Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 13 /22:02

Diskusija: „Dzūkijos“ puolėjas tyčia atidavė pergalę „Lietuvos rytui“?

Trys vaikiškos 37-erių veterano klaidos ar tyčiniai Alytaus „Dzūkijos“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynių pabaigą galėję nulemti veiksmai? Viešojoje erdvėje užvirė diskusijos dėl Nerijaus Varnelio klaidų rungtynių su „Lietuvos rytu“ pabaigoje. Būtent jo neįtikėtinai pamestas kamuolys leido vilniečiams išplėšti pratęsimą. „Dzūkija“ pralaimėjo laimėtas rungtynes.
Nerijus Varnelis
Nerijus Varnelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Alytaus „Dzūkija“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 82:91 | Po pratęsimo

Likus žaisti 7,6 sek. „Dzūkija“ pirmavo 76:74. N.Varnelis priėmė kamuolį. Turėjo perduoti jį įžaidėjui Linui Lekavičiui, bet Nicolo Laprovittolos ir Deivido Gailiaus apsuptyje kamuolį pametė.

D.Gailius jį pačiupo ir įrideno lengvą dvitaškį. Lygu – 76:76. Netrukus komandos pradės žaisti pratęsimą. Jį „Dzūkija“ pralaimės.

Po N.Varnelio klaidos Andrejus Urlepas spyrė į reklaminius stendus ir išvartė juos šalia „Dzūkijos“ atsarginių suolo.

N.Varnelis tiesiogine to žodžio prasme su tuo kamuoliu atidavė „Lietuvos rytui“ pergalę.

VIDEO: Tete-a-Tete Casino-LKL rungtynių momentas: dramatiška ketvirto kėlinio pabaiga Alytuje

Per pratęsimą N.Varnelis težaidė minutę. Liudininkų teigimu, puolėjui Alytuje piktas replikas adresavo „Dzūkijos“ klubu besirūpinantis Tomas Pačėsas.

A.Urlepas: „Krepšinyje dar nebuvau to matęs. O jame esu visą gyvenimą. Jis turėjo kamuolį ir tiesiog atidavė kamuolį „Lietuvos ryto“ žaidėjui. Dieve mano“

Klausimų sukėlė ne tik „Dzūkijos“ pergalę vėjais paleidęs paskutinis epizodas. Prieš tai N.Varnelis neapgalvotai prasižengė po prarasto kamuolio ir pasiuntė Marių Runkauską prie baudų metimo linijos. Likus 19,5 sek. „Lietuvos ryto“ snaiperis persvėrė rezultatą vilniečių naudai 74:73.

Tik fantastiškas Tado Rinkūno tritaškis iš aikštės krašto apvertė situaciją aukštyn kojomis.

Bet dar prieš tai, kai „Dzūkija“ pirmavo 73:70, N.Varnelis neapsigynė prieš Kšištofą Lavrinovičių. Be pasipriešinimo pasidavęs puolėjo klaidinančiam judesiui, N.Varnelis pražanga stabdė „Lietuvos ryto“ žaidėją, kai šis jau buvo susikūręs gerą progą atakai.

VIDEO: A.Urlepas: „Nieko panašaus per savo karjerą nesu matęs“

Tik per atsitiktinumą išpuolis nesibaigė 2+1, nes K.Lavrinovičius net ir nepaisant N.Varnelio pražangos galėjo dvitaškiu su pražanga išlyginti rezultatą.

3 keisti epizodai per 33 sekundes. Žmogiška klaida ar tyčinis bandymas išgelbėti rungtynes nuo „Dzūkijos“ sensacijos? Galbūt ne veltui dar prieš porą savaičių virš Alytaus klubo užslinko sutartų rungtynių debesis, o „Dzūkijos“ vadovai ėmėsi apsivalymo?

Šis klausimas po „Lietuvos ryto“ pergalės Alytuje nedavė ramybės daugybei internautų.

Nėra matęs nieko panašaus

Andrejaus Urlepo reakcija - iškalbingiau už tūkstančius žodžių!

Posted by Lietuvos krepšinio lyga (LKL)/Lithuanian Basketball league on 2015 m. gruodžio 13 d.

„Dzūkijos“ treneris Andrejus Urlepas buvo tiesiog apstulbęs: „Nesu matęs nieko panašaus“.

Patyręs strategas iš Slovėnijos negalėjo patikėti, kad labiausiai patyręs „Dzūkijos“ žaidėjas N.Varnelis taip išleido pergalę.

58-erių A.Urlepas teigė, kad tik dėl tos kvailos klaidos „Dzūkija“ nusileido „Lietuvos rytui“.

„Krepšinyje dar nebuvau to matęs. O jame esu visą gyvenimą. Jis turėjo kamuolį ir tiesiog atidavė kamuolį „Lietuvos ryto“ žaidėjui. Dieve mano. Net vaikai negali taip klysti. Ką jau kalbėti apie labiausiai patyrusį komandos žaidėją. Nusipelnėme pergalės. Pralaimėjome tik dėl tos vaikiškos klaidos“, – tūžo A.Urlepas.

„Mums labai nusišypsojo sėkmė, – pripažino „Lietuvos ryto“ treneris Arvydas Gronskis. – Tikėjausi tikrai geresnio žaidimo. Kita vertus, visas jėgas dėjome į Europos taurės rungtynes Sankt Peterburge. Bet kai ten nepasisekė, automatiškai galbūt sėdome“.

VIDEO: A.Gronskis: „Gerai tik tai, kad pavyko atsitiesti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius