-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 13

Domantas Sabonis nesitikėjo tokio prasto ispanų starto

Olimpinių žaidynių čempionai su vicečempionais kol kas neblizga. Ispanijos rinktinė prieš dvikovą su Lietuva nerimauja, kaip patekti į olimpinių žaidynių ketvirtfinalį. Tuo tarpu amerikiečiai antrosiose rungtynėse iki paskutinių sekundžių turėjo reikalų su serbais. „Aš irgi nustebęs. Bet mes nekreipsime dėmesio ir bandysime žaisti savo žaidimą“, – priešininkų problemų nesureikšmino D.Sabonis.
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas / Alfredo Pliadžio nuotr.
Rio 2016 | Lietuva – Ispanija | 01:00

Prieš rungtynes su Ispanija 20-metis į savo užduotis koncentruojasi ne be reikalo. Jam ir kitiems aukštaūgiams teks stabdyti Pau Gasolį – vieną naudingiausių olimpinių žaidynių krepšininkų.

Per 29 minutes 36-erių ispanas pelno vid. 18,3 taško, atkovoja 8,7 kamuolio ir renka 19,3 naudingumo balo. Aplink veteraną sukasi visas ispanų žaidimas.

„Kaip komanda visi turėsime dirbti gynyboje prieš Pau Gasolį. Tai labai geras žaidėjas ant ūso. Reikės stengtis įvesti jį į kuo nepatogesnę padėtį ir sutrukdyti gauti kamuolį jam patogiose situacijose“, – gynybos planą abstrakčiai nupasakojo D.Sabonis.

Bet Arvydo Sabonio sūnus Rio gauna ir daugiau užduočių.

Pernai Europos čempionate retai kada kildavęs nuo atsarginių suolo, olimpinėse žaidynėse puolėjas žaidžia vidutiniškai po 21 minutę, pelno 8,3 taško ir atkovoja po 5 kamuolius.

Jis yra rezultatyviausias aukštaūgis Lietuvos rinktinėje ir būna aikštėje lemiamomis rungtynių akimirkomis.

„Esu patenkintas, kad gaunu didesnį trenerių pasitikėjimą. Bet aikštėje tiesiog bandau padėti komandai iškovoti pergalę, – kuklinosi Domantas. – Tačiau labai gera žaisti lemiamu metu. Ypač su Argentina buvo žiauriai gera astmosfera. Man patinka, kai pilna sirgalių“.

Jauniausias rinktinės žaidėjas greitai bręsta nacionalinėje komandoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius