Dainiaus Adomaičio komentaras po pergalės prieš Prancūziją

– Donatas Motiejūnas su Jonu Valančiūnu kaip niekad daug žaidė kartu. Kaip progresuoja šis tandemas?

– Pamatėme jų žaidimo kartu efektyvumą. Prancūzijoje pabandėme žaisti neturėdami nė vienos treniruotės. Tai nebuvo geriausias dalykas.

Bet Donatas – šaunuolis. Prancūzijoje jis buvo apsinuodijęs. Jam buvo prastai su sveikata, bet treniruotėse dalyvavo kantriai ir šiandien po jų matyti progresas.

– Minėjote, kad dvejos rungtynės su prancūzais taps geru atspirties tašku. Kokias išvadas galima padaryti po penkerių rungtynių?

– Man labiausiai norėtųsi pastovumo. Kad tokių atkarpų, kaip antro kėlinio pabaigoje, nebūtų. Jei turime laisvas pražangas, turime jas išnaudoti, kad priešininkas neįmestų lengvų taškų. Turime išlaikyti stabilumą žaidime.

– Minėjote, kad į Rygą norite vežtis 14-15 žaidėjų. Ar priėmėte sprendimą, kas šiandien palieka komandą?

– Sunku kažką pasakyti. Turėjome bėdų su apsinuodijimu. Kažkas negalėjo treniruotis. Su Mariumi yra neaiški situacija. Evaldas... Lyg ir nesinori padaryti taip, kad kažko atsisakytume ir po dvejų rungtynių turėtume situaciją, kad kviestumėmės atgal.

Manau, ketvirtadienį spręsis. Tada turėsime treniruotę, kai nuspręsime ir žiūrėsime, kaip atrodo Marius, kokia Evaldo reakcija.

– Mindaugas Girdžiūnas visai nežaidė Orleane ir tik pabaigoje pasirodė Kaune. Kur jį matote savo planuose?

– Pagrindinius žaidėjus turime. Jūs juos žinote, mes juos žinome. Daug abejonių nėra.

Mums reikia click žaidėjų, kurie gali išeiti ir pakeisti rungtynių eigą. Ar tai gynyboje, ar puolime. Mes bandome jų ieškoti.

– Ar Girdžiūnas gali tokiu tapti?

– Kol kas jam sunku. Tai yra žaidėjas, kuriam reikia daugiau žaidimo laiko. Bet reikia žiūrėti labai toli į priekį. Tai žaidėjas, kuris pagal sistemą dėl langų vėliau gali žaisti rinktinėje.

VIDEO: J.Mačiulis: „Gal tas rezultatas Prancūzijoje mums nelabai patiko“

– Anksčiau sėkmingai žaidęs Artūras Gudaitis težaidė 10 minučių. Tam įtakos turėjo noras išbandyti Evaldą Kairį ir minėti matchup'ai?

– Norėjome pasižiūrėti matchup'us ir taip pat jis gavo greitų pražangų. Kitas dalykas, norėjome pasižiūrėti Evaldą.

– Lukas Lekavičius po turnyro Klaipėdoje antras rungtynes iš eilės atrodo kaip nesavas. Kas jam?

– Aš juo tikiu ir tikėsiu. Jūs matote žaidėjus tik rungtynėse, mes – ir treniruotėse. Kaip jis jose atrodo, tai yra tai, ko mums reikia.

Patys suprantate, kad žaidimas Kaune prie savos publikos ir fantastinės atmosferos, kuri duoda tokį dopingą žaidėjui, kuris čia žaidžia... Gal truputį perdegė.

Noras ir pastangos labai gerai. Viskas buvo iš didelio noro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius