Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 13

Giannis užstojo kontroversiją sukėlusį sprinterį: „Galiu sulaukti kritikos, bet man nerūpi“

Giannis Antetokounmpo stojo į lengvaatlečio Noah Lyleso pusę. Graiko nuomone, dabar pasaulio čempionais gali vadintis tik Vokietijos rinktinės žaidėjai.
7-10. Giannis Antetokounmpo („Milwaukee Bucks“) – 45,6 mln. JAV dolerių
Giannis Antetokounmpo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Žinote, kas skaudina mane labiausiai? Aš turiu žiūrėti NBA finalus, o jie save vertina kaip „pasaulio čempionus“. Pasaulio čempionai ko? JAV?

Nesupraskite manęs klaidingai. Aš myliu JAV. Tačiau tai nėra visas pasaulis. Tai mes esame pasaulis. Mes čia turime kone kiekvienos šalies atstovus, kurie kovoja, varžosi ir kelia savo atstovaujamos šalies vėliavą. NBA nėra vėliavų“, – taip aštriai neseniai rėžė tris aukso medalius pasaulio čempionate iškovojęs N.Lylesas.

Toks pareiškimas sukėlė milžinišką pasipiktinimo bangą NBA – krepšininkai, daugiausiai amerikiečiai, kritikavo, net šaipėsi iš N.Lyleso.

Bet Giannis su juo sutinka.

„Labai norėjau jį užstoti. Jis sulaukė tokio atsako, nors pasakė akivaizdų dalyką. Tačiau kai kurie žmonės to nesupranta. Galbūt tai tiesiog arogancija“, – „48 minutes“ tinklalaidėje kalbėjo graikas.

„Vokietija laimėjo 2023-ųjų pasaulio čempionatą, tad tada gali sakyti „esame pasaulio čempionai“. Jie nugalėjo JAV, jie nugalėjo Serbiją“, – tęsė G.Antetokounmpo.

„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

Ir galiausiai kalbėjo labai panašiai kaip N.Lylesas.

„Galiausiai, tam, kad būtum pasaulio čempionas, turi nugalėti visą pasaulį. Suprantu, kad NBA yra geriausia lyga pasaulyje, ten talentas toks, kokio niekur kitur nerasi. Nieko panašaus. Bet negali pasakyti, kad esi pasaulio čempionas, nes žaidi geriausioje lygoje. Turi gerbti komandas, žaidžiančias Eurolygoje, Graikijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje.

Galiu sulaukti kritikos už tai, bet man nerūpi: visiškai sutinku su Noah Lylesu, nes jis yra pasaulinėje scenoje. Jis geriausias JAV, tačiau jis nugalėjo varžovus iš viso pasaulio. Štai kada tu gali vadintis pasaulio čempionu, nes varžaisi su visais iš viso pasaulio“, – užbaigė Giannis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius