Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 09

Nigerija lietuviams mosuoja tuo pačiu ginklu, nuo kurio vos nekritome prieš Braziliją

Lietuva bandys neužlipti ant to paties grėblio. Nigerijos krepšininkai gynyboje žaidžia taip, kaip Brazilija rungtyniavo prieš Lietuvą olimpinių žaidynių atidaryme. O tada lietuviai vos neiššvaistė 30 taškų persvaros. Tačiau Jono Kazlausko kompanija žino savo ligą ir jos gydymo būdą.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Vytauto Dranginio nuotr.
Rio 2016 | Lietuva – Nigerija | 01:00

Susikeitimas dengiamaisiais. Tokia brazilų gynybos taktika išklibino tobulai du kėlinius veikusį Lietuvos krepšinio mechanizmą.

Prieš aukštesnius varžovus likę Lietuvos gynėjai neįveikdavo jų vienas prieš vieną, o po krepšiu prieš žemesnį varžovą likdavę aukštaūgiai neišnaudodavo savo centimetrų, nesulaukdavo kamuolių arba atsimušdavo į staigią varžovų dvigubą gynybą.

Taip žais ir nieko prarasti neturinti Nigerija.

„Antroji pirmųjų rungtynių pusė natūraliai tapo gera treniruote prieš rungtynes su Nigerija, – prieš antrąjį mūšį pasakojo Jono Kazlausko asistentas Gintaras Krapikas. – Jie labai daug keičiasi ginamaisiais. Bus daug situacijų, kai bus nelygiaverčių pasikeitimų. Reikės tas situacijas išnaudoti. Turėjome labai gerą pamoką žaisdami su Brazilija. Ir tai mums padės su Nigerija.“

Rungtynių išvakarėse lietuviai ne analizavo Nigerijos žaidimą, o detaliai gliaudė savo klaidas prieš pasikeitusią brazilų gynybą.

G.Krapikas pridūrė, kad tokia brazilų taktika nustebino. „Jie taip niekada nežaidė. Ir nebūtų žaidę, jei rungtynės būtų įtemptos. O kai skirtumas buvo 30 taškų, brazilai turėjo rizikuoti. O mes tam jų planui padėjome.

Bet patys matėme, kokių situacijų neišnaudojome ir ką galėtume daryti geriau. Pamatysime viską su Nigerija“.

Adas Juškevičius pirmosiose rungtynėse nepakilo nuo suolo. Bet jei kils su Nigerija, žinos, ką daryti, kad nepasikartotų brazilų šturmo scenarijus.

„Nesugebėjome išnaudoti savo persvarų, kur mūsų „centras“ būdavo prieš mažą žaidėją. Todėl taip sunkiai ir strigome.

Žiūrėjome, aiškinomės, ruošėmės. Manau, kad pasimokysime ir brazilų scenarijus nebepasikartos“, – tikino A.Juškevičius.

Rinktinės senbuvis Paulius Jankūnas turėjo dar vieną pastebėjimą apie lietuvių nuosmukį, kurio reikia išvengti su Nigerija.

„Svarbiausia neprarasti energijos, nes po pertraukos truputį išėjome su mažesniu agresyvumu ir brazilai tuo pasinaudojo. Reikia neprarasti energijos ir žaisti iki tikro metimo, neskubėti atakuoti krepšio. Ir, aišku, laiku grįžti į gynybą“, – pažymėjo P.Jankūnas.

Ar Lietuva padarė išvadas? Parodys Nigerijos testas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius