-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 09

Daužytas ir draskytas Jonas Valančiūnas su Nigerija bus kitoks

„Mėlynės – ne problema“, – prisiminęs rungtynes su Brazilija šyptelėjo Paulius Jankūnas. Visai nesišypsojo olimpinių žaidynių atidarymą prisiminęs Jonas Valančiūnas. Per rungtynes jis 3-4 kartus gavo per veidą ir atsidūrė ant žemės dažniau nei pataikė metimų (3). Agresyvus brazilų planas pasiteisino – Lietuvos rinktinės lyderis buvo neutralizuotas. Bet tokio žaidėjo du kartus iš eilės nesustabdysi. Nigerijos laukia rūpesčiai baudos aikštelėje.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Alfredo Pliadžio nuotr.
Rio 2016 | Lietuva – Nigerija | 01:00

Nigerija turėtų ko pasimokyti iš brazilų rungtynių, kaip išjungti JV.

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių šeimininkai J.Valančiūnui tiesiog stvėrė už gerklės – stumdė, griovė, daužė, kol nukenksmino iki 6 taškų, 3 atkovotų kamuolių ir 3 klaidų per 20 minučių.

J.Valančiūnas jautriai reagavo į brazilų krepšinį-regbį, o 24-erių „centrą“ galutinai iš kantrybės išvedė teisėjai, dosniai skyrę lietuviui pražangas.

Jie pasiekė savo. J.Valančiūnas nerado savęs aikštėje, daugiau kalbėjosi su teisėjais, nei ieškojo galimybių galutinai pralaužti brazilų gynybą.

„Priešininkas žino, koks Jonas svarbus mūsų komandai, todėl ant to statė rungtynes, – prieš rungtynes su Nigerija pasakojo Gintaras Krapikas. – O teisėjai leido žaisti kietai ir tai truputį išmušė Joną iš vėžių. Rungtynės jam nelabai pavyko“.

Valančiūnas dega noru gerai pasiruošti rungtynėms. Su juo bus viskas gerai.

Naivu tikėtis, kad į simbolinį pernykščio Europos čempionato penketą išrinktas krepšininkas sužais dar vienas sudėtingas rungtynes.

Todėl jei Lietuvai reikėtų ieškoti rezervų antrajam mačui, geresnio rezervo už J.Valančiūną nesurasi.

„Jonas ne tas žaidėjas, kuris nepadarys išvadų ir nesužais gerai“, – tikino G.Krapikas.

Nors jau antrąją rungtynių su Brazilija minutę skausmingai čiupo už peties, J.Valančiūnas vėliau tęsė mačą. Epizodas užgniaužė gvapą, kadangi „Toronto Raptors“ atstovas ilgai laikėsi už peties ir nekilo nuo parketo.

„Toks žaidimas. Kiekvienose rungtynėse būna kažkas tokio. Nieko, gyvensiu“, – tada nesureikšmino J.Valančiūnas. Bet aikštėje matėsi, kad aukštaūgis buvo nepatenkintas.

Rungtynės su Brazilija paliko mėlynių, bet svarbiausia, kad jokių rimtų netekčių nėra. Visiškai sveikas treniruojasi ir Jonas Valančiūnas.

„Valančiūnas sportavo su komanda ir dega noru gerai pasiruošti rungtynėms. Su juo bus viskas gerai“, – neabejoja G.Krapikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius