Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 08 31

Dainius Adomaitis – apie didžiausią bėdą, D.Motiejūno pasiaukojimą ir trumpą atmintį

„Ramiai!“ – piktais rankų mostais žaidėjus ant suolo sodino Dainius Adomaitis. Šie emocingai sutikę eilinį keistą teisėjo švilpuką, užsidirbo techninę pražangą. D.Adomaitis buvo piktas. Ši situacija kainavo lengvus Gruzijos taškus, kuriais ketvirtojo kėlinio pradžioje varžovai iššovė į priekį 65:66. Lietuviai buvo nutolę dviženkliu taškų skirtumu, tačiau neišlaikė persvaros ir krito čempionato starte 77:79.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Turime kontroliuoti tokius dalykus. Aš kaip treneris, mes – kaip žaidėjai, kaip komanda, negalime gauti techninės pražangos, kai priešininkas su kamuoliu. Tai buvo baudų metimai ir dar gavome techninę. Jie įmetė 5 taškus iš eilės. Kiekvienas taškas svarbus“, – po rungtynių sakė D.Adomaitis, giliai atsikvėpęs prieš interviu su Lietuvos žiniasklaida.

Bet ne keisti teisėjų švilpukai buvo pagrindinė Lietuvos rinktinės pralaimėjimo priežastis.

12 taškų persvarą lietuviai išbarstė nebrangindami smulkmenų, kurios nulėmė rungtynių baigtį.

D.Adomaitis vis pyktelėdavo paragindamas auklėtinius susitelkti, tačiau šie suklydo 16 kartų, kurie virto 21 gruzinų tašku. Dar 24 taškus jie pelnė baudų metimais.

„Tokiose rungtynėse svarbus kiekvienas taškas, kiekvienas momentas ir mes negalime padaryti penkių pražangų ir siųsti jų prie baudų metimo linijos, kur jie pelno 9 taškus už dyką. Negalime neprasižengti ne metimo metu.

VIDEO: D.Adomaitis: „Vienas pralaimėjimas negali sugniuždyti“

Tie maži dalykai ir lemia tokias rungtynes. Turime susitvarkyti tuos mažus dalykus. Kitas dalykas, puolime turime išnaudoti susikurtas situacijas“, – pagrindines pralaimėjimo priežastis akcentavo D.Adomaitis.

Jo horizonte, prie Gruzijos rinktinės autobuso, šokinėdami ir plėvesuodami vėliavomis šventė Gruzijos aistruoliai.

Kapitonas po pralaimėjimo gruzinams #Eurobasket2017 #Kalnietis #Lietuva #Gruzija

A post shared by 24sek (@24sek) on

Jie labiausiai buvo dėkingi Tornikei Šengelijai, kuris tapo 29 taškų Lietuvos rinktinės gynybos košmaru.

„Prieš jį gindamiesi pradėjome rungtynes su dviem klaidomis ir leidome išnaudoti stipriąsias puses. Vėliau buvo gerų momentų, bet jis greitas žaidėjas, pelnė daug taškų greitajame puolime. Tai jau individualios pastangos“, – apie gruzinų lyderį kalbėjo D.Adomaitis.

Lietuvių žaidime buvo ir gerų akimirkų. Ypač antrajame kėlinyje, kai mūsiškiai, atrodė, jau perėmė iniciatyvą.

„Buvo momentų, kai gynyboje darėme viską, ką buvome sutarę. Tai buvo tikrai gerai. Puolime susikūrėme nemažai gerų situacijų, kurias ir išnaudojome, ir dar turime išnaudoti. Prametėme daug metimų iš po krepšio, laisvų tritaškių“, – nuo gerų dalykų prie likusių rezervų perėjo specialistas.

Tai yra ilga kelionė. Vienas pralaimėjimas negali sugniuždyti ar kažką.

Dar vienas geras dalykas buvo Donato Motiejūno pasirodymas aikštėje.

Ant Tel Avivo arenos parketo jis pasirodė nepaisant to, kad vos prieš kelias valandas tik nusileido po dviženklio valandų skaičiaus skrydžio iš Dalaso.

Žaidė kone tiesiai išlipęs iš lėktuvo.

„Nieko. Taip kiekvienas turi išeiti į aikštę“, – apie D.Motiejūno prisijungimą prie komandos sakė D.Adomaitis.

Nors šis pralaimėjimas Gruzijai gali tapti kertiniu kaunantis dėl pirmosios vietos B grupėje, D.Adomaitis žiūri į priekį.

„Tai yra ilga kelionė. Vienas pralaimėjimas negali sugniuždyti. Darai išvadas, turi trumpą atmintį ir ruošiesi kitoms rungtynėms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius