TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 13

Pristatytas naujas LKL sezonas ir KMT finalo ketverto vieta: „Piniginės pasipūtė“

Poilsio krepšinio kamuoliams ir sirgaliams nebus. Sekmadienį baigėsi pasaulio čempionatas, o jau šį savaitgalį startuoja naujas Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezonas.
„Žalgirio“ arena
Kauno „Žalgirio“ arena / Scanpix Baltics nuotr.

31-ajame LKL čempionate vėl varžysis 12 klubų. Į žemesnį divizioną iškritusią Prienų ekipą pakeis NKL čempionas Mažeikių „M Basket“, labiausiai į šiaurę nutolęs LKL klubas.

Titulą – 24-ąjį klubo istorijoje – gins Kauno „Žalgiris“, ambicingasis „Wolves“ jau staugs Vilniuje, nebe Alytuje, o tarptautiniuose turnyruose savo laimę bandys net 8 lygos komandos.

„Mūsų klubai labai atsakingai vykdė komplektaciją. Žinau tai, nes pats vasarą su jais labai dažnai susitikdavau. Daug kalbėjau. Kiekvienas stengėsi pagal savo piniginę padaryti maksimaliai gerai. Visi nori į 5-uką, 8-uką, kad tik neliktų už tos (atkrintamųjų) ribos. Manau, kad piniginės kai kurių pasipūtė, atsirado didesnės galimybės. Jeigu chemija neįvyks, gal pasikomplektuos dar papildomai? Tikiuosi, bus pats sėkmingiausias, pats gražiausias LKL sezonas“, – vylėsi LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL prezidentas Remigijus Milašius
Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL prezidentas Remigijus Milašius

Renginyje atskleista ir Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketverto vieta.

„Bandysime iš 6 tūkst. arenos Šiauliuose persikelti į 16 tūkst. Kaune. Ir padaryti gerą vakarėlį, – teigė R.Milašius. – „Žalgiris“ šiemet liko beveik toks pats, tik dar pastiprinęs savo pajėgas. Matau ir Vilniaus „Rytą“, ir kitas komandas – ir „Vilkus“, ir „Lietkabelį“, kurie yra realūs pretendentai atvažiuoti į ketvertuką.“

„Bet kartais, ir dažnai, būna, kad patenka į ketvertuką ir mažesnio biudžeto komandos. LKL tuo džiaugiasi – kad ir mažesnio biudžeto komandos gali patekti į tą turtingųjų ratą“, – pridūrė LKL prezidentas.

LKL.lt nuotr./KMT taurė
LKL.lt nuotr./KMT taurė

Tiesa, KMT formatas dar nėra galutinai patvirtintas. Jis priklausys nuo to, kiek LKL klubų dalyvaus tarptautiniuose turnyruose (įveiks atranką).

„Laukiame, kaip seksis Kėdainių klubui FIBA Europos taurės atrankoje. Jei ją įveikti pavyks, tuomet prie KMT varžybų prisijungs dvi NKL ekipos, jei nepavyks – tuomet viena. Prioritetas NKL klubams bus sportinis principas“, – aiškino LKL generalinė direktorė Rasa Liuimienė.

LKL klubai tarptautiniuose turnyruose

  • Eurolyga: Kauno „Žalgiris“
  • Europos taurė: Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ir Vilniaus „Wolves“
  • FIBA Čempionų lyga: Vilniaus „Rytas“ ir Jonavos „CBet“ (atranka)
  • FIBA Europos taurė: Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (atranka)
  • ENBL: Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ir „Šiauliai“

R.Milašiaus teigimu, įmanoma, kad Vilniaus „Wolves“ klubas savo LKL rungtynes žaistų ne sostinėje, o Dubajuje.

„Nežinau, turbūt Lietuva neprieštaraus nuvažiuoti ir vienas rungtynes sužaisti. Jeigu Dubajaus vadovybė atsakys teigiamai, toks mačas gali ir įvykti, – sakė R.Milašius. – Praėjusiame sezone Londone toks mačas neįvyko ne dėl Lietuvos kaltės. LKL ir LKF leido, bet šeimininkė ten yra Anglija, kuri nutarė nedaryti precedento. Kiek mes žinome, su FIBA žinia.“

Tarp LKL komentatorių ir ekspertų šiemet išvysime du naujus veidus – Luką Zajančiauską ir profesionalo karjerą baigusį Šarūną Vasiliauską.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Vasiliauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Vasiliauskas

Karolis Tiškevičius, kuris buvo suspenduotas po rasizmo skandalo, prie mikrofono LKL rungtynėse nesugrįš.

„Sutartis su Karoliu naujajame sezone nėra sudaryta. Bendru mūsų administracijos sprendimu. Dėl to, kas buvo ir dėl kitų priežasčių, kurių viešai įvardinti nenorime“, – teigė LKL komunikacijos vadovas Vaidas Leliuga.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Karolis Tiškevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Karolis Tiškevičius

Esminių taisyklių pakeitimų – nenumatyta. Tiesa, svarstoma padidinti peržiūrų, kurių gali prašyti treneriai, skaičių.

VIDEO: 2023-2024 „Betsafe-LKL“ sezono pristatymas

LKL didesnį dėmesį artėjančiame sezone žada skirti teisėjams ir jų darbo analizei. Prie vertintojų prisijungė ir buvęs vienas geriausių šalies teisėjų Tomas Jasevičius, kurio karjerą užbaigė sveikatos problemos.

Vėliausia numatyta LKL sezono pabaiga – birželio 18 diena. „Stengsimės baigti kuo greičiau, nes Lietuvos kitąmet laukia olimpinė atranka“, – žadėjo LKL vadovai.

Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL generalinė sekretorė Rasa Liuimienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL generalinė sekretorė Rasa Liuimienė

„Aišku, jeigu „Žalgiris“ patektų į Eurolygos finalo ketvertą. Arba Vilniaus „Rytas“ į FIBA Čempionų lygos, tuomet tvarkaraštį tektų koreguoti ir tuomet anksčiau tikrai nebaigtume“, – pridūrė R.Milašius.

Tituliniu lygos parneriu išliks „Betsafe“, o naujų partnerių gretas papildė „Rimi Lietuva“.

Lygos biudžeto ir prizinio fondo vadovai įvardinti nenorėjo. Praėjusiame sezone LKL piniginė siekė 3,1 mln. eurų. „Tikėtina, kad naujajame sezone ji bus didesnė“, – šyptelėjo gen. sekretorė R.Liuimienė.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius