Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 07

Į RKL sugrįžęs V.Pauliukėnas: „Tada buvau kylantis, o dabar jau besileidžiantis“

Prieš kelerius metus profesionalo karjerą baigęs Vaidas Pauliukėnas dar trykšta noru žaisti krepšinį ir iki šiol tą daro SIL-RKL B divizione, kur atstovauja „Kelmės“ ekipai.
Vaidas Pauliukėnas
Vaidas Pauliukėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iš dalies Kelmė 38-erių metų biržiečiui yra tapusi savotiška oaze – ten daugkartinis LKL bronzos medalio laimėtojas smagiai rungtyniauja su bičiuliais savo malonumui, nors ambicijų pasirodyti geriau nei pernai kelmiškiai nestokoja.

Visgi yra ir kita medalio pusė, priešinga mėgėjiškam požiūriui į krepšinį: „Kelmės“ ekipa gali tapti šansu jauniems vietos krepšininkams pakelti savo karjeros kreivę į aukštesnį lygį. Ne kas kitas, o būtent V.Pauliukėnas tai yra patyręs savo kailiu, kai praėjusio tūkstantmečio pabaigoje atstovavo gimtųjų Biržų „Naftotiekio“ komandai. Su šia ekipa krepšininkas rungtyniavo LKCL, Lietuvos krepšinio hierarchijos struktūroje SIL-RKL atitinkančioje LKBL bei LKAL turnyruose. Būtent po to 1999 metais biržietis atvyko į „Šiaulius“, kur praleido beveik visą savo profesionalo karjerą.

Šį sezoną SIL-RKL B diviziono A grupėje „Kelmė“, pernai likusi septinta, per aštuonerias rungtynes yra iškovojusi šešias pergales ir žengia tarp pirmaujančių ekipų. 7,9 taško šiemet per mačą renkantis V.Pauliukėnas pakeltos kartelės nuleisti žemiau neketina, anot buvusio „Šiaulių“ vyr. trenerio bei dabartinio stratego Antano Sireikos asistento, kelmiškiai sieks turnyrą baigti stipriausiųjų ketverte.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vaidas Pauliukėnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vaidas Pauliukėnas

– Esate kilęs iš Biržų ir turbūt buvote laukiamas gimtojo miesto komandoje, tad kokį „transferą“ 2016 metais paruošė ar išpirką sumokėjo „Kelmė“, kad atsidurtumėte būtent ten?

– Esminis dalykas buvo tas, kad viena komanda, kurioje rungtyniauja mano draugai ir pažįstami, pakvietė mane žaisti su jais Šiaulių miesto lygoje. Aš mėgstu pajudėti, tad ir nusprendžiau prisijungti, o po to jie dar pakalbino žaisti ir RKL. Taip jau gavosi.

– Kaip atrodo „Kelmės“ užkulisiai? Ar dažnai tenka treniruotis bei gludinti derinius?

– RKL man yra tarsi laisvalaikio praleidimo forma, smagu pabūti su draugais ir pažįstamais, o krepšinis tapo savotiška bendravimo rūšimi. Susirenkame tik kartą per savaitę, bet žaidžiame dar ir Šiaulių miesto krepšinio lygoje, manau, to užtenka. Komandoje vyksta tiek sezono atidarymai, tiek uždarymai – patys smagiausi dalykai.

Visgi esu ten labiau kaip žaidėjas – noriu pabėgioti. Krepšinis yra labai įaugęs į kraują, galva reikalauja emocijų ir tiesiog dar yra likęs didelis noras žaisti.

– Kokius tikslus „Kelmė“ kelia šiam SIL-RKL sezonui? Ar kovosite dėl medalių?

– Praėjusiais metais irgi norėjome pakovoti dėl medalių. Kad ir kokioje lygoje bežaistum, visada norisi laimėti. Ar žaidi miesto lygiu, ar už veteranus, ar BBL, ar LKL – visada nori kovoti dėl aukščiausios įmanomos vietos. Nesusirenkame pažaisti tik šiaip, norėtume patekti į stipriausiųjų ketveriukę.

– Ar kartais netenka perimti komandoje vyr. trenerio funkcijų?

– Su treneriu susideriname, kas turi ką pasakyti. Visgi esu ten labiau kaip žaidėjas – noriu pabėgioti. Krepšinis yra labai įaugęs į kraują, galva reikalauja emocijų ir tiesiog dar yra likęs didelis noras žaisti.

– Trečioje pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygoje esate žaidęs ir maždaug prieš 20 metų. Kas nuo tada pasikeitė?

– Tuometinę ir dabartinę lygą palyginti būtų gana sunku – juk viskas vyko tikrai seniai. Aš buvau labai jaunas ir žaidžiau visai kitokį krepšinį, buvau laukinis, šokdavau, bėgdavau, dėdavau. Dabar aš žaidžiu kiek kitokį krepšinį, labiau protingesnį. Sudėtinga lyginti: tada buvau „kylantis“, o dabar jau „besileidžiantis“. Tiesiog visai kitaip žiūri į krepšinį. Manau, RKL lygis yra panašus. Tiesiog dabar krepšinis yra greitesnis, mobilesnis, o atakos trumpesnės.

– Kuo RKL yra reikalinga Kelmės krepšiniui ir jo bendruomenei?

– RKL yra reikalinga ne tik Kelmei, bet ir visai Lietuvai, o ypač jauniems krepšininkams, kurie nori pasirodyti. Pavyzdžiui, esi gimęs Kelmėje, tai kaip dabar tada prasimušti į tuos pačius „Šiaulius“ ar NKL? Jei nebūtų RKL komandos, sunku būtų rasti šansą kitur pasirodyti. Dabar žaidi, kažkas tave gali pamatyti, belieka tik tobulėti. Be to, „Kelmėje“ žaidžia toks žaidėjas kaip Arvydas Čepulis – jaunimas turi iš ko mokytis ir imti pavyzdį, kaip reikia mesti į krepšį ar žaisti „du prieš du“. Manau, kad jaunam žaidėjui žaisti tokiose komandose yra naudinga, nes gali daug ko išmokti.

Kelmėje žmonės neturi daug pramogų, tad krepšinis yra viena iš galimybių jiems prasiblaškyti, pasižiūrėti rungtynių. Manau, tai labai reikalingas dalykas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius